پیام خراسان
بالارفتن از پله یا آسانسور؟
دوشنبه 5 آذر 1397 - 17:51:57
ایسنا - علمی - خراسان رضوی
پیام خراسان - محققان دریافتند که بالا رفتن از پله منجر به سوزاندن چربی بیشتر بدن خواهد شد، استرس را کاهش داده و باعث می‌شود بدن ضد درد طبیعی تولید کند.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان و به نقل از برنتوودهم پیج، کارشناسان اظهار ‌کردند: بالا رفتن از پله در افزایش سلامتی برخی اعضا تاثیر دارد و حتی نسبت به پیاده‌روی معمولی هم چربی بیشتری می‌سوزاند.
البته لازم است که برای داشتن شیوه زندگی سالم، مزایای بالارفتن از پله‌ها و همچنین خطراتی که ممکن است به همراه داشته باشد را بشناسیم.
بالارفتن از پله در سلامتی قلب، ریه، کمر و بسیاری از اندام‌های بدن تاثیر مثبت دارد و در هر زمان و مکانی می‌توانید این تمرین را انجام دهید و با استفاده از آن چربی بیشتری سوزانده و به ساخت عضلات و انعطاف‌پذیری آنها کمک کنید.
مهمترین فواید بالارفتن از پله عبارتند از:
حرکات پاها منجر به تنفس عمیق خواهد شد، ضربان قلب را افزایش می‌دهد و باعث می‌شود جریان خون در تمام قسمت‌های بدن افزایش یابد.
همچنین باعث می‌شود تا بدن ضد درد طبیعی یا اندورفین آزاد کند که به این صورت احساس بهتر و تنش کمتری خواهید داشت.
زمانی که از پله‌ها بالا می‌روید، استرس در بدن کاهش می‌یابد.
پزشکان توصیه می‌کنند که بالارفتن از پله، روشی ایده‌آل برای بهبود انرژی، افزایش عملکرد سیستم ایمنی، کاهش خطر ابتلا به دیابت، فشارخون، پوکی استخوان و بیماری قلبی است.
سوزاندن چربی
محققان در دانشگاه پزشکی هاروارد گزارش می‌دهند که بالارفتن از پله، روشی موثر برای سوزاندن چربی‌هاست.
افرادی که از پله‌ها بالا می‌روند، حتی اگر در سرعت‌های پایین هم باشند، سه برابر بیشتر از افرادی که در یک سطح صاف و با سرعت بیشتر راه می‌روند، کالری می‌سوزانند.
انجام تمرین پله‌نوردی، برای افرادی که آمادگی جسمانی خوبی دارند از جمله فوتبالیست‌ها و سایر افراد ورزشکار بسیار بهتر از بلندکردن وزنه یا راه رفتن در سطح شیبدار است.
میزان مناسب پله‌نوردی چه اندازه است؟
متخصصان تناسب اندام، معمولا بین 30 تا 60 دقیقه فعالیت هوازی برای سه تا پنج روز در هفته برای به دست آوردن بیشترین مزایای ورزش جهت سلامتی توصیه می‌کنند، اما با پله‌نوردی می‌توانید زمان تمرین خود را بین 20 تا 30 دقیقه کاهش دهید و نتایج بهتری هم به دست آورید.
با سرعت کم شروع کنید تا بدن خود را برای انجام این تمرین آماده و کم کم زمان را افزایش دهید.
استفاده از کفش مناسب در بالارفتن از پله‌ها برای انجام تمرین بسیار مهم است، همچنین با مدت زمان پنج دقیقه با سرعت کم برای گرم شدن ماهیچه‌ها شروع کنید.
برای جلوگیری از گرفتگی عضلات سعی کنید تا ورزش پله‌نوردی را همراه با ورزش‌های هوازی مانند دوچرخه‌سواری یا شنا انجام دهید.
پله‌نوردی برای چه افرادی مناسب نیست؟
محققان عنوان کردند: در حالی که از پله بالارفتن برای سلامتی بسیار مفید است، اما در کنار مزایایی که دارد، معایبی هم دارد.
از پله بالارفتن، برای افرادی که مشکلات قلبی، مشکلات زانو یا لگن و مچ پا دارند، منجر به بروز مشکلاتی برای سلامتی خواهد شد و در صورتی که مجبور به بالارفتن از پله هستند از نرده‌ها کمک بگیرند.
هنگام پایین آمدن از پله، زانو و مچ پا تحت فشار هستند، چرا که حداقل 6 برابر وزن طبیعی را باید تحمل کنند.
کارشناسان اظهار کردند: افرادی که مشکلات خاصی دارند باید قبل از انجام هرکاری با پزشک خود مشورت کنند.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/117411/بالارفتن-از-پله-یا-آسانسور؟
بستن   چاپ