پیام خراسان
اسدالله قاجار: هیچ حمایتی در هنر پرچم‌دوزی وجود ندارد
شنبه 12 آبان 1397 - 10:02:39
پیام خراسان - اسدالله قاجار گفت: هیچ حمایتی در زمینه طراحی و خطاطی بر روی پارچه و هم‌چنین گلدوزی و پرچم‌دوزی صورت نمی‌گیرد؛ فقط در برهه‌ای از زمان، سازمان صنایع دستی وام جزیی برای افراد فعال در این حرفه در نظر گرفته‌بود؛ هم‌چنین مشکلات بسیاری بعد از گرانی دلار در این زمینه به‌وجود آمد و ما با مشکل پارچه، گرانی نخ و چرخ‌های گل‌دوزی مواجه شدیم.
این هنرمند خطاط و طراح پارچه در گفت‌وگو با ایسنا- منطقه خراسان، درخصوص هنر پرچم‌دوزی اظهار کرد: باتوجه‌ به این‌که اصول پرچم‌دوزی، تذهیب است اما ادامه آن به خلاقیت افراد بستگی خواهد داشت؛ هم‌چنین پرچم‌دوزی قبل از سال62 طبق روال سنتی صورت می‌گرفت و اصولی انجام نمی‌شد؛ بنابراین طراحی‌ها مشابه و سفارش‌ها نیز محدود به ایران بود؛ پس می‌توان گفت که سفارشات متنوعی نداشتیم اما از زمانی‌که این طراحی‌ها طبق اصول انجام شدند، خوشبختانه این هنر رونق خاصی گرفت هم‌چنین می‌توان گفت در حال حاضر در این زمینه رقابت بسیار خوبی بین چند تن از هم‌کاران وجود دارد و دارای سفارشات بسیار سنگین، خوب و متنوعی از کشورهای مختلف هستند؛ که کار طراحیِ این سفارش‌ها را من انجام خواهم داد.
وی افزود: از سال 62 به انجمن خوشنویسان مراجعه کردم و اصول خوشنویسی را به‌صورت حرفه‌ای دنبال کردم؛ و حرفه‌ دوخطه‌نویسی را به‌صورت اصولی و درست بر روی پارچه آغاز کردم.
این هنرمند خطاط و طراح پارچه خاطر نشان کرد: باتوجه به این‌که در ابتدا گل‌دوز بودم و در این زمینه ذوق و علاقه بسیاری داشتم بعد‌ها به این حیطه روی آوردم، در گذشته نیز تابلوهای خطی قرآنی و مینیاتور می‌دوختم؛ هم‌چنین از سال70 به‌صورت رسمی طراحی و خطاطی بر روی پارچه را آغاز کردم و برخی افراد هم به این حرفه روی آوردند؛ زیرا من طراحی را به‌صورت دوخطه بر روی پارچه انجام می‌دادم و برای آن‌ها پر کردن داخل این طرح‌ها کار بسیار راحتی بود باتوجه به این‌که قبلا این طرح‌ها را با رنگ بر روی پارچه می‌زدند، که کار بسیار سخت و طاقت‌فرسایی بود.
قاجار بیان کرد: بزرگترین کار‌گلدوزی که انجام دادم گلدوزی بر روی پرچم برای تفت یزد بود، که در ایام سوگواری و روزهای تاسوعا عاشورا مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ البته سفارش را یکی از هم‌کاران گرفته بود و من کار خطاطی، طراحی و هم‌چنین گلدوزی حرم و ترنجِ گُل این رو نخلی را انجام دادم و کاربسیار بزرگی محسوب می‌شود؛ که چهار تکه بود و حدودا200 متر پارچه در این رو نخلی استفاده شد. ازنظر تیراژ هم باید بگویم که بیشترین کار برای مسجدی در کویت بود؛ که کار خطاطی بر روی حدودا چهار هزار متر پارچه را انجام دادم.
وی مطرح کرد: باتوجه به این‌که اوایل بیشتر از کویت و عمارات سفارش داشتیم؛ اما درحال حاضر بیشترین سفارشات مربوط به کشور عراق است که پارچه‌ها را برای موکب‌ها سفارش می‌دهند و ما بر روی این پارچه‌ها خطاطی می‌کنیم؛ هم‌چنین علاوه بر سفارش از کشورهای اسلامی از بلژیک و فرانسه و انگلستان هم در این زمینه سفارش داشته‌ایم.
این هنرمند خطاط و طراح پارچه ادامه داد: هم‌چنین در زمینه طراحی و خطاطی بر روی پارچه اگر فردی راهنمایی بخواهد؛ به‌طور رایگان این‌کار را انجام خواهم داد و قسمتی از کارم را در این زمینه وقف کرده‌ام.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/112821/اسدالله-قاجار--هیچ-حمایتی-در-هنر-پرچم‌دوزی-وجود-ندارد
بستن   چاپ