پیام خراسان
توسعه کتابخانه‌های روستایی یک ضرورت انکارناپذیر است
یکشنبه 27 آبان 1397 - 11:05:06 AM
ایسنا
پیام خراسان- لیلا قرایی عنوان کرد: نمی‌توان به بهانه مشکلات اقتصادی به دنبال توسعه کتابخانه‌ها نرویم. بنا به آمار اعلام شده در 58 روستای کاشمر فقط دو باب کتابخانه نهادی داریم و این بدان معنی است که  به نسبت روستاهایی که داریم ظرفیت زیربنایی کتابخانه‌ها و منابع آن‌ها مناسب نیست در صورتی که حداقل در هر روستای بالای هزار نفر جمعیت باید یک کتابخانه داشته باشیم اما اکنون فقط، سه روستای فرگ و فدافن از توابع بخش مرکزی و روستای اوندر از بخش کوهسرخ کتابخانه دارند.

قرایی گفت: روستاهای بالای 4 هزار نفر جمعیت همانند قوژد یا روستاهایی مثل طرق، ایور، نامق و  فرح‌آباد روستاهای بزرگ با جمعیت دانش‌آموزی بسیار بالا محروم از دسترسی مناسب به کتاب هستند.

وی بیان کرد: هر چند کتابخانه سیار در شهرستان دایر است اما این کتابخانه نمی‌تواند برای روستاهای بالای دو تا سه هزار نفر جمعیت، جوابگو باشد به ویژه آن‌که در روستاها استقبال از کتابخانه‌ها چندین برابر شهر است.

قرایی گفت: با توسعه و ترویج کتابخوانی، افراد به منافع زود هنگام اکتفا نمی‌کنند بلکه عمیق و ریشه‌ای به مسائل جامعه توجه کرده و در سایه افزایش آگاهی و دانایی به چاره‌اندیشی و حل مسئله می‌پردازند.

این فعال حوزه کتاب بیان کرد: وجود مراکز فرهنگی در روستاها، همچون شهرها ضروری است بنابراین وجود کتابخانه‌های روستایی به عنوان یک مرکز فرهنگی حائز اهمیت هستند. در واقع با فعال شدن کتابخانه‌های روستایی، آن‌ها می‌توانند نقش یک کانون آموزشی در روستا را پیدا کنند  و زمینه بهبود کیفیت زندگی اهالی روستا را فراهم آورند.

وی اظهار کرد: بدون شک کتابخانه روستایى، با هر امکانات و در هر اندازه‌ای می‌تواند به پایگاهی فرهنگی و اجتماعی برای فرزندان در روستا تبدیل شود و به این وسیله تفکر و اندیشه و نقد را در بین آن‌ها نهادینه کرد.

وی گفت: درمیان دغدغه‌های امروز جامعه و داشتن غم نان، فقر فرهنگی درد بزرگی در جامعه به شمار می‌رود که دوای این درد در کتابخوان کردن جامعه است چه بسا جامعه‌ای که به برکت کتاب آگاه شد؛ هیچ‌گاه گرفتار دروغ، شایعه و بداخلاقی نمی‌شود.

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/115987/توسعه-کتابخانه‌های-روستایی-یک-ضرورت-انکارناپذیر-است
بستن   چاپ