پیام خراسان
رييس اتاق مشترک ايران و افغانستان مطرح کرد
سهم 40 درصدي خراسان رضوي از صادرات کشور به افغانستان
سه شنبه 14 شهريور 1396 - 1:37:08 AM
ايسنا
خراسان آنلاين - رييس اتاق مشترک ايران و افغانستان گفت: ميزان کل صادرات حدود 2.5 ميليون دلار هست که تقريبا حدود 40 دصد سهم خراسان رضوي است؛ اين سهم رو به افزايش است. تقريبا 60 درصد صادرات استان به افغانستان مي‌رود.
محمود سيادت با تاکيد بر اينکه مشهد به عنوان قطب صنايع تبديلي ايران و در کنار کشور افغانستان مطرح است، اظهار کرد: اميدوارم مشهد و استان بتواند در محوريت صادرات بيش از گذشته قرار گيرد.
وي در اشاره به ميزان کل صادرات کشور به افغانستان و سهم خراسان رضوي از آن خاطرنشان کرد: ميزان کل صادرات ما به افغانستان حدود 2.5 ميليون دلار است که سهم خراسان رضوي از اين ميزان حدود 40 دصد است که البته اين سهم در حال افزايش است. در حال حاضر تقريبا 60 درصد از صادرات استان ما به کشور افغانستان ارسال مي شود. 
سيادت تاکيد کرد: افغانستان بازار مناسب و پرظرفيتي است که بايد اقدامات بيشتري براي حضور درآن اعم از انتقال تکنولوژي، خدمات مشاوره ‌اي، سرمايه ‌گذاري مشترک و... صورت داد چون پيشتر در اين حوزه ها کمتر کار شده است.
رييس اتاق مشترک ايران و افغانستان در خصوص تنوع محصولاتي که به افغانستان صادر مي‌شود، بيان کرد: سيب درختي، گوجه‌فرنگي، پسته، خشکبار و ساير مواد غذايي مانند مرغ و تخم ‌مرغ عمده ترين محصولاتي است که از استان ما به اين کشور صادر مي شود. البته افغانستان در توليد بعضي کالاها مانند کيک، کلوچه و بيسکويت و... در حال حرکت به سمت خودکفايي است.
سيادت ادامه داد: به هر حال افغانستان کشوري با حدود 34 ميليون جمعيت است که نيازهاي متعددي دارد اما به علت ناامني‌ها کشت و زرع و توليد در خيلي از مکان‌هاي آن به صرفه نيست و يا امنيت ندارد. همچنين قيمت انرژي در اين کشور بالاست. افغانستان تمايل بيشتري براي تجارت با ايران دارد. به هر حال روز به روز افغان ها تمايل بيشتري براي خريد ماشين آلات به جاي کالا دارند؛ ما بايد از اين رويکرد استقبال کنيم و به دنبال سرمايه‌ گذاري ‌هاي مشترک و ايجاد تکنولوژي‌ با اين کشور باشيم. 
عضو هيات نمايندگان اتاق ايران با تاکيد بر اينکه واردات کالا از کشور افغانستان به شدت محدود است، عنوان کرد: توانايي‌هاي اين کشور در حوزه توليد مواد گياهي، باغي و دامي است. با اين حال ما محدوديت‌هاي قرنطينه‌اي داريم اما با توجه به اين موضوع، طي دو سال گذشته موفق شديم تعرفه‌هاي ترجيحي را براي واردات کالاهايي مانند کنجد افغانستان به دست آوريم.
سيادت افزود: بايد بيشتر تلاش کنيم تا همسايگان افغاني ما بيشتر بتوانند کالاهاي مورد نياز ما را توليد کنند تا بتوان در قالب يک فرايند درازمدت و بر اساس استراتژي برد برد به رابطه گسترده با آن ها دست پيدا کنيم؛ در غير اين صورت احتمال به خطر افتادن صادرات ما به اين کشور وجود خواهد داشت. 
وي با بيان اينکه در افغانستان وضعيت واردات نسبت صادرات اصلا قابل قياس نيست، خاطرنشان کرد: يکسري از مشکلات، مشکلات عمومي صادرات است که بيشتر منشا آن داخلي بوده و ريشه در کشور ما دارد. از اين جهت در کشور افغانستان مشکل خيلي جدي ندارد و عمده مسايل به دليل ناامني هايي است که در افغانستان وجود دارد. در واقع کساني که مي‌خواهند در افغانستان کار کنند بايد به عنوان يک واقعيت اين ناامني ها را در افغانستان بپذيرند و براي آن برنامه داشته باشند.
عضو هيات نمايندگان اتاق ايران با اشاره به چشم انداز آينده تجارت، صادرات و واردات ايران با افغانستان گفت: اين امر بستگي به کار، وقت و انرژي که مي‌گذاريم، دارد. بازار افغانستان جمعيت زيادي داشته و انواع و اقسام نيازها در حوزه هاي مختلف در آن موجود است. در حقيقت ما بايد به سمتي حرکت کنيم که قيمت‌ کالاي صادراتي ما ارزان تر شود و از سوي ديگر مسائل حمل و نقل، انتقال پول و... را نيز با اين کشور حل کنيم به صورتي که بتوانيم در اين چشم انداز قدرت رقابت با ديگر رقباي خود در افغانستان مثل چين، ترکيه و پاکستان را حفظ کنيم.
عضو کميسيون اتاق ايران دولت با تاکيد بر اينکه دولت بايد اقداماتي را در جهت تسهيل فرايند تجارت با ديگر کشورها انجام دهد، تصريح کرد: در ابتدا دولت بايد مسايلي مثل انتقال پول را حل کند که متاسفانه ما در اين زمينه با کشور افغانستان و ديگر کشورها اين مشکل را داريم. سپس بايد مشکل سود بالاي تسهيلات حل شود.
سيادت ادامه داد: در حال حاضر بهره‌ وري در کشور ما نرخ پاييني دارد. براي اين منظور بايد مشکل ورود ماشين آلات حل شود تا ابزارهاي توليدکنندگان به روز گردد. همچنين مسايل مالياتي مانند ماليات بر ارزش افزوده در صادرات ما مزاحمت ايجاد مي کند که اين مسايل نيز بايد حل شود. به هر حال دولت دوزادهم قول‌هايي داده که اميدواريم اين مشکلات حل شود.


http://www.khorasan-online.ir/fa/News/11345/سهم-40-درصدي-خراسان-رضوي-از-صادرات-کشور-به-افغانستان
بستن   چاپ