پیام خراسان
عضو هیئت مدیره انجمن تخصصی معادن و صنایع معدنی خراسان رضوی:
شرق کشور در سنگ‎آهن، درآمدزاترین نقطه بعد از عسلویه است
پنجشنبه 22 آذر 1397 - 1:12:14 AM
ایسنا
پیام خراسان - عضو هیئت مدیره انجمن تخصصی معادن و صنایع معدنی خراسان رضوی گفت: شرق کشور در بحث سنگ آهن، درآمدزاترین نقطه کشور بعد از عسلویه در بخش معدنی است که باید بتوانیم یکی از مشکلات کشور را از این طریق رفع کنیم.
  محمد حسن‌زاده  در کنفرانس مطبوعاتی مسئولان ارشد انجمن معدن و صنایع معدنی استان در محل خانه صنعت‌معدن و تجارت، اظهار کرد: سنگان بزرگ‌ترین معدن سنگ‌آهن در شرق کشور بوده و در وضع موجود کشور مواد معدنی یکی از بزرگ‌ترین درآمدهای برای ارزآوری در دنیا است؛ اما متاسفانه در کشور ما کمتر به آن توجه شده است.
وی افزود: تقریبا بیشتر مواد معدنی در کشور ما وجود دارد که از طریق صادرات می‌تواند برای کشور ارزآوری داشته باشد. اکنون که کشور با تحریم مواجه است، می‌توان برخی از مشکلات کشور را با صادرات سنگ و هر ماده معدنی کمک کرد.
حسن‌زاده بیان کرد: شرق کشور در بحث سنگ آهن، درآمدزاترین نقطه کشور بعد از عسلویه در بخش معدنی است که باید بتوانیم یکی از مشکلات کشور را از این طرق رفع کنیم.
در ادامه مصطفی آموزش، عضو هیئت مدیره انجمن تخصصی معادن و صنایع معدنی خراسان رضوی، اظهار کرد: ما همواره به عنوان یک تشکل معدنی این نیاز را در جامعه بیان کردیم که هر واحدی نیاز به تشکل و واحد صنفی دارد.
وی افزود: در واحد بخش معادن کمتر به این زمینه توجه شده است.هیئت مدیره جدید قصد دارد که مباحث معدنکاری را از حالت فردی خارج کرده و در قالب یک تشکل منسجم‌تر و پویا‌تر حرکت دهد.
آموزش در خصوص همایش استارتاپ‌ها، گفت: این همایش در بحث استارتاپ‌ها بوده که کسب و کارهایی نوپا و حرکت نوآورانه‌ای هستند که با هدف رفع مشکل ایجاد می‌شوند. در جامعه مشکلات و گرفتاری‌های زیادی وجود دارد؛ اما اگر ایده برای رفع مشکل وجود داشته و برنامه‌ریزی شده باشد، ما نباید بیکاری داشته باشیم. استارتاپ‌ها در رفع یک مشکل نقش دارند و هدف اصلی آن‌ها این است که ایده دهند تا مشکل را برطرف کرده و از طریق آن کسب و کار ایجاد کنند.
عضو هیئت مدیره انجمن تخصصی معادن و صنایع معدنی خراسان رضوی با بیان اینکه منابع معدنی طیف وسیعی از نیازهای جامعه را پوشش می‌دهد، عنوان کرد: منابع معدنی در تمام صنایع و لوازم زندگی ما وجود دارد و معادن قرابت نزدیکی با بحث استارتاپ‎ها دارند. مواد معدنی از طریق صنایع معدنی نیازهای جامعه ما را برطرف می‌کنند. مواد معدنی حتی در صنایع داروسازی، آرایشی و بهداشتی قابل استفاده هستند.
آموزش با اشاره به اینکه چالش مطرح در بحث استارتاپ‌ها نگاه قدیمی به کسب و کار است، تصریح کرد: بحث تامین سرمایه نیز وجود دارد. نگاه سازمان‌های دولتی و سرمایه‌گذارها هنوز در استارتاپ وجود ندارد؛ لذا این همایش برنامه‌ریزی شده تا استارتاپ‌ها در آن ارائه شوند که با بحث زمین‌شناسی و معدن مرتبط است. گردش مالی استارتاپ‌ها در دنیا در سال 2018، 219 میلیارد دلار بود و 4228 استارتاپ در سطح جهان ثبت شده است که گردش مالی بالایی دارند. این بحث در دنیا قدیمی‌تر بوده؛ اما در ایران هنوز جدید است که جای کار نیز دارد. باید از حالت سنتی خارج شده و روش‌های نوینی را به کار بریم تا ارزش افزوده بالایی داشته باشیم.
عضو هیئت مدیره انجمن تخصصی معادن و صنایع معدنی خراسان رضوی در خصوص ایمنی معادن، گفت: چند سال قبل تفاهم‌نامه سه جانبه‌ای بین وزارت صمت، نظام مهندسی معدن ایران و سازمان فنی و حرفه‌ای منعقد شد که هدفش این بود تا به صورت پایلوت هفت استان در کشور که یکی از آن‌ها خراسان بود، آموزش‌های ایمنی برگزار کنند که این دوره‌ها برگزار شد.
وی اضافه کرد: برخی از معادن ما بسیار کوچک هستند که سرمایه آن‌ها نیز کم است. یکی از بحث‌های ما این بوده که یک شرکت معدنی معادن را تحت پوشش بگیرد که در این صورت می‌تواند تجهیزات و لوازم ایمنی را در معدن فراهم نماید. بحث دیگر آموزش بوده که بسیار مهم است. باید روزی برسد که هیچ نیرویی به کار گرفته نشود؛ مگر اینکه گواهی‌نامه آموزش دوره ایمنی را دیده باشد. نظارت‌های قوی نیز باید اعمال شود. ضعف در آموزش، تجهیزات و نظارتی است . 


http://www.khorasan-online.ir/fa/News/121062/شرق-کشور-در-سنگ‎آهن،-درآمدزاترین-نقطه-بعد-از-عسلویه-است
بستن   چاپ