پیام خراسان
در گفت‌وگو با ایسنا مطرح شد؛
در تولید برق چقدر از انرژی‌های تجدیدپذیر استفاده می‌شود؟
سه شنبه 13 آذر 1397 - 15:34:59
ایسنا - اقتصادی - خراسان رضوی
پیام خراسان - معاون برنامه‌ریزی و تحقیقات شرکت برق منطقه‌ای خراسان درباره میزان تولید برق تجدید پذیر گفت: هم اکنون کمتر از 2 درصد برق در کشور از طریق انرژی‌های تجدیدپذیر بادی و خورشیدی تامین می‌شود.
حسین محمودی در گفت‌وگو با ایسنا-منطقه خراسان، ضمن تاکید بر ضرورت توسعه استفاده از منابع انرژی‌های پاک، اظهارکرد: علیرغم وجود ظرفیت‌های خدادادی بسیار ارزشمند کانال‌های باد مناسب و تابش خورشید عالی ، متاسفانه در استفاده از انرژی‌های نو در ایران عقب‌تر از کشورهای پیشرفته و حتی برخی کشور های همسایه هستیم و هنوز نتوانسته‌ایم از این نوع انرژی به صورت گسترده در کشور استفاده نمائیم.
وی دسترسی آسان و نامحدود، رایگان بودن، قابلیت تجدیدپذیری و عدم آلودگی زیست محیطی را از مهم‌ترین مزیت‌های انرژی‌های پاک بیان و تصریح کرد: خوشبختانه استان خراسان رضوی بطور متوسط سالانه بیش از 300 روز آفتابی و کانال های باد بسیار مناسب که برخی از آنها در دنیا بی نظیر است را دارد.
معاون برنامه‌ریزی و تحقیقات شرکت برق خراسان به همکاری مسئولین استان خراسان رضوی در صدور مجوزها و پاسخگوئی سریع به استعلام‌ها و همچنین تحویل زمین اشاره کرد و گفت: خوشبختانه وزارت نیرو علیرغم محدودیتهای شدید مالی ، به منظور حمایت از توسعه مولدهای برق تجدید پذیر ، به خصوص نیروگاه‌های بادی و خورشیدی ، نرخ های خرید تضمینی خوبی تعیین نموده و شرایط را برای سرمایه گذاری بخش خصوصی در این زمینه فراهم نموده است.
وی ادامه داد: وزارت نیرو تاکنون برای تعداد 90 سرمایه گذار متقاضی احداث نیروگاه بادی جمعا به ظرفیت 4578 مگاوات پروانه احداث صادر نموده و همچنین برای تعداد 37 سرمایه گذار متقاضی نیروگاه خورشیدی جمعا به ظرفیت 759 مگاوات پروانه احداث در استان خراسان صادر شده است و شرکت برق منطقه ای خراسان و شرکت‌های توزیع نیروی برق برای بیش از 1300 مگاوات از آنها که اقدامات لازم را آنجام داده اند ، مجوز اتصال به شبکه صادر نموده است. 
محمودی با بیان اینکه بخش عمده این مجوزها در منطقه خواف صادر شده است که دارای تونل بادی با ضریب تولید بیش از 50 درصد می باشد که تقریبا در دنیا کم نظیر است، خاطرنشان کرد: ولی متاسفانه تاکنون در خواف سه توربین بادی به ظرفیت حدود 4 مگاوات نصب شده که با توجه به ظرفیت منطقه و میزان مجوزهای صادره ، می‌توان گفت که تقریبا صفر است.
معاون برنامه‌ریزی و تحقیقات شرکت برق خراسان بیان کرد: متاسفانه تعداد قابل ملاحظه‌ای از شرکت‌ها و متقاضیان سرمایه گذاری بخش خصوصی که زمین به آنها واگذار شده و مجوزهای اتصال نیز برای آنها صادر شده طی سالهای متمادی هیچگونه اقدام موثری در اجرای پروژه های خود نداشته اند و فقط روی کاغذ ظرفیت شبکه برق را پر نموده اند و باعث ایجاد محدودیت برای سایر متقضیان سرمایه گذاری در این حوزه شده اند.
محمودی افزود: لازم است مسئولین محترم استان نسبت به لغو مجوز زمین‌های واگذاری این اشخاص اقدام نمایند تا به تبع آن سایر مجوزهای آنها نیز باطل شده و شرایط برای صدور مجوز اتصال برای سرمایه گذاران واقعی بیشتر فراهم گردد.
وی با اشاره به سامانه‌های فتوولتاییک (خورشیدی) در استان بیان کرد: در سال 1392 با تصویب بند عوارض برق و تخصیص منابع برای تعداد 55 دستگاه اجرائی در استانهای خراسان به میزان 860 کیلووات و برای 70 مشترک خانگی به میزان 70 کیلو وات مولد خورشیدی نصب شده است.
محمودی متذکر شد: شرکت برق منطقه ای خراسان با همکاری کمیته امداد امام (ره) طرح برکت آفتاب در استان خراسان رضوی را اجرائی نموده و برای مدد جویان کمیته امداد و بهزیستی در مناطق روستایی استان، نیروگاه‌های خورشیدی به ظرفیت 5 کیلو وات برای هر مدد جو نصب نموده است، این کار علاوه بر تولید برق تجدید پذیر ، موجب ایجاد اشتغال و درآمد مناسب برای این خانوارها گردیده است. 
وی اضافه کرد: سیاست وزارت نیرو در توسعه انرژی‌های نو نصب 5 هزار تا 6 هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی در کشور با کمک بخش خصوصی است که در حال حاضر کشور خیلی از این برنامه عقب تر است و لازم است مجموع قوانین ، آئین‌نامه های اجرائی و دستور العملها ، تسهیلات بانکی و سایر حوزه ها در کشور با تسهیل شرایط و ضوابط ، موجب تشویق بخش خصوصی برای سرمایه گذاری در این حوزه شوند.
محمودی درباره راهکارهای افزایش استفاده از انرژی های نو خاطر نشان کرد: ظرفیت خراسان رضوی در انرژی‌های نو برای بهره برداری نیاز به مشوق‌های سرمایه‌گذاری، ارائه تسهیلات با کارمزد اندک و تامین زیرساخت‌های لازم دارد. 
وی ادامه داد: سرمایه‌گذاری در انرژی‌های نو گران‌تر از سرمایه‌گذاری در انرژی‌های حرارتی است به همین دلیل در دیگر کشورها نیز در ابتدا دولت‌ها حمایت همه جانبه ای از سرمایه‌گذاری در انرژی‌های تجدید پذیر نموده اند.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/118674/در-تولید-برق-چقدر-از-انرژی‌های-تجدیدپذیر-استفاده-می‌شود؟
بستن   چاپ