پیام خراسان
افزایش بار فرهنگی شهر، نشاط‌آور است/ 10 برابر نیاز جامعه کتاب خوب داریم
یکشنبه 30 دی 1397 - 11:20:26 AM
ایسنا
پیام خراسان- این مترجم پیشکسوت درخصوص کمبود نشاط در مشهد اظهار کرد: شهر مذهبی ویژگی هایی  دارد که تردیدی در آن نیست اما در عین حال فراموش نکنیم که مشهد از همان زمان که امام رضا در اینجا دفن شدند مرکز فرهنگی هم بوده. این طوس به خاطر فردوسی چشم و چراغ ایران بوده است. بنابراین وقتی می‌گوییم خراسان، بیش از هر چیز توس و نیشابور  در نظر ما می‌آید و قبل از هر چیز برای منِ ایرانی فردوسی.

وی ادامه داد: شهر فردوسی باید بیشتر از این نشان از ایرانیت و از فردوسی داشته باشد.شهر، شهر ثروتمندی است.همه تحصیل کرده و پولدار هستند اما چطور می‌شود جز در سجادشهر (بولوار سجاد) نشاط جوانی نمی‌بینیم و چهار خیابان آن طرف‌تر که می‌رویم پرنده پر نمی‌زند این جوانانی که به سجاد شهر می‌روند چندتاشان سمت کتابفروشی‌ها می‌آیند؟

مردم مشهد در خانه بشکن می‌زنند اما در بیرون چهره‌های عبوس دارند

وی با اشاره به اینکه «نشاط یعنی اینکه مردم در شهر که راه می‌روند لبخند داشته باشند»،ادامه داد: من نمی‌دانم چقدر در اینجا محدودیت پخش موسیقی است اما فقط  مسئله موسیقی نیست. البته طبیعی است که وقتی خیلی چیزها را ممنوع کنیم این موضوع روی روحیه مردم شهر هم تاثیر می‌گذارد؛ اما مسئله این است که وقتی از درون نشاط نداریم نمی‌توانیم آن را به دیگران  القا کنیم. مردم مشهد  در خانه بشکن می‌زنند اما  در بیرون چهره‌های عبوس و مصیبت رسیده می‌گیرند این عادت بدی است. چرا نباید بیرون بخندیم؟

این مترجم خاطرنشان کرد:هرجا جوانان جمع شوند نشاط می‌آورد. البته نه اینکه هر کدام گوشی بدست بگیرند بلکه دور هم جمع شوند کتاب بخوانند و در مورد کتاب حرف بزنند. وقتی جوانی هیچ چیزی برای گفتن ندارد جز اینکه  به گوشی رجوع کند و حرف بزند این طبیعی است که برای من 70 ساله جذابیتی نخواهد داشت که کنارش بشینم.

مردم بیشتر اهل توس باشند

کوثری تصریح کرد: بار فرهنگی شهر وقتی بالا رود نشاط را با خود می‌آورد. شما بروید سر قبر حافظ ببینید چه خبر است. غلغله جمعیت است. هر کس می‌آید حافظ دستش گرفته است. درحالی که مشهدی‌ها در مورد توس چنین رفتاری ندارند. من از مردم دعوت می‌کنم که بیشتر بجنبند و بیشتر اهل توس باشند.

وی درخصوص اینکه «درحال حاضر توجه به کتاب خوانی بیشتر شده یا خیر؟»، گفت: افزایش توجه به کتاب‌خوانی را نمی‌بینم. الان با چند مشکل مواجهیم؛ گران شدن کتاب، آشفتگی مردم، ناامنی اقتصادی و... باعث شده حوصله برای کتاب کمتر شود. من در این 30 سال اخیر افزایش چشمگیری در عشق به مطالعه ندیدم.

کتاب  تعمقی به انسان می‌دهد که مانیتور نمی‌دهد

این مترجم درمورد اینکه «آیا کتاب می‌تواند با وجود ابزارها و رسانه‌های جدید جایگاه خود را حفظ کند؟»، عنوان کرد: این موضوع حتما برای کسانی که معطلند که کتاب را رها کنند تاثیر خواهد داشت ولی خاصیت کتاب این است که تعمقی به تو می‌دهد که مانیتور نمی‌دهد. بنابراین مانیتور جای کتاب را نمی‌گیرد. گرچه ما حتما باید از مانیتور استفاده کنیم ولی نمی‌توانیم جنگ و صلح را با مانیتور بخوانیم. بنابراین  کتاب جای خودش باید باشد و خواهد بود فقط باید خوانده شود که خوانده نمی‌شود.

وی یادآور شد: 10برابر نیاز جامعه، کتاب خوب در این مملکت هست اما مشکل مردم هستند که کتاب نمی‌خوانند.

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/131670/افزایش-بار-فرهنگی-شهر،-نشاط‌آور-است--10-برابر-نیاز-جامعه-کتاب-خوب-داریم
بستن   چاپ