پیام خراسان
استاندار خراسان شمالی:
جلوه گاه فرهنگ، در رفتار و کردار مدیران و دست اندرکاران مشاهده شود
چهارشنبه 23 آبان 1397 - 17:17:56
ایسنا - اجتماعی - خراسان شمالی
پیام خراسان - استاندار خراسان شمالی گفت: جلوه گاه فرهنگ، بیشتر در رفتار و کردار مدیران و دست اندرکاران مشاهده می شود.
به گزارش خبرنگار ایسنا منطقه خراسان شمالی، محمدرضا خباز در آیین اختتامیه اولین همایش سبک زندگی، با تاکید بر اینکه خراسان شمالی باید توجه ویژه ای به مقوله سبک زندگی اسلامی با توجه به طرح این مساله برای اولین بار در استان توسط رهبری داشته باشیم، گفت: باید این بنیان محکم را به جاهای دیگر به خوبی منتقل کنیم.
مقام عالی استان با بیان اینکه کار فرهنگی صبر و حوصله و مداومت می خواهد، اظهار داشت: جلوه گاه فرهنگ، بیشتر در رفتار و کردار مدیران و دست اندرکاران مشاهده می شود و نمی توان تنها با زبان و گفتار آثار مثبت آن را در بین مردم نشان داد.
وی بر استمرار برگزاری این هم اندیشی در استان تاکید کرد و افزود: کار فرهنگی ادامه داری را در این حوزه شروع کنیم زیرا که با نشست های معمولی این مساله به سرمنزل مقصود نمی رسد.
استاندار خراسان شمالی تصریح کرد: اسلام به عنوان آخرین ودیعه الهی و قرآن به عنوان معجزه پیامبر در اختیار ما قرار دارد بنابراین هنر دانشمندان و نخبگان ما این است که از لابلای حقوق اسلامی زندگی سعادتمندی را برای مردم طراحی کنند.
خباز یادآور شد: الگوی ما باید ٣٣٠ هزار شهیدی باشد که جان خود را برای آرامش و بالندگی کشور از دست دادند و امروز باید این الگوها به روش جدید و مورد پسند و منطبق با روحیات به جوانان ارائه شود.
گفتمان سازی در سبک زندگی باید به باور تبدیل شود
حسین فرخنده در ادامه به پیمایش ارزش ها و نگرش های ایرانیان هر پنج سال یک بار نیز اشاره کرد و افزود: یکی از خلا های موجود در بحث فرهنگ سازی گفتمان سبک زندگی اسلامی را توجه کمتر به داده های علمی و واقعیت های اجتماعی دانست و اظهار داشت: این مساله باعث شده فعالیت ها و اقدامات فرهنگی و هنری در جامعه کمتر مثمرثمر باشد.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی با تاکید بر لزوم شناخت عمیق تر مسائل فرهنگی، گفت: با توجه به طرح مساله سبک زندگی اسلامی در خراسان شمالی می توان از این مزیت استفاده کرد تا تبدیل به پایلوت فعالیت های سبک زندگی اسلامی شویم.
وی با بیان اینکه باید گفتمان سازی این سبک را در جامعه گسترش دهیم، افزود: گفتمان با شعار فرق دارد زیرا که گفتمان، باور و حرکت در عمق و شعار، باید و حرکت در سطح است.
فرخنده، با تاکید بر تبدیل باید ها به باورها و جامه عمل پوشاندن به آن، گفت: باید بحث سبک زندگی اسلامی را در جامعه تبدیل به یک نیاز کنیم.
وی اظهار داشت: حرکت در این مسیر از اهمیت بسیاری ررخوردار است تا بتوانیم بحث گفت و گو و مراقبت از سبک زندگی را را توجه به فشردگی مکانی دنیای امروز منتقل کنیم و این نیاز را یادآوری کنیم تا برای حفظ ارزش ها عقلانی تر نگریسته شود.
فرخنده یادآور شد: در این راستا باید از سطح رسمی به غیررسمی و از فعالیت های دولتی به مردمی و همگانی کردن آن و تبدیل آن به یک گفتمان و دغدغه عمومی و بردن آن در سطح خانواده ها و همسالان حرکت کنیم.
وی گفت: تقویت فضای زیست فرهنگی نیز از مواردی است که باید در بحث گفتمان سبک زندگی اسلامی به آن توجه کرد تا این فضا توسعه یابد.
فرخنده اظهار داشت: قطعا معرفت و آموزه های دینی و اسلامی از آموزه های بزرگ و عامل اصلی انسجام فرهنگی در کشور محسوب می شوند تا با استفاده از این گفتمان شرایط خوبی در این حوزه فراهم شود.
وحدت یکی از ارکان اصلی در تحقق سبک زندگی است
حجت الاسلام ابوالقاسم یعقوبی، نماینده ولی فیقه در خراسان شمالی نیز در این همایش با اشاره به نبود تعریف استاندارد و قابل ارائه برای سبک زندگی اسلامی، اظهار داشت: در این میان جهان بینی ها بر سبک زندگی ها تاثیر مستقیم دارد و هر کسی بر اساس جهان بینی خود زندگی را ترسیم می کند.
وی، یادآور شد: سبک زندگی مردم ما برگرفته از جهان بینی الهی است و مسیر جداگانه ای با جهان بینی مادی دارد و بر اساس بن مایه های فرهنگی و اسلامی نهادینه شده است.
یعقوبی، با تاکید بر اینکه باید سبک زندگی اسلامی را بر اساس خردمندی، عقلانیت، حقوق و اخلاق ارائه دهیم، افزود: در قرآن و احادیث تاکیدات بسیاری به این نوع سبک زندگی شده است.
نماینده ولی فقیه در خراسان شمالی اظهار کرد: در قرآن به حیات طبیه تاکیدات بسیاری شده که پاک باشد و آلوده به رذیلت ها و ضایع کردن حقوق دیگران و بدی ها نباشد.
یعقوبی، ایمان و عمل صالح را دو پایه اصلی سبک زندگی اسلامی دانست و گفت: دست یابی به اهداف مادی در دنیا نمی تواند هدف سبک زندگی اسلامی باشد و بنابراین باید مواظب باشیم که زندگی ما منحصر در مسائل مادی و تجملاتی نشود.
وی، چهار پایه و رکن اساسی سبک زندگی اسلامی را که در سوره حمد به خوبی به آن اشاره شده را در شناخت و تعیین هدف، راه شناسی، راهنما و دشمن شناسی و تهدیدات و آسیب ها دانست.
یعقوبی، اظهار داشت: باید فرهنگ سازی درستی در این راستا صورت گیرد تا جوانان در فضای سالم فکر و تنفس کنند و جامعه ای بالنده داشته باشیم.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/114679/جلوه-گاه-فرهنگ،-در-رفتار-و-کردار-مدیران-و-دست-اندرکاران-مشاهده-شود
بستن   چاپ