پیام خراسان
خراسان رضوی نیازمند 26 هزار کلاس جدید است
چهارشنبه 21 آذر 1397 - 20:45:25
ایرنا - فرهنگی - خراسان رضوی
پیام خراسان - مشهد- معاون مشارکتهای نوسازی و مدارس غیر دولتی خراسان رضوی گفت: سرانه فضای آموزشی در این استان مناسب نیست و برای رسیدن به میانگین کشوری نیازمند ساخت 26 هزار کلاس درس جدید هستیم.
محمد صادق قاری روز چهارشنبه در مراسم افتتاح آموزشگاه خیرساز دکتر نیشابوری در قوچان افزود: میانگین سرانه آموزشی در کشور 5.3 متر مربع است که این میزان در خراسان رضوی به 4.2 مترمربع می رسد.
وی اظهار داشت: در طول 20 سال گذشته حدود چهار هزار و 800 پروژه توسط خیرین ساخته شده که برای رسیدن به میانگین کشوری همین تعداد پروژه نیز مورد نیاز است.
وی میانگین سرانه آموزشی در قوچان را 4.1 متر مربع ذکر کرد و گفت: این شهرستان با اتمام پروژه های در دست اقدام به میانگین سرانه آموزشی استان و بالاتر از آن خواهد رسید.
قاری با بیان اینکه آموزشگاه دکتر نیشابوری یکی از ده ها پروژه ای است که توسط خیرین و با مشارکت اداره کل نوسازی مدارس ساخته شده است افزود: این پروژه به مساحت یک هزار و 500 متر مربع و زیر بنای یک هزار و 5 متر مربع است که دارای 12 کلاس درس و 6 اتاق بوده و بیش از 15 میلیارد ریال از اعتبارات دولتی و مشارکت خیرین برای ساخت آن هزینه شده است.
وی با اشاره به تنگناهای اعتبارات دولتی، حضور خیرین برای مشارکت در ساخت مدارس را ضروری دانست و اظهار داشت: سازمان نوسازی مدارس کشور و استان ، مشارکت جویی از خیرین را به عنوان اولین وظیفه و در شرایط فعلی بهترین راهکار برای کاهش وضعیت نامناسب سرانه آموزشی و رساندن آن به میانگین های کشوری می داند.
رئیس مجمع خیرین مدرسه ساز خراسان رضوی نیز در این مراسم گفت: اگر خیرین مدرسه ساز نبودند امروز شاهد کلاسهای درس سه نوبته و کانکس بودیم.
غلامعلی رأفتی افزود: در سالجاری 60درصد کلاس های درس جدید خراسان رضوی توسط خیرین مدرسه ساز تحویل داده شده و مشارکت خیرین در سال جاری بسیار زیاد بوده است.
فرماندار قوچان نیز یکی از اولویت های شهرستان را ساخت بافت فرسوده مدارس شهر و روستا دانست و گفت: امروز تمام دستگاههای اجرایی شهرستان متعهد هستند برای اجرای تفاهم نامه های منعقد شده بین دستگاه دولتی و خیرین تا اتمام پروژه قدم بردارند.
هادی رجایی نیا افزود : کمک به مدارس باید به فرهنگ جامعه تبدیل شود و مسئولین فقط نباید از خیرین انتظار ساخت مدارس داشته باشند بلکه هر مسئول می تواند حتی به صورت مدرسه یار به مدارس محل تحصیل خود کمک کند.
رئیس اداره آموزش و پرورش قوچان نیز در این مراسم گفت : در سال گذشته پنج مدرسه خیر ساز افتتاح و در سال جاری نیز چهار واحد آموزشی به بهره برداری رسیده است که امیدواریم در سال 98 بتوانیم تحولی بزرگ در این حوزه داشته باشیم.
حسن روحانی افزود : 30 درصد مدارس قوچان فرسوده بوده و چهار مدرسه در حال تخریب است که تخریب 2 مدرسه در دستور کار قرار دارد.
وی با اشاره به شروع ساخت استخر دانش آموزی قوچان از سال 84 نیز گفت: این پروژه به اتمام نرسیده که با بهره برداری آن میتوان سالانه یک میلیارد ریال به عواید آموزش پرورش قوچان اضافه کرد.
دکتر محمد رضا نیشابوری خیر مدرسه ساز قوچانی در سال 84 نیز مدرسه 10 کلاسه صدیقه یوسفی را به یاد مادر فرهنگی خود در جهت ارتقای سطح آموزشی بانوان قوچان ساخته و به دانش آموزان دختر این شهرستان اهدا کرده بود.
شهرستان 180 هزار نفری قوچان دارای 33 هزار و 534 دانش آموز است که توسط 2 هزار و 792 آموزگار در 400 آموزشگاه شهری و روستایی مشغول تحصیل هستند.
این شهرستان در 137 کیلومتری شمال مشهد قرار دارد.
7501 / 6053

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/121027/خراسان-رضوی-نیازمند-26-هزار-کلاس-جدید-است
بستن   چاپ