پیام خراسان
مدیرکل اداره انتقال خون خراسان رضوی:
تنها 6 درصد اهداکنندگان خون در استان، بانوان هستند
يکشنبه 27 آبان 1397 - 11:39:29
ایسنا - اجتماعی - خراسان رضوی
پیام خراسان - مدیرکل اداره انتقال خون خراسان رضوی گفت: در استان ما تنها 6 درصد انتقال‌دهندگان خون بانوان هستند.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان، حمیدرضا اسلامی در نشست خبری که در اداره کل انتقال خون خراسان رضوی برگزار شد، اظهار کرد: در استان 59 بیمارستان و مرکز درمانی وجود دارد که از خدمات سازمان انتقال خون استفاده می‌کنند. تا چند سال گذشته اگر کسی در اتاق عمل به خون احتیاج داشت باید افرادی حضور پیدا می‌کردند تا به او خون اهدا کنند. اکنون با روندی که در سازمان انتقال خون وجود دارد، اهدای خون کشور به سمت جبران خون از طریق اهدای آن هدایت شده است.
وی ادامه داد: در سال 96، حدود 180 هزار نفر به سازمان انتقال خون استان مراجعه کردند. در سال گذشته از 140 هزار نفر خون‌گیری صورت گرفته است. 352 هزار کیسه خون و فراورده خونی را تامین کردیم و آن‌ها را در اختیار 59 بیمارستان و 6 دانشگاه علوم پزشکی استان قرار دادیم. باتوجه به روند رو به‌رشد اهدای خون پیش‌بینی می‌کنیم اگر مردم به همکاری خود ادامه دهند هیچ مشکلی در خصوص خون و فرآورده های خونی نخواهیم داشت.
مدیرکل اداره انتقال خون خراسان رضوی با اشاره به اینکه «سه سال پیش تائیدیه ارسال پلاسما برای پالایشگاه را از دولت آلمان دریافت کردیم»، تصریح کرد: ما از سه سال پیش تاکنون بیشتر از 200 هزار کیسه پلاسما برای تهیه داروی بیماران هموفیلی و تالاسمی به پالایشگاه ارسال کرده‌ایم. در سال گذشته 75 هزار کیسه پلاسما به پالایشگاه ارسال شده است. معتقدیم اگر مشارکت مردم و رسانه‌ها نباشد افرادی که نیاز روزانه به خون دارند دچار مشکل حیاتی می‌شوند.
اسلامی افزود: اهدای خون سبب می‌شود بتوانیم زمان نوبت‌دهی عمل‌ها را کاهش دهیم. در عمل‌های جراحی وسیع هم‌چون جراحی قلب، عمل‌های زنان و زایمان، سوختگی و... روزبه‌روز احتیاج به خون بیشتر می‌شود. مردم مشهد در اهدای خون مردم نمونه دنیا هستند. گاهی افراد زیادی برای اهدای خون مراجعه می‌کنند اما ما به دلیل کمبود امکانات نمی‌توانیم به خوبی خدمات‌دهی داشته باشیم. این افراد سرمایه‌های کشور هستند. بیشتر از 77 هزار نفر در سطح استان اهداکننده‌های مستمر خون هستند که شامل 52 درصد اهداکنندگان خون می‌شوند.
وی با اشاره به اینکه «بر اساس آمار موجود اهداکنندگان مستمر خون افرادی هستند که برای سلامت خود ارزش زیادی قائل‌اند»، اظهار کرد: این افراد به محض ابتلا به بیماری‌ها به پزشک مراجعه و به‌طور مرتب ورزش می‌کنند. همچنین آلودگی خونی بسیار کمتری نسبت به دیگر افراد جامعه دارند. هر زمان که لازم باشد به این افراد دسترسی داریم.
مدیرکل اداره انتقال خون خراسان رضوی اضافه کرد: با همکاری دانشگاه علوم پزشکی طرح واکسینه شدن اهداکنندگان مستمر خون را آغاز کردیم. بیماری هپاتیت Bاز بیماری‌های شایع جامعه ما است. اهداکنندگان مستمر خون را که بیش از 29 سال سن دارند علیه این بیماری واکسینه می‌کنیم. این طرح تا نیمه اسفند ادامه دارد. 
اسلامی خاطرنشان کرد: ما باید میزان آلودگی‌های خون را به صفر برسانیم تا افرادی که از خون و فراورده‌های آن استفاده می‌کنند به هیچ بیماری مبتلا نشوند. افراد اهداکننده خون باید وضعیت سلامت مشخصی داشته باشند.
وی تاکید کرد: در یک ماه گذشته انتشار خبری در خصوص ایدز خراسانی که کارشناسانه نبوده و صحت ندارد، سبب ترس تعدادی از مردم شده است. مردم گاهی سوالاتی را مطرح می‌کنند که نشان‌دهنده عدم آگاهی کافی آن‌ها از بیماری ایدز است. 
مدیرکل اداره انتقال خون خراسان رضوی افزود: ممکن است ویروس‌هایی وارد بدن شوند که 97 درصد افراد به هیچ بیماری مبتلا نشوند و این ویروس‌ها بیماری‌زا نیستند. 
اسلامی با اشاره به اینکه «HTLV-1، ویروسی است که هیچ شباهتی به HIV ندارد» تصریح کرد: این ویروس بیماری ایجاد نمی‌کند و افراد مبتلا ممکن است هیچ مشکلی پیدا نکنند و طول عمر معمولی داشته باشند. ممکن است 2 الی 3 درصد از افراد مبتلا به این ویروس در سنین بالا دچار مشکلات خونی و عصبی شوند. واژه ایدز خراسانی باید به فراموشی سپرده شود.
وی با اشاره به اینکه «در استان ما تنها 6 درصد انتقال دهندگان خون بانوان هستند»، ادامه داد: یکی از مکان‌هایی که بیماری‌های خونی افراد مشخص می‌شوند، پایگاه‌های انتقال خون است. میزان خون‌گیری در محرم و صفر امسال نسبت به سال گذشته، 5 درصد افزایش داشته‌ است. 33 هزار و 216 نفر برای اهدا خون مراجعه کرده‌اند که از این تعداد از 25 هزار و 699 نفر خون گرفته شده است.
مدیرکل اداره انتقال خون خراسان رضوی اضافه کرد: ما نمی‌توانیم بیشتر از یک ماه خون را نگهداری کنیم بنابراین در جامعه ما انتقال خون عاطفی و احساسی باید به انتقال خون برنامه‌ریزی شده تبدیل شود.
اسلامی با اشاره به اینکه «وضعیت ذخیره خون استان فعلا مناسب است»، تصریح کرد: ما برای روزهای سرد سال نگرانیم و به حضور فعال مردم احتیاج داریم. خراسان رضوی یکی از سهمیه‌های خون استان سیستان و بلوچستان را نیز تامین می‌کند. در حد فاصل عاشورا تا شهادت امام رضا(ع) تعداد مراجعین در استان 27 هزار 667 نفر بوده و تعداد خون‌گیری 21 هزار و 516 مورد بوده است.
وی افزود: در 28 صفر تعداد مجموع مراجعین در سطح استان 776 نفر بوده است که علت آن بیشتر درمانگاه ثامن بود. در این روز 565 مورد خون‌گیری صورت گرفت.
مدیرکل اداره انتقال خون خراسان رضوی اضافه کرد: طرح اهدای خون نبوی در هفته وحدت از 29 آبان تا 4 آذر اجرا می‌شود.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/116090/تنها-6-درصد-اهداکنندگان-خون-در-استان،-بانوان-هستند
بستن   چاپ