پیام خراسان
بهبود کشاورزی با فناوری‌های جدید
دوشنبه 28 آبان 1397 - 3:05:19 AM
ایسنا
پیام خراسان - در آینده‌ای نه چندان دور، هواپیماهای بدون سرنشین یکی از ابزارهای ضروری در بخش کشاورزی محسوب خواهند شد.
  هواپیماهای بدون سرنشین ( انواع ربات‌های کوچک با قابلیت پرواز) انقلابی در کشاورزی ایجاد خواهند کرد و بر اساس پیش‌بینی‌ها در سال‌های آینده میلیاردها دلار صرف خرید ماشین‌آلات بدون سرنشین در بخش کشاورزی خواهد شد. در حال حاضر، کشاورزان تلاش می‌کنند تا با تغییرات آب و هوایی سازگار شوند و با چالش‌های دیگر مقابله کنند و طراحان هواپیماهای بدون سرنشین وعده داده‌اند تا کشاورزی را کارآمدتر کنند.
دیوید اسچمل، زیست‌شناس هوا و پرواز در بخش فناوری بلکسبرگ ویرجینیا اظهار کرد: فناوری هواپیماهای بدون سرنشین در حال حاضر وجود دارد و حمل محموله‌ توسط این هواپیماها در حال گسترش است.
هواپیماهای بدون سرنشین با دوربین‌ها و دیگر دستگاه‌های جمع‌آوری اطلاعات تجهیز شده و در واقع « چشمان آسمان » هستند و آفات گیاهی یا مناطق خشکی که نیاز به توجه بیشتری دارند را مشخص می‌کنند. در برخی کشورها، هواپیماهای بدون سرنشین به طور منظم برای کودرسانی و یا حمل آفت‌کش‌ها استفاده می‌شوند. کشاورزان ایالات متحده در کشت انگور در کالیفرنیا و نیویورک از هواپیماهای بدون سرنشین برای بررسی کمبود آب و یا دیگر موارد مربوط به کشت انگور استفاده می‌کنند.
هرچند از هواپیماهای بدون سرنشین برای دیدن تمام زوایای موجود استفاده می‌شود، اما هنوز نقاط کور مانند علف‌های هرز که نیاز به بررسی‌های خاص دارند وجود دارد. به همین دلیل پژوهشگران در این بخش در تلاش برای رفع مشکلات و نظارت و کنترل بیشتر محصولات کشاورزی با این تجهیزات هستند. در ذیل به چند مورد فعالیت هواپیماهای بدون سرنشین اشاره شده است.
ارزیابی محصول
هواپیماهای بدون سرنشین از طریق گشت و گذار و جمع‌آوری، بررسی میزان رشد گیاهان و سنسورهای اندازه‌گیری نور، محصولات را بررسی می‌کنند. تصاویری که از این داده‌ها حاصل می‌شود شامل نقشه‌هایی بر اساس شاخص اختلاف پوشش گیاهی استاندارد است. از این فناوری با طول موج‌های مختلف پیش از این نیز استفاده شده، اما در حال حاضر از سنسورهای جدیدتر با طول موج‌های بیشتر در طیف نور استفاده می‌شود و فیلترها و سایر ترفندهای افزایش رزولوشن نیز به آنها اضافه شده است. با این دقت نه تنها می‌توان خاک و محصول را از هم جدا کرد، بلکه گیاهان بیمار نیز که دچار آلودگی شده و یا گیاهان خشک شده را نیز بر اساس واکنش متفاوت به امواج نور شناسایی کرد. بر اساس تحقیقات اخیر، این داده‌های طیفی می‌توانند محصولاتی را که توسط آفت‌کش‌ها آسیب دیده‌اند شناسایی کنند، همچنین علف‌های هرز مقاوم بین محصولات را تشخیص دهند.
شمارش احشام
دامدارن برای بررسی دام و یا نظارت بر سالم بودن نرده‌های دور زمین خود از هواپیماهای بدون سرنشین استفاده می‌کنند. در این هواپیماها از نمایشگرهای حرارتی با کیفیت بالا و دوربین‌های دارای قابلیت دید در شب استفاده می‌شود، البته اگر حیوانی از گله جدا شود را نیز نشان می‌دهد. در حال حاضر از چنین هواپیماهای بدون سرنشین به عنوان ابزاری برای ردیابی شکارچیان انسانی در مکان‌هایی مانند پارک ملی کازیرنگا هند استفاده می‌شود.
هواپیماهای بدون سرنشین مجهز به سنسورها، اطلاعات واکنش گیاهان در برابر نور را جمع آوری می‌کنند و نقشه‌هایی از تغییر در سلامت محصول را بر اساس جذب نور توسط کلروفیل نشان می‌دهند.
نظارت بر آفت گیاهان
بررسی آفات گیاهان از طریق بررسی دقیق پاتوژن‌های گیاهان پوسیده و بیمار حاصل می‌شود تا از گسترش آن در محصول پیشگیری شود، اما در حال حاضر فناوری‌های تصویربرداری طیفی، گیاهان زردرنگ را با استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین شناسایی می‌کند.
نظارت بر آبیاری
بسیاری از زمین‌ها یکنواخت نیستند و برخی از بخش‌ها سریع‌تر از دیگر قسمت‌ها خشک می‌شوند. تصویربرداری طیفی و حرارتی می‌تواند نقاط خشک که در آن محصولات کشاورزی از بین می‌روند را شناسایی کند. تصویربرداری همچنین می‌تواند نشت در تجهیزات و کانال‌های آبیاری را نیز شناسایی کند. علاوه بر این، کشاورزان می‌توانند توپوگرافی زمین خود را با فناوری‌های اسکنر هواپیما یا نرم‌افزار که هزاران عکس هوایی با کیفیت بالا را به نقشه‌های سه‌بعدی تبدیل می‌کند ارزیابی کنند. این نقشه‌ها حوضه‌های آبیاری را نیز شناسایی و جهت جریان آب را در هر درخت و باغچه نشان می‌دهند و سایر ویژگی‌های زمین را که بر سلامت محصول تاثیر دارد و یا فرسایش خاک را نیز مشخص می‌کنند.
گرده‌افشانی مکانیکی
یک نوع ربات پروازی در گرده افشانی به کشاورزان کمک می‌کند. در حال حاضر در نیویورک از هواپیماهای بدون سرنشین، برای گرده افشانی باغات بادام، گیلاس و سیب استفاده شده است. شرکت مسئول گزارش داده هواپیماهای بدون سرنشین می‌توانند میزان گرده افشانی را تا 25 درصد افزایش دهند.


http://www.khorasan-online.ir/fa/News/116289/بهبود-کشاورزی-با-فناوری‌های-جدید
بستن   چاپ