پیام خراسان
دکتر حسيني:
حل مشکلات اجتماعي از طريق مشارکت نظام مند مردم محقق خواهد شد
چهارشنبه 15 شهريور 1396 - 7:00:19 AM
استانداري مشهد
خراسان آنلاين - معاون سياسي، امنيتي و اجتماعي استانداري خراسان رضوي در سفر يک روزه به رشتخوار در جمع اعضاي پارلمان مشورتي زنان اين شهرستان حضور يافت.
معاون سياسي، امنيتي و اجتماعي استانداري خراسان رضوي در سفر يک روزه به رشتخوار در جمع اعضاي پارلمان مشورتي زنان اين شهرستان حضور يافت.
به گزارش اداره کل روابط عمومي استانداري خراسان رضوي، سيد جواد حسيني در اين جمع گفت: حل مشکلات اجتماعي تنها با نگاه اخلاق مدارانه ، و سخت گيرانه کنترلي امکان پذير نيست. بايد به اين مشکلات نگاهي اجتماعي داشت و حل مشکلات اجتماعي از طريق مشارکت نظام مند مردم محقق خواهد شد.
وي با بيان اينکه براي تبديل يک ايده به عمل، سه فاکتور نمادينه سازي، ستادينه سازي و نهادينه سازي بايد انجام گيرد، افزود: پارلمان مشورتي زنان استان خراسان رضوي مدلي جديد است که بنا دارد از ظرفيت مشورتي نيمي از افراد جامعه درامر توسعه بهره گيرد.
معاون سياسي، امنيتي و اجتماعي استانداري خراسان رضوي افزود:در راستاي نمادينه سازي و گفتمان سازي بايد ضرورت واهميت اين پارلمان بيان شود و پارلمان مشورتي زنان به گفتمان غالب تبديل گردد.
حسيني تصريح کرد:تحقق مشارکت زنان در امر توسعه نياز به ساختار و ستادينه سازي دارد و پارلمان مشورتي زنان ساختاري جهت تحقق مشارکت بانوان است.
وي گفت: با ترويج پارلمان مشورتي زنان و نهادينه سازي آن اميد است اين طرح به صورت کشوري نيز اجرا گردد.
معاون سياسي، امنيتي و اجتماعي استانداري خراسان رضوي با اشاره به اينکه در دنيا دو رويکرد درخصوص مشارکت زنان در عرصه اجتماع وجود دارد، گفت: رويکرد اول راديکاليستي محدود نگر و محدوديت آفرين است که در آن وظيفه اصلي زن فرزند آوري ،همسرداري وتدبير در منزل است و زن نبايد در عرصه هاي اجتماعي ورود پيدا کند
وي افزود: رويکرد بعدي ليبرايستي است که در آن به زن نگاه ابزاري دارند و هيچ توجهي به ساختار فيزيکي و نقش هايي که خداوند درماهيت زن نهاده است ندارد.
حسيني در ادامه به رويکرد نظام جمهوري اسلامي و بويژه دولت تدبير و اميد که توانمندسازي مبتني بر فرصت آفريني در حوزه زنان است، اشاره کرد و گفت: نتيجه چنين رويکردي آن شده که امروزه زنان در تمامي عرصه ها گوي سبقت را از مردان ربوده اند.
معاون استاندار با اشاره به انواع دولت ها و تفاوت هاي آنها گفت: يکي از مباني تفاوت حکومت هاي دنيا درنوع ارتباط آنها با عرصه عمومي و چگونگي تنظيم رابطه آنها با اين عرصه است.
وي افزود: در حکومت هاي استبدادي يا توتاليته مردم تابع حکومت هستند و رابطه اين نوع نظام ها با عرصه عمومي بسيار سخت، متصلب،محدود و غير مشارکتي است. در اين نوع حکومت دولت چيزي را مشخص کرده و همه ملزم به قبول آن هستند.
حسيني تصريح کرد: در مقابل حکومت هاي استبدادي حکومت هاي مردم سالار يا دمکرات را داريم که دولت رابطه اش با عرصه عمومي را وسيع تنظيم مي کند. در اين نوع حکومت به عرصه عمومي ميدان داده شده و امور کشور با مشارکت آنان به انجام مي رشد.
معاون سياسي، امنيتي و اجتماعي استانداري خراسان رضوي با اشاره به نظام جمهوري اسلامي گفت: نظام کشور عزيزمان به لحاظ شکلي مبتني بر جمهوريت و اسلاميت است که در آن مشارکت برمبناي اسلام پي ريزي شده است.
وي افزود:محتوي کشورمان نيز بر مبناي قانون اساسي شکل گرفته است و قانون اساسي مشارکت مردم در تمامي عرصه ها را به رسميت شناخته است.
حسيني تصريح کرد: پارلمان مشورتي زنان مشارکت نظام مند زنان در عرصه توسعه است و موجب توليد سرمايه اجتماعي و سلامت اجتماعي مي گردد.
معاون استاندار درادامه با بيان اينکه در نوع نگاه به مسائل اجتماعي پس از انقلاب دگرديسي ايجاد شده است، افزود: در دهه اول انقلاب نوع نگاه به مسائل اجتماعي نگاه اخلاق مدار آخرت گرايانه بود که ابزار اين نوع نگاه پند و اندرز و امر به معروف و نهي از منکر بود.
وي افزود: اگر چه اين نوع نگاه براي مسائل اجتماعي لازم است اما کافي نيست و لذا با اين نوع نگاه مشکلات و معضلات اجتماعي کاهش نيافت.
حسيني با بيان اينکه در دهه دوم انقلاب نوع نگاه به مسائل اجتماعي به نگاه کنترلي و پليسي تغيير يافت، افزود: با هدف کنترل و کاهش مسائل اجتماعي اجتماع پليسي، حراست ها و گزينش ها افزايش پيدا کرد وليکن مسائل اجتماعي کاهش پيدا نکرد.
معاون استاندار با تاکيد بر اينکه دردهه سوم انقلاب نوع نگاه به مسائل اجتماعي، نگاهي اجتماعي شد، افزود: اگر در مسائل اجتماعي، نگاه تقليل گرايانه باشد مشکل حل نخواهدشد و لذا تقليل مسائل اجتماعي به مسائل امنيتي، سياسي وپليسي راه حل مشکلات اجتماعي نيست.
وي افزود: در نگاه اجتماعي به مسائل، حرکت مشارکتي نظام مند بايد اساس کار حل مشکلات اجتماعي باشد و در اين نوع نگاه، مساله صرفا اجتماعي است و ورود به حل مسائل جامعه ورودي اجتماعي خواهد بود.
حسيني تصريح کرد: نگاه اجتماعي به مسائل در دولت تدبير و اميد تقويت شده است و در همين راستا در استان خراسان رضوي 11 اورژانس اجتماعي با هدف حل مشکلات به موقع، در دسترس و اجتماع محور راه اندازي شده است.
معاون استانداردر ادامه گفت: رويکرد دولت مشارکت نظام مند مردم در حل مشکلات اجتماعي است و با همين رويکرد در استان خانه تشکل هاي غير دولتي و خانه جوانان راه اندازي شده است.
حسيني در پايان با اشاره به دستاوردهاي هفته دولت در استان گفت: از 1545 ميليارد تومان اعتبار مربوط به پروژه هاي افتتاحي استان در هفته دولت، 75 ميليارد تومان مربوط به پروژه هاي افتتاحي در شهرستان رشتخوار بوده است.


http://www.khorasan-online.ir/fa/News/11517/حل-مشکلات-اجتماعي-از-طريق-مشارکت-نظام-مند-مردم-محقق-خواهد-شد
بستن   چاپ