پیام خراسان
رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر مشهد مطرح کرد؛
رویکرد پذیرش یکدیگر در مدیریت شهری، اقدامی پایه در حوزه فرهنگی
دوشنبه 19 آذر 1397 - 12:03:18 PM
ایسنا
پیام خراسان - رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر مشهد گفت: رویکرد پذیرش، مدارا و تحمل یکدیگر در فضای مدیریت شهری، در حوزه فرهنگی یک اقدام پایه و اساسی به حساب می‌آید.
احسان اصولی  در تحریریه این خبرگزاری اظهار کرد: معتقدیم آنچه وجه ممیز ما خواهد بود و می‌تواند نقطه عطفی برای ایجاد یک تغییر بنیادی و هژمونی در فضای مدیریت شهری، به خصوص در حوزه فرهنگی باشد، آن است که تحمل، مدارا و پذیرش یکدیگر را در مجموعه فضای مدیریت شهری، فضای سیاسی و اجتماعی شهرمان و بعد از آن کشورمان نهادینه کنیم و این معادله که هموراه پیشبرد برنامه‌های خود را در باخت دیگران تعریف کنیم و به نوعی معادله برد- باخت را دنبال کنیم، به معادله برد- برد تغییر دهیم.
وی در پاسخ به سوالی پیرامون این موضوع که شورای شهر در حوزه عینیات و مشخصا در بخش فرهنگی چه فعالیت‌هایی را خواهد داشت که مردم به عنوان نتیجه رای خود آن را دیده و در نهایت به آن استناد کنند، افزود: به اعتقاد من، آنچه نهایتا به عنوان کارنامه ما ارائه می‌شود و مورد قضاوت مردم واقع خواهد شد، کارآمدی مجموعه تصمیماتی است که صورت داده‌ایم. از سویی، پرداختن به حوزه‌های سخت و به نوعی مگا پروژه‌های عمرانی و توسعه‌ای در شورا طرفدارانی دارد و پرداختن به حوزه‌های نرم، یعنی مفاهیم و رویکردهایی که فضای گفتمانی شورا و شکل‌گیری آن را احیا و پایه‌گذاری کرد نیز یک‌سری طرفدارانی دارد که اکثریت است.
این عضو شورای شهر مشهد با تاکید بر این که رویکرد پذیرش و مدارا و تحمل یکدیگر در بحث فرهنگی نیز یک اقدام پایه است، بیان کرد: اساسا در حوزه فرهنگی و اجتماعی تقابل، تضاد و بعضا جدال‌های بی‌ثمر، مرسوم و معمول بوده است و ما این فضا را تغییر داده و چنین چیزی را دنبال نکردیم. زیرا معتقدیم که ضرر این‌ها بر گُرده جامعه حمل خواهد شد. بنابراین بر آنیم که هرچقدر هم‌افزایی و همگرایی ایجاد کنیم، نفع بیشتری حاصل خواهد شد. 
شورای حاضر خود را شورای شهر می‌داند؛ نه شورای شهرداری 
اصولی با تاکید بر این که شورا خود را شورای شهر و نه شورای شهرداری می‌داند، گفت: به طور مثال، در مورد زمان‌بندی و تقویم نمایشگاه کتاب جمع‌بندی به عمل آمد که از ابتدای آبان‌ماه و تا هشتم آبان برگزار شود و زمانی که در این مورد در شواری شهر جلسه داشتیم، دیدیم در این زمان‌بندی نقطه‌ای وجود دارد که ناشران ضرر می‌کنند و از آن‌جا که ایام منتهی به اربعین می‌شد، اصرار و پیگیری کردیم و از اداره کل ارشاد و وزارت‌خانه خواستیم تا در نهایت تقویم نمایشگاهی را تغییر داده و این مثالی از نقش شورای شهری ما است و ماحصل آن این بود که نمایشگاه حداقل از سال گذشته بهتر ظاهر شد.
وی با اشاره به این که آورده‌ِ مجموعه‌ای از این دست اقدامات برای مردم است، عنوان کرد: به عنوان مثالی دیگر، ما در حوزه آموزش فرهنگ شهروندی یک ردیف اعتباری داریم که هرسال تمدید و تجدید می‌شود و امسال چیزی حدود 37 میلیارد تومان تنها در حوزه آموزش فرهنگ شهروندی اعتبار داشته‌ایم. مجموعه اقداماتی که تحت عنوان این اعتبار در 10 سال گذشته هزینه شد، به دلیل عدم هم‌افزایی و همگرایی و وجود پراکنده‌کاری، تاثیری بر رفتار مردم نداشته است.
رئیس کمیسیون فرهنگی- اجتماعی شورای شهر مشهد گفت: چه موضوعی را در بحث آموزش فرهنگ شهروندی می‌توان از 10 سال گذشته تابه‌حال یافت که مردم رفتار خود را تغییر داده باشند؟ به نظر من اگر در بعضی حوزه‌ها همچون تفکیک زباله از مبدا و یا ترافیک و... وضعیت بدتر نشده باشد، هیچ تغییری نکرده؛ به دلیل این که هم‌افزایی وجود نداشته است. 
اصولی ادامه داد: این پراکندگی، واگرایی و جزیره‌ای عمل کردن‌هایی که در حوزه‌های فرهنگی اتفاق می‌افتد، هزینه فرصت از دست رفته درمورد آن به‌قدری سنگین و بزرگ است که ما به راه حلی رسیدیم که هم‌افزایی وجود داشته باشد و سعی کردیم از نهادهای مختلف در دولت، آستان قدس و دیگر نهادهای تاثیرگذار در بخش فرهنگی کمک بگیریم که البته کار وقت‌گیری است و در واقع به یک فهم، درک و اقدام مشترک رسیدن دشوار و زمان‌بر است و ما سعی کردیم به سراغ این امر برویم که خروجی آن یک اثر و کار ماندگار باشد. 
وی اضافه کرد: ما در حوزه برنامه عملیاتی که تنظیم کردیم، یک شاخص پیامدی داشتیم؛ مثلا شاخص پیامدی بحث اعتبار آموزش فرهنگ شهروندی در برنامه قبلی انجام فعالیت بود؛ یعنی شاخص پیامدی که مشخص کند برنامه انجام گرفته و خوب بوده است، شاخص انجام فعالیت است که ما این شاخص را به تغییر رفتار شهروندان تغییر دادیم.
اصولی ادامه داد: همچنین، یکی از تبصره‌هایی که امسال در بودجه قرار دادیم، آن بود که مکلف کردیم حوزه فرهنگی می‌بایست برنامه‌هایی که انجام می‌دهد، با مشارکت بخش تشکل‌های مردم‌نهاد باشد و این دو به شکل مشترک کارها را به پیش ببرند. بنابراین، شما به عنوان رسانه اگر به این امر رسیدید که این حرکت و تغییر، یک تغییر مبنایی و استراتژیکی است که می‌تواند فضای مدیریت شهری و شهرداری را تغییر دهد، آن را تبلیغ و ترویج کنید. 
وی افزود: در حوزه تئاتر نیز، همان‌گونه که می‌دانیم مشهد یک استعداد، زیرساخت و گذشته‌ای دارد که در این حوزه هم ورود کرده، حمایت کرده‌ایم و نیز مدیریت سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری فضاهای تبلیغاتی در این خصوص را فراهم کردند و به نوعی تئاتر توانست خود را نشان دهد. باید دید آیا مسائلی که گفته شد، در فضای رسانه به خوبی بازتاب داده می‌شود؟ همچنین بحث ساخت سالن بزرگ تئاتر شهر مشهد را داشتیم که بتوانیم مجموعه کاملی را در این بخش شاهد باشیم و ساعت‌ها و ماه‌ها جلسات بسیار متعددی داشتیم تا به یک انتخاب صحیح، با مشاوره گرفتن از بخش‌های مختلف، چون حوزه معماری، شهری و نیز هنرمندان تئاتری، برسیم.
این عضو شورای شهر مشهد گفت: بنابر آنچه گفته شد، در بخش نرم‌افزاری و ذهنی و در واقع تغییرِ یک‌سری رویه‌ها و هژمونی‌های فکری و ذهنی که در جامعه موجود بود، بیشتر از بخش سخت‌ فعال بوده و خواهیم بود و در واقع این شورا بیشتر یک شورای اجتماعی و فرهنگی خواهد بود. 
شاکله دانشجو، جوان و باانگیزه در ایسنا، یک مزیت مهم است
اصولی در بخش دیگری از سخنان خود در مورد شکل‌گیری مجموعه خبرگزاری ایسنا و عملکرد آن پس از گذشت 20 سال گفت: شکل‌گیری این مجموعه در فضای دانشجویی که در آن زمان حاکم بود، شور و حال عجیبی در بین دانشجویان ایجاد کرد و در نسل‌ها و سال‌های بعدی شجره طیبه‌ای در آن پایه‌گذاری شد و دستگاه و نهادی را به جهت پررورش و آماده‌سازی نیروی انسانی و فعالان حوزه خبر به وجود آورد که این پرورش مهم‌ترین نقطه مزیت خبرگزاری ایسنا در کنار دیگر تولیداتی است که ارائه می‌دهد.
وی اضافه کرد: شاکله دانشجو، جوان و باانگیزه‌ای که در خبرگزاری ایسنا جمع شده‌اند، یک مزیت مهم است و این مزیت باید همواره حفظ شود. همچنین ویژگی و موضوع استقلال، تحول و تحول‌خواهی بوده که در این خبرگزاری موجود است. پس این ویژگی یک مزیت منحصربه‌فرد محسوب می‌شود که در ایسنا موجود است و به نظر من کمتر می‌توان در سایر مجموعه‌های مطبوعاتی آن را یافت و این شاخصه اصلی این مجموعه است. لذا همواره باید این مزیت را حفظ کرده و از دیدگاه تحول گفتمانی که به آن متعلق هستیم، به تقویت آن کمک کنیم.


http://www.khorasan-online.ir/fa/News/119619/رویکرد-پذیرش-یکدیگر-در-مدیریت-شهری،-اقدامی-پایه-در-حوزه-فرهنگی
بستن   چاپ