پیام خراسان
به بهانه روز جهانی فلسفه؛
وضعیت آموزش فلسفه از مدرسه تا دانشگاه
شنبه 26 آبان 1397 - 09:08:31
ایسنا - علمی - خراسان جنوبی
پیام خراسان - یک کارشناس مسائل فلسفه گفت: این کارشناس فلسفه گفت: در حال حاضر در رشته تخصصی فلسفه، در آموزش و پرورش جذب نیروی کمی صورت می ‌ گیرد که شاید در حد صفر باشد.
محمد نیک فرجام کارشناس فلسفه در گفت و گو با خبرنگار ایکنا از منطقه خراسان جنوبی با گرامیداشت 26 آبان روز فلسفه گفت: فلسفه یکی از مهمترین علومی است که درک و فهم آن برای تمامی انسان‌ها لازم است.
نیک فرجام با بیان اینکه دانش‌آموزان در مقطعی از تحصیل خود این رشته را فرا می‌گیرند، ادامه داد: در حال حاضر رشته فلسفه و منطق به رشته‌ای تبدیل شده که تنها در مدارس و آن هم در رشته‌های انسانی و معارف اسلامی تدریس می‌شود و دیگر افراد به ندرت با آن سروکار پیدا می‌کنند.
این کارشناس فلسفه گفت: در حال حاضر در رشته تخصصی فلسفه، حتی در آموزش و پرورش نیز جذب نیروی کمی صورت می ‌ گیرد که شاید در حد صفر باشد.
وی با بیان اینکه بسیاری از افراد تحصیل کرده در این رشته به پوچی در کار می‌رسند، اظهارکرد: در حال حاضر در دانشگاه‌ها نیز، رشته فلسفه کم رنگ دیده می‌شود به طوری که اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها ، هیچ کدام تحصیل کرده رشته فلسفه نیستند.
نیک فرجام با اشاره به اینکه این رشته مظلوم واقع شده است، تصریح کرد: دلیل این امر بی‌توجهی به فلسفه و سخت پنداشتن آن است.
نیک فرجام ادامه داد: نکته مهم در فهم مباحث این است که انسان با تعمق به مسائل مختلف بنگرد و سطحی از آن عبور نکند .
این کارشناس فلسفه گفت: خواندن کتاب‌های فلسفی می‌تواند راه اصلی برای فهم این مباحث باشد که این مسئله در خصوص سایر علوم نیز صدق می کند.
وی ادامه داد: همانطور که می‌دانیم باید برای فهم مطالب در آن تفکر کرد و مسائل منطقی و فلسفی از این امر مستثنی نیستند و خصیصه اصلی رشته فلسفه این است که این رشته، به دنبال پاسخ به سوال‌های اساسی و بنیادی زندگی بشر است.
این کارشناس فلسفه گفت: از آنجایی که عقل وسیله فهم مسائل فلسفی و منطقی است، احتمال خطا در آن بسیار کم است.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/114971/وضعیت-آموزش-فلسفه-از-مدرسه-تا-دانشگاه
بستن   چاپ