پیام خراسان
سومین جشنواره فیلم و عکس تسنیم؛
یک کارگردان: «خون بهاء» به قوم‌نگاری فرهنگ چهارمحال و بختیاری می‌پردازد
دوشنبه 24 دی 1397 - 3:05:34 AM
ایسنا
پیام خراسان - یک کارگردان گفت: مستند «خون بهاء» کاری بومی است و در آن به نشان دادن قوم‌نگاری یکی از فرهنگ‌های چهار محال و بختیاری پرداخته شده است.
  مرجان خسروی در اولین جلسه نقد و بررسی فیلم‌های کوتاه راه‌یافته به جشنواره ملی فیلم کوتاه، فیلم‌نامه و عکس تسنیم در پردیس سینمایی اطلس اظهار کرد: داستان «خون‌بهاء» ماجرای رسمی در قوم بختیاری است که وقتی در این قوم قتلی ناخواسته صورت می‌گیرد، دختری از خانواده قاتل به عنوان پیش‌کش به خانواده مقتول به عنوان آتش‌بس داده می‌شود که در این امر دختر پیش‌کش شده از حقوقی مثل مهریه و شیربها برخوردار نمی‌شود.
وی با تاکید بر جایگاه بالای زن در قوم بختیاری تصریح کرد: در ایران خون دو زن برابر خون یک مرد است؛ اما در قوم بختیاری خون یک زن برابر با خون یک مرد است که این نشان از جایگاه بالا و اهمیت زنان در این قوم دارد که این قضیه در مستند خون‌بها مطرح شده است.
این کارگردان با اشاره به تاثیر این فرهنگ در مستندش گفت: در مستند خون‌بهاء به زندگی بعد از این وصلت اجباری و اتفاقات آن در قوم بختیاری اشاره شده است.
در ادامه این مراسم، مهدی رضایی، منتقد سینما با بیان این که مستند «خون‌بهاء» خیلی خوب توانسته یک رسم اشتباه را در فرهنگ بختیاری نشان دهد، اظهار کرد: کارگردان این مستند خیلی خوب توانسته با سوژه‌ها ارتباط برقرار کند و تاثیر مثبتی برای قوم بختیاری داشته است.
وی با انتقاد از رابطه بین دو موضوع داستان خون‌بها و زندگی بعد از آن گفت: رابطه بین این دو داستان خیلی واضح نیست.
در ادامه سعید نجاتی، داور جشنواره با اشاره به پایان روشن و امیدوارانه خون‌بهاء خاطرنشان کرد: با توجه به این که داستان فیلم تلخ است؛ اما پایان فیلم خوب بود و روزنه‌های امید در آن وجود داشت که این یکی از نکات مثبت فیلم بود.
وی به پرسش از تاثیر این مستند بر قوم بختیاری از کارگردان اثر پرداخت و خسروی در پاسخ به این سوال گفت: این رسم در قوم بختیاری حذف شده است و فقط تبعات آن که در مستند هم به آن اشاره شده، باقی مانده است.
هم‌چنین در ادامه این مراسم به نقد فیلم «اتو» ساخته محمدرضا امین‌آبادی و امیرحسین شاکری پرداخته شد و امین‌آبادی در معرفی اثر خود گفت: فیلم «اتو» داستان بابای مدرسه‌ای است که در پیش‌آمد یک سفر مسئولیت مدرسه را به پسرش می‌سپارد که در این زمان اتفاقاتی در مدرسه رخ می‌دهد که موجب اخراج خانواده توسط مدیر از مدرسه می‌شود.
نجاتی به انتقاد از فیلم کوتاه «اتو» پرداخت و تصریح کرد: این اثر از لحاظ دکوپاژ از کاراکترها بسیار دور شده است و دیالوگ‌های گنگی در فیلم وجود دارد.
رضایی نیز زمان بالای فیلم «اتو» را یکی از نقاط ضعف آن دانست و گفت: «اتو» می‌توانست با تایم کمتری به تصویر کشیده شود و طراحی دقیق‌تری برای شخصیت‌های داستان داشته باشد؛ البته که این اثر سوژه کلیشه‌ای نبود و درگیرکننده بود.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/129983/یک-کارگردان--«خون-بهاء»-به-قوم‌نگاری-فرهنگ-چهارمحال-و-بختیاری-می‌پردازد
بستن   چاپ