پیام خراسان
خاصیت ضد افسردگی از فواید برنج قهوه ای
چهارشنبه 26 دي 1397 - 20:11:38
ایسنا - علمی - خراسان شمالی
پیام خراسان - مدیر گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: برنج قهوه ای و یا سبوس دار از نظر تغذیه ای مقوی تر و بهتر از برنج سفید است.
نسرین علیزاده در گفت و گو با خرنگار ایسنا، منطقه خراسان شمالی، با تاکید براینکه برنج قهوه ای ایرانی سالمتر از برنج قهوه ای خارجی ( به دلیل آلودگی به سموم ) است، بیان کرد: دانه برنج قبل از پوست کنی و سفید کردن دارای رنگ قهوه ای یا خاکستری است که در دستگاه پولیش حدود 30 درصد روی دانه تراشیده تا برنج سفید به دست بیاید.
وی ادامه داد: برنج قهوه ای و یا سبوس دار به خوبی برنج سفید قد نمی کشد اما از نظر تغذیه ای خیلی مقوی تر است، روغن دانه برنج، ویتامین ها و عناصر معدنی برنج بیشتر در سبوس آن است.
این مسئول با اشاره به اینکه مصرف برنج قهوه ای در رژیم غذایی می شود می شود تا احتمال بیماری های سرطان، چاقی، دیابت، اختلالات عصبی و بی خوابی افراد کمتر شود، تصریح کرد : برنج قهوه ای بر عملکرد سیستم قلب و عروق، دستگاه گوارش، مغز و سیستم عصبی اثر مثبت دارد و این ماده غذایی آنتی‌ اکسیدان‌های قوی نیزدارد و بر بیماری‌های فشارخون بالا، کلسترول، استرس، افسردگی و ناراحتی‌های پوستی تأثیر مثبت دارد.
وی همچنین بیان کرد: برنج قهوه ای منبع غنی از ویتامین B1 ، ویتامین B2 ، ویتامین B3 ، ویتامین B6 ، فولیک اسید، ویتامین E و ویتامین K است.
علیزاده بابیان اینکه ارزش غذایی برنج‌های قهوه‌ ای به دلیل وجود سبوس زیاد است، افزود: برنج قهوه‌ ای، سرشار از مواد معدنی ضروری مانند منگنز، آهن، روی، فسفر، کلسیم، سلنیم، منیزیم و پتاسیم است.
به گفته وی این برنج، خاصیت ضدافسردگی دارد و به سلامت استخوان‌ها کمک و سیستم ایمنی بدن را نیزتقویت می‌کند.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/130473/خاصیت-ضد-افسردگی-از-فواید-برنج-قهوه-ای
بستن   چاپ