پیام خراسان
چند کار غیر ممکنی که مغز شما قادر به انجام است
چهارشنبه 12 دي 1397 - 18:12:24
ایسنا - علمی - خراسان رضوی
پیام خراسان - گروهی از متخصصان مغز و اعصاب با بررسی عوامل بروز سندرم ساوان سندرم ساوان (به فرانسوی: Syndrome du savant),[1] یا ساوانتیسم، شرایطی است که در آن افرادی با ناتوانی ذهنی واضح، قابلیت‌های مشخصی فراتر از حد متوسط نشان می‌دهند و چگونگی پیدایش بعضی از مهارت‌های پیچیده در مغز متوجه شدند که مغز به طور طبیعی دارای استعدادهای بالقوه و ذاتی است که در بعضی شرایط فرصت آشکار شدن را پیدا می‌کنند.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان و به نقل از سایکولوژی تودی، سندرم ساوان یا ساوانتیسم، حالت خاص و نادری است که بیشتر در افراد دچار مشکلات روحی و روانی بروز پیدا می‌کند. در واقع این افراد به توانایی‌های خیره‌کننده‌ای در یک زمینه یا چندین زمینه دست می‌یابند. با وجود اینکه این بیماری تشخیص پزشکی ندارد، ولی بعضی از محققان این بیماری را ارثی و حاصل فعالیت ژن‌ها می‌دانند.
خوشبختانه محققان بر این باورند که مغز همه ما دارای استعدادهای ذاتی است که تنها فرصت شکوفا شدن را پیدا نمی‌کنند.
دکتر کریس گیلبرت متخصص مغز و اعصاب موفق به شناسایی پنج استعداد ذاتی در مغز شد که اکثر ما از وجود آن اطلاعی نداریم.
حافظه بصری شگفت‌انگیز
اگر از شما خواسته شود تا 10 کلمه را در ذهن خود ثبت کنید، شما با بلند خواندن کلمات، آنها را حفظ می‌کنید، اما بعد از گذشت 30 دقیقه شما تنها قادر به یادآوری دو یا سه کلمه هستید که این نشان‌دهنده محدودیت منطقه پردازش کلمات در مغز است.
بر خلاف محدودیت مغز در بخش حافظه واژگانی، مغز انسان بی‌نهایت فضا برای ذخیره اطلاعات تصویری یا بصری دارد. مثلا شما با یک بار عبور از خیابان ناآشنا یا اقامت در یک هتل، تمام جزئیات خیابان و ساختمان را به خاطر می‌سپارید و حتی قادر هستید تا در مورد جزئیات محل اقامت با دوستان خود صحبت کنید.
محققان بر این باورند که بهترین روش برای ذخیره اطلاعات واژگانی در مغز، ارتباط‌سازی آنها با تصاویر و ذخیره تصاویر در حافظه بصری مغز است.
حرکت اجسام با خیره شدن
به دسته یک فنجان نخ گره بزنید سپس نخ را گرفته و فنجان را در حالت آویز در مقابل چشمان خود مانند پاندول ساعت تکان دهید، در این وضعیت شما اعتقاد دارید که به صورت ارادی مشغول تکان دادن فنجان هستید.
در مرحله بعد، فنجان را تکان ندهید و سعی کنید با اراده و تمرکز ذهنی آن را تکان دهید، معمولا بعد از 30 ثانیه مشاهده می‌کنید که فنجان تکان می‌خورد، در واقع عامل بروز این اتفاق وجود روح و یا حرکات غیر عادی نیست، بلکه مغز شما قادر است تا بدون اراده شما و با تسلط بر ماهیچه‌های مشخص فنجان را تکان دهید، این ویژگی مغز در علم روانشناسی به حافظه ضمنی معروف شده است.
موقعیت‌یابی مغز
قابلیت دیگر مغز، توانایی تشخیص فاصله اجسام به صورت ناخودآگاه با محاسبه انعکاس صدا است. این ویژگی بیشتر برای افراد نابینا قابل درک است، اما یک انسان سالم نیز می‌تواند با همین قابلیت مغز به صورت ناخودآگاه فاصله اجسام را تشخیص دهد.
مشاهده پشت سر
قابلیت تشخیص اجسام پشت سر نیز از دیگر ویژگی‌های ذاتی مغز است، هنوز شواهد کافی برای توضیح این پدیده کشف نشده، اما مغز انسان قادر به تشیخص سایه و حتی حضور یک نفر در پشت سر است.
برای کشف این قابلیت مغز بهتر است در یک محیط باز ایستاده و با استفاده از یک رادیو صدای زمینه را ایجاد کنید، سپس چشمان خود را ببندید و از دوست خود بخواهید که بدون ایجاد صدا از پشت سر به شما نزدیک شود.
در این شرایط مغز انسان قادر است تا با محاسبه تغییرات ایجاد شده در صدای زمینه، مثل کوتاه شدن صدا یا مسدود شدن مسیر صدا، حضور فرد یا جسم دیگر را در پشت سر تشخیص دهد.
تشخیص اجسام پنهان
مطالعات دکتر میستاکا از دانشگاه اوساکا ثابت کرد که زنان در حین تخمک‌گذاری قادر به تشخیص اجسام و رفتارهای خاص منعکس شده از محیط اطراف هستند.
این ویژگی طبیعی صرفا حاصل آزاد شدن هورمون‌های خاص در حین تخمک‌گذاری است که باعث افزایش احساس خطر و بالا رفتن ضریب هوشیاری در زنان می‌شود.
دکتر میستاکا در تحقیقات خود متوجه شد که زنان در حین تخمک‌گذاری توانایی تشخیص بسیار بالاتری در مقایسه با مردان پیدا می‌کنند، در واقع این ویژگی طبیعی یکی از راهکارهای یافتن همسر مناسب است.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/126532/چند-کار-غیر-ممکنی-که-مغز-شما-قادر-به-انجام-است
بستن   چاپ