پیام خراسان
خشک کردن سنتی زرشک خسارت زا است
چهارشنبه 30 آبان 1397 - 13:41:45
ایرنا - اقتصادی - خراسان جنوبی
پیام خراسان - بیرجند - مدیر جهاد کشاورزی زیرکوه گفت: بسیاری از زرشکاران محصول خود را به صورت سنتی در خرمن خشک می کنند که با توجه به همزمانی فصل برداشت با ریزش نزولات جوی، هر سال خسارت زیادی به کشاورزان منطقه وارد می شود.
جواد درویشی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: احداث بارگاه زرشک با هدف بهبود کیفیت محصول و جلوگیری از خسارات وارده به باغداران ضروری است.
وی گفت: هم اکنون تسهیلات قرض الحسنه 84 ماهه با نرخ 10 درصد به کشاورزان برای احداث بارگاه زرشک پرداخت می شود که با توجه به نبود توان اقتصادی کشاورزان باید نرخ تسهیلات پرداختی به کمتر از چهار درصد کاهش یابد.
مدیر جهاد کشاورزی زیرکوه اظهار داشت: پرداخت تسهیلات قرض الحسنه با نرخ چهار درصد یا کمتر برای احداث بارگاه بهداشتی زرشک توسط دولت ضروری است.
وی افزود: هم اکنون 800 سالن و بارگاه زرشک در شهرستان زیرکوه وجود دارد که باید در راستای افزایش کیفیت زرشک تولیدی، تعداد بارگاه ‌ها افزایش یابد.
درویشی گفت: کشاورزان منطقه محصول زرشک را به صورت سنتی در خرمن‎های زرشک و به صورت پفکی در بارگاه های بهداشتی خشک می کنند که زرشک خشک شده در بارگاه بهداشتی به دلیل کیفیت خوب با قیمت بالاتری به فروش می رسد.
وی اضافه کرد: برداشت محصول زرشک از سه هزار و 160 هکتار از باغ های این شهرستان مرزی به اتمام رسید و سه هزار تن زرشک خشک به ارزش 750 میلیارد ریال در شهرستان برداشت شد که برداشت زرشک به دلیل گرمای بهاره، تگرگ و سرما نسبت به سال گذشته 50 درصد کاهش یافت.
سه هزار و 721 بهره بردار در زمینه تولید زرشک در شهرستان زیرکوه فعالیت دارند.
خراسان جنوبی با 15 هزار و 561 هکتار باغ زرشک و تولید سالانه 16هزار تن، 98 درصد سطح زیرکشت زرشک کشور را در اختیار دارد.
شهرستان مرزی زیرکوه سال 1391 تاسیس شد و حاجی آباد مرکز آن در فاصله 85 کیلومتری مرز با افغانستان قرار دارد، مرز مشترک ایران با افغانستان در شهرستان زیرکوه 147 کیلومتر و ارتفاع آن از سطح دریای آزاد 1330 متر است.
7556*3028

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/116692/خشک-کردن-سنتی-زرشک-خسارت-زا-است
بستن   چاپ