پیام خراسان
خراسان جنوبی؛ جز 10 استان برتر در زمینه سوادآموزی
يکشنبه 2 دي 1397 - 13:53:09
ایسنا - علمی - خراسان جنوبی
پیام خراسان - معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش خراسان جنوبی گفت: خراسان جنوبی جز 10 استان برتر در زمینه سوادآموزی در کشور است.
به گزارش ایسنا منطقه خراسان جنوبی، مهدی مرتضوی، امروز 2 دی، در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: به دستور امام راحل نهضت سوادآموزی در سال 58 تاسیس شد و هدف از تشکیل آن نیز از بین بردن بی سوادی در کشور بوده است.
وی افزود: در سال 90 ساختار آموزشی جدید سوادآموزی پس از تصویب در شورای عالی آموزش و پرورش به عنوان مرحله اول آموزش بزرگسالان کشور اجرایی و متناسب با این ساختار سازمان موظف شده مخاطبان خود را در دو دوره سوادآموزی(معادل سوم ابتدایی) و انتقال(معادل ششم ابتدایی) آموزش دهد.
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش خراسان جنوبی با بیان اینکه فعالیت‌های سوادآموزی در سه مرحله دوره سوادآموزی، دوره تحکیم سواد و دوره انتقال است، تصریح کرد: دوره سوادآموزی نخستین دوره ورود به فعالیت‌های سوادآموزی است و بی سوادان و افراد کم سواد با ثبت نام و گذراندن 400 ساعت دوره آموزشی در مدت زمان حداقل چهار ماه موفق به کسب دانش و تجربه آموزشی معادل سوم ابتدایی می‌شوند.
مرتضوی تصریح کرد: در دوره تحکیم سواد نیز فعالیت آموزشی بلافاصله بعد از دوره سوادآموزی آغاز می‌شود و هدف آموزشی آن تثبیت و تعمیق سواد است.
وی ادامه داد: در این دوره 14 عنوان کتاب ساده‌نویسی شده در اختیار سوادآموز قرار می‌گیرد که سوادآموزان با گذراندن 200 ساعت آموزش حضوری و غیرحضوری آمادگی لازم برای حضور در دوره انتقال را پیدا می‌کنند.
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: در دوره انتقال، دانش‌آموختگان دوره سوادآموزی، قبولی‌های چهارم و مردودی‌های پنجم، آموزش رسمی در این دوره شرکت می‌کنند و با گذراندن 600 ساعت فعالیت آموزشی موفق به کسب مدرک تحصیلی معادل ششم ابتدایی می‌شوند و این سوادآموزان می‌توانند در صورت تمایل در متوسطه ثبت‌نام کنند.
مرتضوی با اشاره به طرح آموزش عملی"نماز کلید بهشت"، اظهار کرد: این طرح با هدف تصحیح نماز، تعمیق و تقویت اقامه نماز از سال 96 در استان آغاز شده و این طرح با هدف آموزش 600 نفر آغاز و به دلیل استقبال سوادآموزان در سال جاری با آموزش 1800 نفر در چهار شهر بیرجند، سربیشه، نهبندان و خوسف در حال اجرا است.
وی افزود: همچنین طرح "خواندن با خانواده" به منظور توسعه فرهنگ مطالعه و کتابخوانی و گسترش کارکردهای خواندن با محوریت خانواده در کلاس‌های دوره سوادآموزی و دوره انتقال برگزار می‌شود.
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش خراسان جنوبی گفت: طرح‌های آموزشی "حلقه‌های کتابخوانی"، "مهارت‌های اساسی زندگی" و طرح آموزشی مقدماتی رایانه از جمله طرح‌هایی است که به منظور ارتقاء و تثبیت مهارت‌های سواد پایه، تقویت روحیه یادگیری و ارتقای فرهنگ عمومی، بالا بردن میزان مهارت اجتماعی و حقوق شهروندی در گروه سنی 10 تا 49 سال، تلفیق سواد با مهارت‌های مورد نیاز سوادآموزان و ایجاد گسترش مهارت استفاده از رایانه برگزار می‌شود.
مرتضوی با اشاره به مراکز یادگیری در استان، بیان کرد: مراکز یادگیری از سال 94 با تعداد سه مرکز در خراسان جنوبی کار خود را آغاز کرده و در حال حاضر نیز با تعداد هفت مشغول به فعالیت است.
وی، هدف از تشکیل این مراکز را تحقق شعار"آموزش برای همه" و کاربردی کردن سواد و ایجاد فرصت یادگیری مادام‌العمر دانست و بیان کرد: در این مراکز، سوادآموزی همراه با آموزش و مهارت‌های اساسی زندگی، حقوق شهروندی، زمینه ایجاد شغل و کسب و کار را فراهم می‌کند.
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش خراسان جنوبی با بیان اینکه در حال حاضر 96 درصد از سوادآموزان استان تحت پوشش نهضت سوادآموزی هستند، گفت: خراسان جنوبی جز 10 استان برتر در زمینه سوادآموزی در کشور است.
مرتضوی یادآور شد: براساس سرشماری سال 95 حدود 19 هزار نفر بی سواد در استان وجود دارند که این آمار شاید واقعی نباشد و با پایش دوباره به هشت هزار نفر می‌رسند.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/124691/خراسان-جنوبی؛-جز-10-استان-برتر-در-زمینه-سوادآموزی
بستن   چاپ