پیام خراسان
عفونت‌های دوران کودکی و خطر ابتلا به اختلالات روانی
پنجشنبه 15 آذر 1397 - 15:31:07
ایسنا - علمی - خراسان رضوی
پیام خراسان - محققان دریافتند که عفونت‌های دوران کودکی می‌تواند، خطر ابتلا به اختلالات روانی را افزایش دهد.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان و به نقل از ساینس، نتایج مطالعه جدید محققان دانمارکی نشان می‌دهد کودکانی که در کودکی دچار عفونت شده‌اند، با افزایش خطر ابتلا به اختلالات روانی در کودکی و نوجوانی مواجه می‌شوند.
این موضوع به نقش سیستم ایمنی در اختلالات روانی مغز کمک می‌کند.
تب بالا، گلودرد و سایر عفونت‌های دوران کودکی می‌تواند خطر ابتلا به اختلالات روانی را در همان کودکی یا مراحل بعدی زندگی افزایش دهد.
این مطالعه در بین یک میلیون کودک متولد شده در دانمارک طی 17 سال‌ انجام شده است.
محققان، تمام عفونت‌هایی که از زمان تولد، فرد به آنها مبتلا و سپس درمان شده و همچنین اختلالات روانی کودکان و نوجوانان را مورد بررسی قرار دادند.
اول کولر فورسبرگ، محقق از دانشگاه آرهوس دانمارک عنوان کرد: حتی عفونت‌های شدیدی هم که با دارو درمان می‌شوند، می‌توانند خطر ابتلا به اختلالات روانی را افزایش دهند.
نتایج بررسی‌ها نشان داد کودکان مبتلا به عفونت، 84 درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به اختلالات روانی و 42 درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به اختلالات روانی بعد از تجویز دارو قرار دارند.
علاوه بر این، خطر ابتلا به انواع اختلالات روحی مانند اختلالات روان‌پریشی، اختلالات شخصیتی، اوتیسم، اختلال کم‌توجهی- (ADHD) و اختلال وسواس(OCD)در این افراد بیشتر است.
محققان اظهار کردند: بین مغز و بدن ارتباط نزدیکی هست و سیستم ایمنی بدن، نقش مهمی در اختلالات روانی دارد، پس سلامت جسمی و روانی با هم مرتبط هستند.
به طور کلی، عفونت‌ها به بدن یا مغز آسیب نمی‌رسانند، در واقع عفونت برای توسعه سیستم ایمنی ضروری است، اما اینکه عفونت‌ها چگونه خطر ابتلا به بیماری‌های روانی را افزایش می‌دهند، مشخص نیست .
کارشناسان گفتند: عفونت‌های درمان شده با داروها به ویژه آنتی‌بیوتیک‌ها با افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های روانی مرتبط هستند. عفونت‌های باکتریایی بیشترین خطر را به خود اختصاص می‌دهند.
این مطالعه در JAMA منتشر شده است.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/119053/عفونت‌های-دوران-کودکی--و-خطر-ابتلا-به-اختلالات-روانی
بستن   چاپ