پیام خراسان
نتایج مذاکرات لهستان در مورد تغییرات آب و هوایی
سه شنبه 27 آذر 1397 - 12:09:03
ایسنا - اجتماعی - خراسان رضوی
پیام خراسان - پس از گذشت دو هفته مذاکره در مورد توافقنامه تغییرات آب و هوایی پاریس، مقامات تقریبا 200 کشور در زمینه قوانین جهانی و شفاف‌سازی برنامه‌های کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای و کاهش گرم شدن کره زمین موافقت کردند.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان و به نقل از نیوز، مذاکرات آب و هوایی سازمان ملل در لهستان برگزار شد و هدف آن پایبندی کشور‌ها به اصول موافقتنامه تغییرات آب و هوایی پاریس 2015 بود.
اما به دلیل ناکامی برنامه فعالان محیط زیست و برخی از کشورها که خواستار اهداف بلندپروازانه بیشتر در برنامه‌های آب و هوایی بودند، مذاکره کنندگان تصمیمات مربوط به دو موضوع کلیدی را تا سال آینده به تاخیر انداختند.
مایکل کورتیکا، یکی از مقامات ارشد لهستان که مسئول مذاکرات بود اظهار کرد: شاید کشوری با بخش‌هایی از توافقنامه موافق نباشد، اما این برنامه‌ها بر اساس منافع همه کشورها صورت گرفته و هدف، بهبود وضعیت محیط زیست و نجات بشریت است.
مذاکرات لهستان در راستای نگرانی دانشمندان از تسریع گرم شدن زمین صورت گرفته است. بر اساس تحقیق ماه گذشته با این مضمون که گرمایش جهانی باعث بروز فجایعی مانند فعال شدن آتشفشان‌های مرگبار در کالیفرنیا و طوفان‌های شدید که در سال جاری در ایالات متحده صورت گرفته برگزار شده است.
بر اساس یکی از گزارش‌های اخیر IPCC ممکن است تا پایان قرن کنونی در مقایسه با دوره پیش از صنعتی شدن، گرم شدن کره زمین بسیار سریع‌تر صورت گیرد و یکی از علل آن سوخت‌های فسیلی عنوان شده است.
اقتصاددانان معتقدند که یک سیستم تجارت بین‌المللی می‌تواند راه موثری برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای باشد و هزینه‌های زیادی برای اقدام مهار گرم شدن کره زمین در بر خواهد داشت.
از دیگر موارد مشکل‌ساز در این مذاکرات، سیاست دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده در زمینه خروج از توافقنامه پاریس و استفاده از سوخت‌ زغال سنگ به عنوان منبع انرژی بود.
ناتانیل کوهان، کارشناس آب و هوایی و محیط زیست گفت: شفافیت برای منافع ایالات متحده حیاتی است. او خاطرنشان کرد که دستیابی به موفقیت در مذاکرات پاریس 2015 تنها زمانی رخ می‌دهد که ایالات متحده و چین با چارچوب مشترک شفافیت موافقت کنند.
از دستاوردهای کلیدی در مذاکرات لهستان، توافق بر چگونگی گزارش‌دهی گازهای گلخانه‌ای و تلاش برای کاهش آنها بود.
از دیگر موارد، نیاز مالی کشورهای فقیر در کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای بود.
محمد آدو، کارشناس سیاست‌های آب و هوایی گفت: برای پایین آمدن منحنی انتشار گازهای گلخانه‌ای نیازمند مشارکت تمامی کشورها هستیم.
با وجود پیشرفت‌های زیاد در این توافقنامه برخی موارد به مذاکرات سال آینده موکول شد.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/123831/نتایج-مذاکرات-لهستان-در-مورد-تغییرات-آب-و-هوایی
بستن   چاپ