پیام خراسان
انتقال کشتارگاه دغدغه مهم شهروندان گنابادی
شنبه 12 آبان 1397 - 10:02:09
پیام خراسان - گناباد- وجود کشتارگاه در داخل شهر طی 20 سال گذشته به یکی از دغدغه های مهم شهروندان گنابادی از جمله ساکنان کوی شرقی این شهر واقع در جنوب خراسان رضوی تبدیل شده است.
به گزارش ایرن، ساخت کشتارگاهها یکی از ضرورتهای ذبح بهداشتی دام و کاهش تنگناهای بهداشتی ناشی از آن نظیر بیماریهای مشترک انسان و دام است ولی وجود کشتارگاه در داخل شهر و محل سکونت مردم موجب بروز مشکلات بسیار برای ساکنان محدوده آن شده و با توجه به آلایندگی محیطی باید به خارج شهر انتقال یابد.
مسائل و مشکلات متعدد ناشی از وجود کشتارگاه در داخل شهر، تنگناهای بسیار برای شهروندان کوی شرقی گناباد ایجاد کرده و زندگی را برای ساکنان این محدوده سخت نموده و به یکی از معضلات بهداشتی و زیست محیطی تبدیل شده است.
تعطیلی کشتارگاه فعلی و انتقال آن به خارج شهر طی سالهای گذشته نیز از دغدغه های مسئولان ذیربط بوده و واکنشهای آنان را به دنبال داشته است.
فرماندار وقت گناباد یک سال پیش گفته بود: وجود کشتارگاه در محدوده مسکونی داخل شهر طی 20 سال اخیر مشکلات و نارضایتی شهروندان را به دنبال داشته و باید با اهتمام مسئولان ذیربط و شهرداری به خارج شهر انتقال یابد.
محمدعلی نبی پور افزود: با وجود مشکلات بسیار ناشی از وجود کشتارگاه دام سنگین در داخل شهر به دلیل نبود اهتمام و عنایت کافی مسئولان ذیربط این واحد تاکنون به خارج شهر انتقال نیافته است.
یکی از ساکنان خیابان کشتارگاه گناباد به خبرنگار ایرنا گفت: بوی تعفن ، وجود سگهای ولگرد، حشرات مزاحم و دیگر مشکلات بهداشتی طی سالهای گذشته شهروندان گناباد از جمله ساکنان کوی شرقی و محدوده کشتارگاه را با تنگناهای بسیار مواجه کرده است.
جود گلشن افزود: استمرار این وضعیت موجب شده تعدادی از اهالی این منطقه برای سکونت به دیگر نقاط شهر رفته و ساخت و ساز در این منطقه تا حد بسیار کاهش یافته است.
وی با بیان اینکه وعده و وعیدهای مسئولان برای انتقال کشتارگاه به خارج شهر با گذشت بیش از 20 سال هنوز به سرانجام نرسیده، خواستار هم افزایی و عنایت بیشتر دست اندرکاران ذیربط در این زمینه شد.
یکی دیگر از ساکنان محدوده کشتارگاه گناباد گفت: بوی تعفن ناشی از فعالیت کشتارگاه به اندازه ای است که حتی نمی توان پنجره منازل را در فصول گرم سال باز کرد و وجود سگهای ولگرد در این محدوده رفت و آمد را برای شهروندان سخت کرده است.
سمانه حیدری افزود: تنگناهای بهداشتی ناشی از وجود کشتارگاه در محدوده شهری شهروندان و کودکان ساکنان منطقه را به ستوه آورده است لذا مسئولان باید با جدیت بیشتر به انتقال کشتارگاه به خارج شهر و تعطیلی مکان فعلی اهتمام ورزند.
علی مرادیان از ساکنان بولوار پاکدامن و نزدیک کشتارگاه گناباد نیز گفت: پیگیریهای مستمر شهروندان برای انتقال کشتارگاه به خارج شهر تاکنون راه به جایی نبرده و همت بیشتر مسئولان ذیربط را می طلبد.
رئیس شبکه دامپزشکی گناباد هم به خبرنگار ایرنا گفت: وجود کشتارگاه فعلی گناباد در محدوده شهر و آلایندگی ناشی از آن بهداشت و سلامت عمومی را به مخاطره انداخته است.
دکتر محمدرضا متقی افزود: انتقال کشتارگاه مزبور به خارج شهر از 20 سال پیش مطرح بوده که تاکنون محقق نشده است لذا مسئولان ذیربط و شهرداری باید با تکمیل کشتارگاه در دست احداث این مهم را سرعت بخشند.
وی اظهار داشت: شبکه دامپزشکی بر روند کشتار دام در کشتارگاه گناباد نظارت کامل دارد ولی با توجه به مکان نامناسب آن باید به خارج شهر انتقال یابد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گناباد هم گفت: کشتارگاه این شهر به دلیل قدمت بسیار و قرار گرفتن در محدوده مسکونی تنگناهای زیاد برای شهروندان ایجاد کرده است که از جمله آنها می توان به بوی تعفن، وجود سگهای ولگرد و حشرات مزاحم اشاره کرد.
دکتر ایرج مرادی افزود: کشتارگاه گناباد مورد تایید معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گناباد نیست و استانداردهای لازم را ندارد و یکی از دغدغه های مهم است ولی به دلیل نبود جایگزین موقت و پرهیز از افزایش احتمالی تبعات کشتار غیر مجاز و بیماریهای ناشی از آن تاکنون اقدام به تعطیلی آن نشده و ظرفیت کشتارگاه های بیدخت و کاخک نیز محدود است.
وی اظهار داشت: بیش از 20 جلسه طی سالیان گذشته با فرمانداران، شهرداران و مسئولان ذیربط برای سرعت بخشی روند انتقال کشتارگاه به خارج شهر برگزار شده است.
وی گفت: کشتارگاه گناباد دارای سیستم پیش سرد کن برای پرهیز از انتقال بیماریهای مشترک انسان و دام و چاه دفن لاشه های آلوده و غیر قابل مصرف است و دامپزشک هر روز بر روند کشتار دام در آن نظارت می کند ولی مشکلات بهداشتی آن در داخل شهر زیاد است.
رئیس شورای اسلامی شهر گناباد هم به خبرنگار ایرنا گفت: تنگناهای زیاد وجود کشتارگاه در محدوده مسکونی موجب نارضایتی شهروندان شده به طوری که طی درخواستهای مکرر خواستار تعطیلی این واحد و انتقال آن به خارج شهر هستند.
دکتر سید حسین پورهاشمی افزود: طی سنوات گذشته تعدادی گاوداریها و دامداریها در نزدیکی کشتارگاه که بر دامنه تنگناهای مردم افزوده بود، به مکان دیگر و خارج از شهر انتقال یافتند و کشتارگاه فعلی هم بهسازی و دستگاههای پیش سرد کن و محل دفن لاشه های غیر قابل مصرف در آن ایجاد شد.
وی اظهار داشت: ولی وجود این کشتارگاه به دلیل تنگناهای متعدد ناشی از آن همچنان یکی از دغدغه های مهم ساکنان این منطقه است به طوری که چند مرتبه طی 20 سال قبل در تجمع های اعتراضی خواستار تعطیلی این کشتارگاه و انتقال آن به خارج شهر شده اند.
وی گفت: بعد از پیگیری و جانمایی های لازم ، زمینی در کیلومتر 15 جاده گناباد به بجستان برای احداث کشتارگاه صنعتی در نظر گرفته شده و فونداسیون آن نیز طی سه سال گذشته پایه ریزی شد و مراحل احداث آن با پیشرفت 40 درصدی در حال اجراست.
رئیس شورای اسلامی گناباد افزود: شهرداری طی این مدت 6 میلیارد ریال برای احداث کشتارگاه صنعتی گناباد هزینه کرده و با توجه به نیاز به سرمایه گذاری بیشتر، در این زمینه از سرمایه گذاری بخش خصوصی استفاده می شود.
وی اظهار داشت: در صورتی که پیمانکار به وعده های خود عمل کند، مرحله نخست کشتارگاه صنعتی گناباد تا اواخر امسال به بهره برداری می رسد و کشتارگاه فعلی به مکان جدید انتقال می یابد.
مهران حسین زاده شهردار گناباد هم گفت: مرحله نخست ساخت کشتارگاه صنعتی گناباد در زمینی به وسعت 15 هزار مترمربع و زیربنای هزار مترمربع طی سه سال گذشته با تصویب 18 میلیارد ریال اعتبار آغاز شد و شهرداری با توجه به مشکلات متعدد مردم نهایت تلاش خود را برای تکمیل آن تا پایان سالجاری انجام می دهد.
شهرستان گناباد از مناطق شاخص خراسان رضوی از نظر تولید گوشت قرمز و سفید، شیر و لبنیات محسوب می شود و با تولید سالانه 2 هزار و 206 تن تخم مرغ، 63 هزار و 500 تن شیر، 2 هزار و 159 تن گوشت قرمز و 13 هزار و 216 تن گوشت مرغ به ترتیب رتبه های اول، دوم، سوم و چهاردهم این استان را در تولید آنها به خود اختصاص داده است.
شهرستان 88 هزار نفری گناباد در 287 کیلومتری جنوب مشهد واقع است.
2095/6053

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/112810/انتقال-کشتارگاه-دغدغه-مهم-شهروندان-گنابادی
بستن   چاپ