پیام خراسان
نائب رئیس شورای اسلامی شهر مشهد:
ذهن‌های کوچک، امام رضا (ع) را محدود به مشهد می‌کنند/چندوجهی‌شدن شهر برای خدمت‌رسانی به زائران است
دوشنبه 1 بهمن 1397 - 21:47:27
ایسنا - اجتماعی - خراسان رضوی
پیام خراسان - نائب رئیس شورای اسلامی شهر مشهد گفت: اگر بخواهیم مشهد به بقای خود ادامه دهد و حیات شهری خود را داشته باشد راهی به‌جز توجه به هویت منشوری و چندوجهی شهر نداریم.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان، حمیدرضا موحدی‌زاده امروز در چهل و هشتمین جلسه علنی شورای شهر مشهد که در تالار شهر برگزار شد، با اشاره به اینکه «این روزها در رسانه‌ها بحثی مطرح می‌شود مبنی بر اینکه هویت شهر مشهد چیست؟»، تصریح کرد:همه می‌دانیم فلسفه وجودی شهر مشهد در این رمز و راز نهفته که اگر وجود امام رضا (ع) نبود این جمعیت در این مکان گرد هم نمی‌آمدند و این شهر به شکلی که در امروز جهان اسلام مطرح است، شکل نمی‌گرفت.
وی ادامه داد: ما در این تردید نداریم که محوریت هویت شهر ما وجود مرقد امام رضاست و بی‌جهت افرادی مسائلی را که در ذهن کوچک خودشان می‌گذرد را مطرح نکنند که جریانی می‌خواهد این هویت را از بین ببرد یا محو کند. اگر آن‌ها چنین حسی در درون خود دارند، مشکل خودشان است؛ ما که چنین حسی نداریم و معتقدیم هویت شهر ما با محوریت امام رضا (ع) یک هویت منشوری و چندوجهی است.
عضو شورای شهر مشهد خاطرنشان کرد: در زمانه امروز شهری مثل مشهد یک هویت فرهنگی و تاریخی هم دارد. در طول تاریخ، جغرافیای مشهد نقشی را به آن شهر داده، اقتصاد شهر ما و گردشگری جاذبه‌هایی باید داشته باشد تا بتوانیم شهر را بهتر مدیریت کنیم. این موضوع مستلزم این است که دیدگاهمان را مقداری وسیع‌تر کنیم. آن دیدگاهی که هویت مشهد را فقط مذهبی و زیارتی می‌داند چه پاسخی برای این موضوع دارد که درآمد مدیریت شهر را از کجا باید کسب کنیم؟ اگر بنا باشد فقط به 30 میلیون زائر خدمت رائه دهیم، این خدمات، سالانه ده‌ها هزار میلیارد تومان هزینه دارد از کجا باید این هزینه را به‌دست‌ آوریم.
موحدی‌زاده عنوان کرد: باید ظرفیت‌های جدید شهر را شناسایی و سرمایه‌گذاری را حمایت کنیم. اگر می‌توانیم در جذب گردشگری سلامت و توریسم، گامی برداریم این کار را انجام دهیم. نیاییم انرژی را صرف این کنیم که مانع این تحولات شویم. اگر بخواهیم مشهد به بقای خود ادامه دهد و حیات شهری خود را داشته باشد راهی به‌جز توجه به هویت منشوری نداریم. بی‌خود جنگ مصنوعی درست نکنیم. اساساً فراتر از مشهد، ایران با امام رضا (ع) عجین شده است و فرهنگ ما اقتضاء این را دارد که از اولاد پیغمبر تکریم کنیم و او را محترم بشماریم.
وی تصریح کرد: کلمه زائر و مسافر هر دو قشنگ هستند. در کنار یکدیگر هم می‌توانند باشند. اینکه بخواهد صحنه ساختگی درست شود که گویا یک برنامه‌ای در ذهن عده‌ای است که با تغییر تابلو می‌خواهند هویت مشهد را از بین ببرند، پذیرفتنی نیست. مگر می‌شود به فرهنگ شهری که 1200 سال در آن فرهنگ اسلامی و شیعی سابقه دارد، خدشه وارد کرد. به نظر می‌آید کمبود آگاهی وجود دارد که چنین ذهنیت‌هایی شکل می‌گیرند. امیدواریم با تصحیح روش‌ها چه از جانب ما، چه منتقدان، بتوانیم ایام بهتری را برای مردم شهرمان بسازیم.
نائب رئیس شورای اسلامی شهر مشهد با بیان اینکه «این روزها اصلاحات قانون انتخابات شوراها در مجلس مطرح است»، یادآور شد: ما از محتوای این اصلاحات هنوز اطلاعی نداریم اما هر اقدامی که در راستای تقویت جمهوریت نظام و اصالت رای مردم باشد، خدمتی به کشور است. اگر عکس این موضوع رخ دهد که درقالب اصلاح قانون انتخابات همان فضاهای دموکراتیک و باز قبلی را هم که داشته‌ایم و همچنین راه‌ها را به روی انتخاب آزاد مردم ببندیم، اگر آگاهانه این کار را انجام دهیم اسمش خدمت نیست و نوعی خودزنی است و اگر آگاهانه نباشد که باز باید تاسف خورد که چرا باید چنین باشد. امیدواریم این اصلاح در راستای تقویت مشارکت مردم باشد.
موحدی‌زاده با بیان اینکه «دولت ترامپ از فشارهای اقتصادی و انزوای سیاسی که علیه ایران دنبال می‌کند چند هدف دارد»، گفت: اولین و مهمترین هدف این است که جامعه بزرگ ایران دچار نوعی از هم گسستگی و بین دولت و نظام و مردم شکاف ایجاد و آن‌ها نسبت به هم بی‌اعتماد شوند. زیرا اگر این اتفاق رخ دهد، آن‌ها می‌توانند مسلسل‌وار پروژه خود را پیش ببرند.
وی ادامه داد: دومین هدف این است که مردم از اصلاح نظام در درون کشو مأیوس شوند. باید مواظبت کنیم که رای مردم را پاس بداریم. هدف سوم این است که آن‌ها در نهایت بهانه‌ای برای دخالت در سرنوشت کشور پیدا کنند با این مکانیزم که اگر بتوانند این ناامیدی را در جامعه تزریق و یا ناکارآمدی را به جامعه القا کنند و بین مردم و دولت فاصله بیفتد. تحلیل آن‌ها این است که در انتخابات بعدی مشارکت مردم کاهش می‌یابد و از این طریق می‌توانند پروژه خود را در سازمان ملل و جاهای دیگر دنبال کنند که امیدواریم هیچ‌گاه این اتفاق رخ ندهد اما شرطش این است که همان سیاست تعامل صلح‌جویانه و اقدامات بازدارنده را دنبال کنیم و به مدیریت علمی و کاربردی اهتمام بورزیم، با محوریت و ظرفیتی که مدیریت شهری دارد.
عضو شورای شهر مشهد اظهار کرد: امروز ممکن است امید مردم به مدیریت کلان نسبت‌به قبل نباشد، اما به این حالت نسبت‌به مدیریت شهری وجود ندارد. مردم هنوز به این موضوع اعتماد دارند که مدیریت شهری با هم هم افزایی کافی و امکانات کافی می‌تواند شهرها را بهتر اداره کنند. 
وی گفت: راه ورود شایستگان به نظام اداری و سیاسی کشور باید باز شود که افراد شایسته هم بتوانند در سیکل انتخابات، حق انتخاب شدن و مردم هم حق انتخاب کردن داشته باشند.
عضو شورای شهر مشهد با تاکید بر اینکه «روحیه مردم نباید تضعیف شود»، گفت: ایجاد بدبینی، دوقطبی‌های کاذب و .‌‌..نمی‌توانند کارساز باشد البته این موضوع منافات با نقد ندارد اما افزایش امید نشاط باید در دستور کار باشد.
موحدی‌زاده با اشاره به دهه فاطمیه اظهار کرد: حضرت فاطمه با اینکه 18 سال بیشتر عمر نکردند اما می‌توانیم ایشان را به عنوان الگوی کاملی در مورد زنانی که می‌خواهند در جامعه خود نقش آفرینی کنند مطرح کنیم.
وی ادامه داد: مواجهه ایشان با تحجر و تنگ‌نظری آشکار است. اگر سخنرانی‌های ایشان و حضورشان را در مسجد در مرکز خلافت و... مطالعات کنیم می‌بینیم که ایشان یک زن کاملا اجتماعی و در میان مردم بودند و با مردم سخن می‌گفتند. امروز می توانیم این موضوع را به عنوان الگو مطرح کنیم که زنان فقط برای خانه‌نشینی خلق نشده‌اند؛ زیرا در رأس آن‌ها حضرت فاطمه (س) در خانه ننشستند بلکه در مسائل سیاسی، اجتماعی و فرهنگی روزگار خود موضع گیری و حضور پیدا می‌کردند. زن شایسته زنی است که در جامعه نقش خود را ایفا کند.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/132132/ذهن‌های-کوچک،-امام-رضا-(ع)-را-محدود-به-مشهد-می‌کنند-چندوجهی‌شدن-شهر-برای-خدمت‌رسانی-به-زائران-است
بستن   چاپ