پیام خراسان
در گفتگو با مهر مطرح شد؛
ضرورت بی خطر سازی پسماند عفونی تمامی بیمارستان های خراسان شمالی
سه شنبه 25 دي 1397 - 13:49:27
خبرگزاری مهر - خراسان شمالی
پیام خراسان - بجنورد- مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری بجنورد گفت: باتوجه به اینکه درصدی از پسماندهای بیمارستان ها عفونی هستند، بی خطرسازی آن ها در تمام شهرستان های استان ضروری است.

روح الله عظیمی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه درحال حاضر تنها پسماند پزشکی و عفونی بیمارستان های بجنورد پیش از عملیات دفن بی خطر می شوند، اظهار کرد: روزانه یک هزار و 541 کیلوگرم پسماند عفونی بیمارستانی و 275 کیلوگرم پسماند مطب ها و کلینک ها در بجنورد به صورت بهداشتی جمع آوری می شود که تمام این ها در بیمارسان امام رضا(ع) بی خطر و سپس دفن می شوند.
عظیمی افزود: متاسفانه عملیات تفکیک پسماند خطرناک ازغیر خطرناک در مراکز درمانی بجنورد انجام نمی شود و تمام این ها به صورت کلی بی خطر می شود که هزینه زیادی در بر دارد.
وی تصریح کرد: باتوجه به اینکه سالانه 660 تن زباله از بیمارستان ها، مطب ها و کلینیک های درمانی مرکز استان خراسان شمالی تولید می شود، ضرورت دارد مسئولان علوم پزشکی نسبت تفکیک این مهم حساسیت بیشتری نشان دهند.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری بجنورد بیان کرد: باوجود اینکه پسماندهای عفونی به شیوه بهداشتی جمع آوری و عملیات بی خطری در بجنورد انجام می شود اما دفن آن ها رضایت بخش نیست چرا که با زباله های عمومی دفن می شود.
عظیمی عنوان کرد: دفن جداگانه پسماند عفونی از سایر زباله ها به لحاظ بهداشتی بهتر است هرچند هزینه زیادی در بر داشته باشد.
وی مطرح کرد: درحال حاضر بین شهرداری، محیط زیست و دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی به منظور دفن جداگانه پسماند عفونی با سایر زباله ها اختلاف نظر وجود دارد، به طوری که شهرداری بر بی خطر بودن آن ها تاکید دارد تا جمع آوری کند و از طرفی علوم پزشکی بی خطر بودن آن را تایید می کند اما محیط زیست معتقد است علاوه بر بی خطرسازی پسماندهای عفونی بهتر است به صورت جداگانه دفن شود.
وی با بیان اینکه روزانه دو تن و 700 کیلوگرم پسماند پزشکی و عفونی در خراسان شمالی تولید می شود، تاکید کرد: پسماندهای عفونی در دراز مدت اثرات نامطلوبی بر محیط زیست و سلامت انسان برجا می گذارند، بنابراین سایر شهرستان های خراسان شمالی به مسئله بی خطرسازی پسماندهای پزشکی و عفونی توجه کنند.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری بجنورد بیان کرد: روزانه 140 کیلو از بیمارستانی و 20 کیلوگرم از مطب ها و کلینیک های درمانی شهرستان اسفراین، پسماند تولید می شود.
عظیمی اضافه کرد: همچنین روزانه 140 کیلوگرم پسماند بیمارستانی و 15 کیلوگرم پسماند پزشکی غیر بیمارستانی در شهرستان مانه و سملقان تولید می شود.
وی ادامه داد: در هر یک از شهرستان های فاروج و رازو جرگلان روزانه 25 کیلوگرم پسماند بیمارستانی و 10 کیلوگرم پسماند از مطب ها و کلینک های درمانی تولید می شود.
وی گفت: همچنین روزانه 400 کیلو گرم پسماند بیمارستانی و 40 گیلوگرم پسماند از مطب ها و کلینیک های درمانی شهرستان شیروان به وجود می آید.
عظیمی افزود: در شهرستان جاجرم روزانه 80 کیلوگرم پسماند بیمارستانی و 10 کیلوگرم پسماند پزشکی مطب ها و کلینگ ها تولید می شود.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری بجنورد پسماند تولیدی بیمارستان ها، مطب ها و کلینیک های شهرستان گرمه را 20 کیلوگرم اعلام کرد.
وی با بیان اینکه رقم پسماندهای مراکز درمانی شهرستان های خراسان شمالی تخمینی است، گفت: چنانچه این پسماندها قبل از عملیات دفن بی خطر شوند، علاوه بر بهداشت محیط زیست در کاهش هزینه ها نیز تاثیرگذار است.

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/130179/ضرورت-بی-خطر-سازی-پسماند-عفونی-تمامی-بیمارستان-های-خراسان-شمالی
بستن   چاپ