پیام خراسان
مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده وزارت آموزش‌وپرورش:
خراسان شمالی جزء 3 استان نخست کشور در زمینه کودک همسری است
سه شنبه 20 آذر 1397 - 18:16:59
خبرگزاری مهر - خراسان شمالی
پیام خراسان - بجنورد- مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده وزارت آموزش‌وپرورش، خراسان شمالی را جزء سه استان نخست کشور در بحث کودک همسری عنوان کرد.

به گزارش خبرنگار مهر ، فرحناز مینایی پور ظهر سه شنبه در نشست تخصصی با مدیران مدارس دخترانه خراسان شمالی با بیان اینکه کودک همسری عامل طلاق زود هنگام است، اظهار کرد: آموزش و پرورش باید برنامه ریزی اصولی برای تحقق برخی اهداف نظیر کاهش نرخ کودک همسری داشته باشد چرا که طبق تجارب کودک همسری طلاق زود هنگام به دنبال خواهد داشت .
مینایی پور آموزش حقوق شهروندی، سواد زندگی و آمادگی برای ازدواج را از جمله برنامه‌های آموزش‌وپرورش برای دانش‌آموزان دختر در سطح کشور عنوان کرد .
وی با بیان اینکه حوزه‌ی زنان در وزارت آموزش‌وپرورش دو دسته مخاطب دارد که زنان و دختران هستند افزود: در کل کشور چهار میلیون کارمند فعالیت می‌کنند که از این تعداد یک میلیون کارمند خانم هستند که از این تعداد، 500 هزار نفر در آموزش‌وپرورش مشغول‌اند، بنابراین اهمیت آموزش‌وپرورش در حوزه زنان به این گستردگی است.
مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده وزارت آموزش‌وپرورش اظفاه کرد: همچنین نزدیک به 14 میلیون دانش‌آموز در کل کشور داریم که هفت میلیون دانش‌آموز دختر است، بنابراین کارکرد و ضرورت وجود دفتر امور زنان بسیار مهم و اثرگذاری وسیعی دارد .
مینایی ضمن تاکید این مطلب که 55 درصد پرسنل وزارت آموزش‌وپرورش را زنان تشکیل می‌دهند، گفت: 6 درصد از پست‌های مدیریتی این وزارت در اختیار بانوان است و پیگیر بخش‌نامه حضور 30 درصدی زنان در پست‌های مدیریتی از جانب رییس جمهور هستیم .
وی با بیان اینکه باید با ارتقا فرهنگ افراد و جوامع و همچنین کمک گرفتن از معتمدان محلی مانع از ازدواج زودهنگام در پیش از سن 13 سالگی برای دختران شد، اظهار کرد: زمینه‌های فرهنگی، اقتصادی و همچنین درگیر بودن خانواده‌ها به اعتیاد از جمله علت‌های ازدواج زودهنگام دختران به شمار می رود .
وی همچنین به گفتگوی بین نسلی اشاره و افزود: میانگین صحبت و گفتگو در خانواده‌ها باید روزانه به یک هزار و 500 کلمه برسد که اکنون متاسفانه در خانواده‌های کشور این آمار روزانه به 500 کلمه می‌رسد .
مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده وزارت آموزش‌وپرورش با برشمردن برخی از علل پایین بودن سطح گفتگو در خانواده‌ها تصریح کرد: افزایش نفوذ فضای مجازی در خانواده‌ها، شاغل بودن والدین در بیرون از منزل و پایین آمدن ساعت حضور در منزل و تک فرزندی از مهم‌ترین علل وقوع این اتفاق است .
مینایی پور با بیان اینکه زنان توانمند برای پست های مدیریتی آماده می شوند، بیان کرد: دوره‌هایی برای پرورش مدیران زن طراحی و تأمین بودجه شده تا زنان شایسته و لایق در کل کشور شناسایی و به‌عنوان مدیران معرفی می‌شوند .
وی در ادامه به فعالیت بدنی فرهنگیان اشاره و تصریح کرد: فرهنگیان سه روز در هفته یک ساعت از ساعات اداری را به ورزش بپردازند و مدیران کل استان‌ها مکلف شدند که فضای ورزشی مناسب برای ورزش زنان ایجاد کنند .
وی افزود: در کل آموزش پرورش 920 هزار کارمند داریم که 500 هزار نفر از آنان خانم هستند یعنی نزدیک به 55 درصد پرسنل وزارت آموزش‌وپرورش را زنان تشکیل می‌دهند اما فقط 6 درصد از کرسی‌های حوزه میانی و ارشد آموزش‌وپرورش (پست‌های مدیریتی) این وزارت در اختیار زنان است و اگر بخواهیم نگاهی عدالت محور داشته باشیم باید نیمی از پست‌های مدیریتی، تصمیم‌گیری و تصمیم سازی در آموزش‌وپرورش در اختیار بانوان باشد .
مشاور وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه در حوزه زنان فرهنگی فعالیت‌هایی در حال انجام است، بیان کرد: یکی از حوزه‌های مهم که در حوزه زنان به آن معتقدیم و آن را پیگیری می‌کنیم بخش‌نامه‌ی حضور 30 درصدی زنان در پست‌های مدیریتی از جانب رییس جمهور است که به تماک دستگاه‌ها ابلاغ می‌شود و به‌واقع موفقیت بسیار خوبی محسوب می‌شود اما اینکه چقدر دستگاه‌های کشور به این مسئله توجه کردند، دغدغه بسیار مهمی است .

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/119864/خراسان-شمالی-جزء-3-استان-نخست-کشور-در-زمینه-کودک-همسری-است
بستن   چاپ