پیام خراسان
در دیدار میرزایی و رئیس مجلس افغانستان مطرح شد؛
تاکید بر توسعه همکاری‌های تجاری و امنیتی
دوشنبه 19 آذر 1397 - 12:03:14
پیام خراسان - سرپرست استانداری خراسان رضوی و رئیس مجلس افغانستان طی دیداری بر توسعه مرودات تجاری، اقتصادی و تقویت همکاری‌های امنیتی بین دو طرف تاکید کردند.
به گزارش ایسنا-‌منطقه خراسان و به نقل از روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، قربان میرزایی، سرپرست استانداری خراسان رضوی، دراین دیدار، اظهار کرد: بین ما و افغانستان از نظر فرهنگی، تاریخی و زبانی قرابت‌های زیادی وجود دارد و پیوندهای تاریخی دیرینه‌ای با هم دارند که باید با اتکا بر آن، همکاری‌های امنیتی، اقتصادی و فرهنگی بیش از پیش توسعه یابد.
وی افزود: امروز حاکمیت امنیت در منطقه یکی از مباحث و محورهای مهم همکاری دو جانبه است و ما موظف هستیم به عنوان دو کشور دوست و برادر برای مقابله با تروریسم و ریشه‌کن کردن آن در کنار هم بایستیم تا افغانستان نیز روی صلح و آرامش را به خود ببییند.
میرزایی بیان کرد: امروز تروریسم مساله مشترک کشورهای منطقه است و باید همه ظرفیت کشورهای منطقه در یک تعامل همه‌جانبه در کنار هم قرار گیرد و کمک کنیم تا ریشه تروریسم خشکیده شده و صلح و ثبات در در منطقه به ویژه افغانستان برقرار شود.
سرپرست استانداری خراسان رضوی با اشاره به ظرفیت‌های خراسان رضوی، تصریح کرد: ما از توسعه مراودات تجاری و اقتصادی با افغانستان استقبال کرده وتلاش می‌کنیم در سایه پیوندهای دیرینه دو کشور، این حوزه‌ها بیش از پیش تقویت شود.
وی با بیان اینکه خط‌ آهن خواف – هرات که در داخل ایران انجام شده و حدود 60 کیلومتر از این مسیر در داخل خاک افغانستان نیز به انجام رسیده است، عنوان کرد: با تکمیل این خط، مبادلات اقتصادی و تجاری گسترده‌تر می‌شود.
میرزایی در خصوص تامین سوخت افغانستان، گفت: رئیس جمهوری نیز بر تامین سوخت مورد نیاز افغانستان و حتی سوخت مایع و گسترش آن تاکید کرده و ما نیز آمادگی لازم برای تامین این سوخت به ویژه ازطریق سازمان همیاری‌های شهرداری‌ها که اکنون نیز بخشی از این مسئولیت را عهده‌دار است را داریم. توسعه مرودات بین تجار و فعالان بخش خصوصی نیز با توجه به ظرفیت‌های دوطرف و سرمایه‌گذاری‌های مشترک از جمله مباحث مورد توجه دو طرف است. 
سرپرست استانداری خراسان رضوی با اشاره به وجود مرز دوغارون، اضافه کرد: بازارچه مرزی و گمرک این منطقه فعالیت خوبی دارد اما نیازمند تقویت است، ضمن آنکه این منطقه زمینه بسیار خوبی برای سرمایه‌گذاری مشترک را داراست و در داخل استان نیز با توجه به قوانین خوبی که در حوزه تسهیل جذب سرمایه‌گذاری‌های خارجی مصوب شده و نیز ظرفیت‌های استان، فرصت‌های خوبی برای تجار افغانستانی فراهم است.
وی ادامه داد: توسعه روابط اقتصادی، تجاری و فرهنگی دو کشور عاملی در گسترش و ایجاد امنیت پایدار دو طرف است. ایجاد تعرفه‌های ترجیحی، تسهیلات و تخفیف‌هایی برای تجار و فعالان اقتصادی دو طرف از زمینه‌های دیگر برای گسترش مناسبات اقتصادی است. باید این موضوع در کمیته‌ای بررسی و راهکارها پیشنهاد شود.
میرزایی با بیان اینکه حل موضوع آب و برخی چالش‌ها و موانع پیش روی توسعه مناسبات مهم است، عنوان کرد: این مباحث با توجه به پیوندها و تعاملات نزدیک دو کشور حل شدنی بوده اما نیازمند اجماع و خواست دو طرف برحل آن‌ها است.
در ادامه عبدالرئوف ابراهیمی، رئیس مجلس افغانستان، اظهار کرد: امروز تروریسم تهدیدی جهانی است. امروز مردم ما گرفتار تروریسم هستند و کشور دچار مشکلات امنیتی است، در این میان جمهوری اسلامی به عنوان کشوری امن وتاثیرگذار در منطقه به ویژه افغانستان می‌تواند در برقراری این امنیت نقش مهمی داشته باشد.
وی افزود: اگر بتوانیم برنامه‌ای قوی و به دور از مباحث تشریفاتی و دست و پاگیر در حوزه‌های مختلف امنیتی و اقتصادی داشته باشیم، می‌توانیم شرایط خوبی را در این حوزه رقم بزنیم و در عین ایجاد امنیت، منافع اقتصادی دو کشور نیز به هم گره می‌خورد.
ابراهیمی بیان کرد: ما فراموش نمی‌کنیم که ملت و دولت ایران در روزهای سخت اعم از دوران جهاد و مقاومت در کنار ما بودند و امروز نیز انتظار داریم این همراهی و همکاری همچنان تداوم یابد. توسعه همکاری‌های متقابل در حوزه‌های اقتصادی و تجاری می‌تواند تاثیر مثبتی بر روابط بین دو ملت و کشور داشته باشد. زمینه فعالیت تجار بخش خصوصی نیز باید بیشتر فراهم شود.
رئیس مجلس افغانستان گفت: تلاش ما این است که مسائل موجود بین دو طرف از جمله آب و برخی چالش‌های برجای مانده از گذشته را طی مذاکرات دو جانبه حل کنیم و طی ملاقات‌هایی هم اخیرا صورت گرفته، سعی می‌کنیم در این راستا کمک نماییم.
وی با اشاره به اینکه ما ایران را خانه دوم خود می‌دانیم، تصریح کرد: از این رو حل مسائل بین دو طرف بسیار مهم است. به عنوان مثال در موضوع آب معتقدیم اگر سهم آب ایران را ندهیم در واقع نیاز خود را تامین نکرده‌ایم. ما همه یک خانواده هستیم وامید است این مسائل سریع‌تر راه‌حل خود را یافته و مرتفع شود.
رئیس مجلس افغانستان به منظور شرکت در دومین کنفرانس روسای مجالس 6 کشور درباره مبارزه با تروریسم در تهران به جمهوری اسلامی سفر کرد و دیدارهایی با دکتر روحانی رئیس جمهور و علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی داشت.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/119617/تاکید-بر-توسعه-همکاری‌های-تجاری-و-امنیتی
بستن   چاپ