پیام خراسان
10 سال فریاد بی‌آبی؛
روستایی که لوله کشی‌شده، اما آب ندارد
سه شنبه 22 آبان 1397 - 10:01:26
پیام خراسان - روستای سَرخُنگ شهرستان درمیان از روستاهای هدف گردشگری و سرسبز خراسان جنوبی است و باوجود اینکه چند سالی است که این روستا لوله‌کشی آب دارد، اما آبی به لوله‌ها نرسیده است.
به گزارش ایسنا منطقه خراسان جنوبی، حدود 65 کیلومتر که از مرکز استان خراسان جنوبی دور می‌شوی به منطقه‌ای سرسبز در منطقه قهستان می‌رسی که نام آن "سرخنگ" است.

سرخنگ؛ روستایی ییلاقی با فضایی کاملا سرسبز در دل کویر تفتیده خراسان جنوبی است که خانه‌هایی با نمای ماسوله ایران در آن رخ نمایی می‌کند .
وجود کوچه‌های کوتاه، خانه‌های قدیمی و کاهگلی از مشخصات بارز این روستا است. مردم این روستا هر روز برای تامین آب مورد نیاز خود این کوچه‌های کوتاه و البته با شیب زیاد را زیر پا می‌گذارند .
مهم ترین معضل این روستا نبود آب است، چند سالی است که این روستا لوله کشی آب دارد اما آبی به لوله‌ها نرسیده است.
البته در روزهای پایانی هفته به اندازه یک تانکر آب در مخزن روستا ریخته می‌شود، اما فقط تشنگی لوله‌های انتقال آب به روستا را برطرف می‌کند و اهالی روستا مخصوصا آن‌هایی که در بالادست روستا هستند بیشتر از یک ساعت در هفته آب ندارند .
نبود فاضلاب، نبود سیستم مکانیزه جمع‌آوری زباله، آفت‌هایی که به جان درخت‌های این روستا افتاده و دسترنجشان را نصیب آفت‌ها کرده است، از جمله مشکلات مردم این روستا است .
روستا دارای سنگ فرش است، اما این سنگ فرش نیز تمام روستا را نپوشانده است، اهالی بالادست روستا که بیشتر در رفت و آمد هستند با بطری‌های آب از کوچه‌های خاکی و با شیب بسیار عبور می‌کنند .
یکی از اهالی روستا به ایسنا گفت: در روستاهای اطراف، لایروبی قنات انجام شده، اما در این روستا هنوز هیچ اقدامی صورت نگرفته است .

با آمدن زمستان مشکلات افزایش می‌یابد
وی افزود: اگر دو تانکر در هفته به مخزن ریخته شود، بیشتر از چهل دقیقه آب نخواهیم داشت و مردم از کمبود آب رنج بسیاری می‌برند .
وی می‌گوید: با آمدن زمستان مشکلات ما افزایش می‌یابد، چراکه کارهایی مانند شستشو و استحمام را باید در فضای سرد زمستان انجام دهیم .
یکی دیگر از اهالی پایین دست روستا نیز به ایسنا اظهار کرد: در هفته دو ساعت آب داریم و در همین دو ساعت آب ذخیره می‌کنیم، اما باز هم این ذخیره آب برای مصارف در طول هفته کافی نیست .
حسین باغستانی، دهیار روستای سرخنگ نیز به ایسنا گفت: مشکل عمده روستای سرخنگ آب است و شبکه انتقال آب و مخزن آن هفت سال است که اجرا شده اما هنوز خط انتقال آب علی رغم پیگری‌های فروان اجرا نشده است .
وی با بیان اینکه در حال حاضر آبرسانی روستا با تانکر انجام می‌شود که جوابگوی مصرف اهالی روستا نیست، افزود: پیشنهاد واگذاری امانی اجرای پروژه خط لوله انتقال آب را به مدیریت آب و فاضلاب داده‌ایم که تاکنون پاسخی دریافت نکرده‌ایم .
دهیار روستای سرخنگ بیان کرد: لوله‌های انتقال آبرو به فرسایش است و اگر این این پروژه مدت طولانی به طول انجامد غیر قابل استفاده خواهد شد .
بی‌آبی و خسارتی که به باغات و محصولات کشاورزی وارد می‌شود
باغستانی افزود: منطقه گردشگری با توجه به هزینه زیاد به مرحله بهربرداری نرسیده و همین امر باعث شده گردشگران برای تفریح به باغات شخصی اهالی روستا رفته و خسارت‌هایی به باغات و محصولات کشاورزی وارد کنند .
وی اظهار کرد: فاضلاب روستا هنوز اجرا نشده است و باتوجه به سنگ فرش بودن روستا هزینه زیادی در بر خواهد داشت .
باغستانی با اشاره به مکانیزه نبودن جمع آوری زباله، ادامه داد: زباله‌های روستا توسط نیروی انسانی جمع آوری شده و با توجه به این مسئله جمع آوری زباله‌های روستا مدت زیادی به طول می‌انجامد .

انتظار 20 روزه برای ورود تانکر آب به روستا
محمد اشرفی، رئیس شورای اسلامی روستای سرخنگ و رئیس شورای بخش قهستان نیز به ایسنا گفت: مهم ترین مشکل این روستا آب است که 10 سال است مردم منتظر آن هستند.
وی افزود: حدود 10 سال پیش کلنگ پروژه آب‌رسانی به روستای سرخنگ به زمین زده شد، اما پروژه به حال خود رها شده است .
رئیس شورای اسلامی روستای سرخنگ بیان کرد: 20 روز است که حتی تانکر نیز به روستا وارد نشده است که مردم مستاصل شده‌اند .
پاسخ به گلایه‌های مطرح شده
مهدی صفوی‌نژاد مدیر عامل شرکت آب و فاضالب روستایی خراسان جنوبی در پاسخ به گلایه مطرح شده از طرف اهالی و شورای اسالامی سرخنگ چندی قبل به یکی از روزنامه‌های استان، گفت: شبکه انتقال آب این روستا از مجتمع کالته مال از مهر سال گذشته آغاز شده و مدت پیمان آن هم دو سال است که باید مهر 98 به اتمام برسد، اما در قالب این مجتمع علاوه بر سرخنگ 11 روستای دیگر بخش قهستان که جمعیت آن‌ها حدود 700 خانوار است نیز از نعمت آب شرب بهره مند می‌شوند.

صفوی‌نژاد اینکه 10 سال است از اجرای شبکه آبرسانی روستا می‌گذرد را قبول ندارد و می گوید: اجرای شبکه داخلی را اهالی با استفاده از آب قنات روستا انجام دادند و هنوز سرخنگ زیرپوشش آب و فاضالب روستایی استان نیست.
به گفته وی استمرار خشکسالی‌ها سبب شده تا اهالی روستا خواستار عملیاتی شدن پروژه انتقال آب سرخنگ باشند، زیرا آب قنات جوابگوی نیاز آن‌ها نیست.
وی اعتبار این پروژه را سه میلیارد و 200 میلیون تومان برای سال 96 اعلام می‌کند که تا پایان امسال نیز نیمی از روستاهای این مجتمع از جمله سرخنگ از آب شرب بهره‌مند می‌شوند.
امید است با پیگیری ایسنا و پاسخگویی مسئولان مشکل 10 ساله مردم سرخنگ که منطقه گردشگری استان است، حل شود.
گزارش ادامه دارد...
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/114378/روستایی-که-لوله-کشی‌شده،-اما-آب-ندارد
بستن   چاپ