پیام خراسان
یک کارشناس مسکن:
دولت برای هدایت بازار برنامه‌ای ندارد
شنبه 17 آذر 1397 - 11:48:22
ایسنا - اقتصادی - خراسان رضوی
پیام خراسان - یک کارشناس مسکن گفت: متاسفانه دولت سیاستی در حوزه اقتصاد ندارد که بتواند بازار را هدایت کند تا از حالت سرگردانی آن کاسته شود.
غلامعلی ثنایی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا-منطقه خراسان، با بیان اینکه تورم و افزایش قیمت در بازار مسکن از ابتدای امسال شروع شد و نقطه اوجش در تابستان بود، اظهار کرد: اما در یکی دو ماه اخیر به لحاظ نوسانات ارزی و طلا، معاملات مسکن و املاک نیز دچار یک روکود نسبی شد، اما در روزهای اخیر با توجه به کاهشی که در وضعیت ارز و طلا به وجود آمده، روند آرامی را به سمت املاک و مسکن شاهد هستیم. 
وی خاطرنشان کرد: نوسانات شدید و اثرگذاری نرخ‌های ارز و طلا باعث افزایش بی رویه‌ای در مصالح ساختمانی شد که افرادی که در کار ساخت و ساز بودند، ترمز کار را کشیدند و با یک توقفی در کار ساخت و ساز مواجه شدیم، کارخانه‌های آهن آلات، فولاد، سیمان و ... در نیمه اول سال یک روند افزایش قیمت و تقاضا برای خرید داشتند، ولی در یکی دو ماه اخیر این تقاضا کاهش پیدا کرده و از طرفی پاره‌ای از کالاها از جمله آهن قیمت‌های تنزلی داشتند و شاهد کاهش قیمت نسبی آن بودیم. 
این کارشناس مسکن تصریح کرد: بنابراین با روند کاهشی که در قیمت ارز و طلا شاهد هستیم به نظر می‌رسد پاره‌ای از وجوه و پول‌های سرگردان در ماه‌های پایانی سال به سمت خرید ملک باشد، همچنین با کاهش نرخ‌های بورسی از 184 هزار به 160 هزار مقدار زیادی از پول‌های سرگردان به سمت معاملات املاک رود. 
وی یادآورشد: متاسفانه دولت سیاستی در حوزه اقتصاد ندارد و هیچ برنامه‌ای برای اقتصاد از طرف دولت نمی‌بینیم که یک برنامه‌ای جامع در اقتصاد عرضه کند که بتوان بازار را هدایت کند تا از حالت سرگردانی که در بازار وجود دارد، کاسته شود. 
ثنایی افزود: دولت باید برنامه‌ای ارائه کند تا کسبه، بازاری‌ها، سازندگان و تولید کننده تکلیف خود را روشن کند و روند آرام، منطقی و مشخص بازار را طی کنند و خود را برای عرضه‌ی تقاضایی که وجود دارد، آماده کند، بنابراین دولت هیچ برنامه‌ای ندارد و بیشتر حالت بلاتکلیفی به مردم و بازار القا شده است. 
وی در پاسخ به اینکه افزایش تسهیلات چه قدر در رونق بازار موثر است، گفت: بی شک افزایش تسهیلات بی اثر نیست اما این مساله تنها یک فاکتور است و عوامل دیگری هم در این مساله دخیل هستند که یکی از آنها قدرت خرید مردم است. 
این کارشناس مسکن بیان کرد: برای مثال افزایش تسهیلات مسکن به سقف مثلا 200 میلیون تومان اقساط نسبتا سنگینی را برای خریدار به وجود می‌آورد، آن طبقه متوسط جامعه که دهک 5 و 8 است در موقعیت کنونی اکثرا چون درآمد ثابتی دارند و حقوق بگیر هستند امکان پرداخت اقساط بالا را نخواهد داشت، ولی امیدواریم با افزایش تسهیلات یک گشایشی در وضعیت بازار و گردش مالی مثبت جامعه به وجود آید. 
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/119253/دولت-برای-هدایت-بازار-برنامه‌ای-ندارد
بستن   چاپ