پیام خراسان
استقبال خوبی از سرمایه گذار در خراسان جنوبی نمی شود
سه شنبه 27 آذر 1397 - 18:14:07
ایرنا - اقتصادی - خراسان جنوبی
پیام خراسان - بیرجند - مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی از فرایند جذب سرمایه گذار در استان گلایه کرد و گفت: در خراسان جنوبی از سرمایه گذاران استقبال خوبی نمی شود.
به گزارش ایرنا محسن پویان روز سه شنبه در نشست خبری نخستین همایش ملی عناب که قرار است اردیبهشت سال آینده در بیرجند برگزار شود افزود: بایستی با همکاری مسئولان استان یک سیستم جذب علمی برای سرمایه گذاران در استان داشته باشیم.
وی گفت: اگر سخت گیری های بی مورد و قوانین پیچیده در این زمینه حذف شود شاهد حضور بیشتر سرمایه گذاران در استان خواهیم بود.
این پژوهشگر و فعال حوزه گیاهان دارویی اظهار داشت: خراسان جنوبی استانی بسیار قانونی است که باید مقداری قوانین را انعطاف داد؛ چطور می شود همان سرمایه گذاری که در استان رد صلاحیت می شود در استان های مجاور جذب شود.
وی گفت: به عنوان مثال یکی از سرمایه گذاران قرار بود گلخانه دائمی گیاهان دارویی را در استان راه اندازی کند که به دلیل بی مهری ها این مهم محقق نشد و بعد از چند ماه همین طرح را در چناران اجرا کرد.
پویان تصریح کرد: این سختگیری ها سبب شده نتوانیم صنایع تبدیلی یا فرآوری محصولات استراتژیک را در استان داشته باشیم پس به مرور زمان محصولات خود را از دست می دهیم.
وی افزود: همانطور که زعفران محصول استراتژیک خراسان جنوبی به سایر استان ها و شاید کشورهای دیگر رفت اگر نسبت به محصول عناب نیز به توجه لازم و کافی را نداشته باشیم در آینده نه چندان دور این محصول را از دست خواهیم داد.
وی گفت: در حال حاضر محصول عناب در دشت قزوین در حال توسعه دادن است در حالی که ده ها محصول دیگر را می توان در این دشت گسترش داد.
مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی اضافه کرد: این در حالیست که در خراسان جنوبی با توجه به محدودیت آب می توان تنها محصولات استراتژیک را گسترش داد و باید این موضوع مورد توجه مسئولان قرار گیرد.
** حضور عناب در بازار ملی و بین المللی کمرنگ است
معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی هم در این نشست گفت: با وجود اینکه محصول عناب دارای ظرفیت های بسیار بالقوه در زمینه فرآوری، کشاورزی، اقتصاد و بازرگانی است اما حضور آن در بازار ملی و بین المللی بسیار کمرنگ است.
لیلا محمودی افزود: خراسان جنوبی بعد از کشور چین بزرگترین تولید کننده عناب دنیاست و این محصول در چین با بیش از 30 فرآورده در بازارهای ملی و بین المللی معرفی شده است.
وی بیان کرد: اگر قرار است عناب و کاربردهای آن را در وهله نخست به ایران معرفی کنیم بایستی توجه مسئولان و پژوهشگران را به این سمت جلب کرده تا با جدیت بیشتری در این زمینه بکوشند.
مسئول کمیته اشتغال و بازاریابی نخستین همایش ملی عناب که قرار است اردیبهشت سال آینده در بیرجند برگزار شود، ادامه داد: برای اینکه قدم در فرآیند برندسازی عناب بگذاریم مسئولیتی مشترک بین مسئولان ذیربط و اصحاب رسانه وجود دارد که باید مورد توجه واقع شود.
وی عنوان کرد: نخستین بار همایش ملی عناب اردیبهشت ماه 98 در مرکز استان خراسان جنوبی برگزار می شود که انتظار می رود طی این مدت رسانه ها نهایت همکاری را با همایش و برای معرفی محصول عناب داشته باشند.
محمودی اظهار داشت: برای اینکه سود محصول عناب در دستان کشاورزان خراسان جنوبی باشد نیاز به همکاری های مشترک رسانه های استان و جهاد دانشگاهی داریم.
وی با بیان اینکه همایش ملی عناب فقط علمی نخواهد بود گفت: در این همایش 2 روزه کارگاه ها، نشست های تخصصی و ورک شاپ هایی با حضور پژوهشگران برگزار خواهد شد.
معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی ادامه داد: برگزاری نمایشگاه فرآورده های عناب و معرفی سایر مزیت های استان به ویژه بیرجند از دیگر برنامه هایی این همایش است.
وی گفت: هفته گذشته نشستی با حضور مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی برگزار و برای حمایت از استان و برگزاری همایش مذکور قول مساعدت داده شد که رسانه ها نیز باید سهم استان از گیاهان دارویی را پیگیری کنند.
7557*3028

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/123926/استقبال-خوبی-از-سرمایه-گذار-در-خراسان-جنوبی-نمی-شود
بستن   چاپ