پیام خراسان
در گفتگو با مهر مطرح شد؛
کنترل شپش در مدارس/ پنهان کاری انتقال بیماری را شدت می بخشد
سه شنبه 2 بهمن 1397 - 11:54:44
خبرگزاری مهر - خراسان شمالی
پیام خراسان - بجنورد- معاون تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش خراسان شمالی وضعیت شپش در مدارس را کنترل شده عنوان کرد.

حسن لنگری در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه شپش از خانواده و اجتماع وارد مدرسه می شود، اظهار کرد: در مدارس تراکم دانش آموزان بالا و ارتباط آنان با یکدیگر نزدیک است و همین امر سبب انتقال سریع تر شپش می شود .
لنگری تصریح کرد: شپش در مدارس تمام استان های کشور طی سال های اخیر تحت کنترل در آمده و آموزش و راه های پیشگیری و درمان شپش توسط مربیان بهداشت و شبکه های بهداشت شهرستان در حال اجرا است .
وی با بیان اینکه یکی از شاخص های تعیین شده از سوی وزارت برای حوزه تندرستی و سلامت شاخص آموزش، غربالگری و پیشگیری از پدیکلوزیس در مدارس است، افزود:هر ساله در سه مرحله غربالگری دانش آموزان و شناسایی مبتلایان به شپش انجام می شود و مبتلایان به مراکز درمانی در شبکه بهداشت شهرستان جهت درمان معرفی می شوند.
وی نگرانی خانواده ها و حساسیت آنان را فرصت دانست و گفت: انتظار همکاری از خانواده ها در جهت درمان و پیشگیری داریم، ابتلا به شپش ارتباط چندانی با طبقه اجتماعی افراد و خانواده ها ندارد و هر دانش آموزی در هر قشری از جامعه امکان ابتلا به شپش را دارد هر چند رعایت اصول بهداشتی سبب می شود احتمال ابتلا به شپش کاهش یابد .
وی دوره درمان را 7 روزه دانست و افزود:در دوره 7 روزه دوبار از شامپو استفاده شود و خانواده ها نیز باید از این شامپو استفاده کنند .
معاون تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش خراسان شمالی تاکید کرد: احتمال ابتلا به شپش در اجتماع های عمومی بیشتر است از این رو خانواده ها نگران شیوع شپش نباشند، پدیکلوزیس در مدارس تحت کنترل است از خانواده ها انتظار ‌رعایت و پیشگیری داریم .
به گفته لنگری، سه هزار پوستر و پنج هزار پمفلت برای پیشگیری، آموزش و درمان پدیکولوزیس در مدارس توزیع شده و همچنی برگزاری کارگاه های آموزشی برای مربیان بهداشت و اولیای مدارس و توزیع و شارژ کیف بهداشتی، غربالگری و تحویل به مراقبین بهداشتی نیز از مهم ترین اقداماتی است که انجام شده است .
وی تاکید کرد: در مقاطع ابتدایی دخترانه شپش بیشتری در بین دانش آموزان مشهود بوده و دانش آموزان در مدارس وسایل شخصی خود را جدا نگه داری می کنند، رعایت اصول اولیه بهداشتی و طی کردن کامل سیکل درمانی از مهم ترین اقداماتی است که باید اجرایی شود .
وی علائم اولیه ابتلا به شپش را خارش پشت گردن و گوش و خارش شدید، عصبی شدن، کم خوابی و بی حوصلگی عنوان کرد و گفت: این بیماری اگر کنترل نشود تبدیل به تب زرد، تیفوس و زخم زرد می شود چون شپش سموم خود را به زیر پوست منتقل می کند .
معاون تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش خراسان شمالی بیان کرد: اگر تعداد شپش در سر هر فرد از 10 مورد بیشتر شود نگران کننده است .
لنگری به خانواده ها توصیه کرد: سطح سواد سلامت خودرا در ارتباط با پدیکلوزیس افزایش دهند و با مربیان بهداشتی مدارس همکاری کنند .
وی اظهار کرد: ابتلا به شپش جای نگرانی ندارد درمان به راحتی انجام می شود، مخفی کاری ابتلا را بیشتر و عوارض را شدت می بخشد و خانواده ها به فکر درمان باشند پنهان کاری بیماری را بیشتر انتقال می دهد .
معاون تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش خراسان شمالی درمان های سنتی را نیز تایید نکرد و افزود: استفاده از محلول رقیق شده آب سرکه و شانه دندان ریز برای جداسازی رشک پس از استفاده از شامپو تاثیر گذار است‌ .
لنگری اظهار کرد: شپش حشره ای خونخوار است که در ناحیه سر و بدن و عانه انسان زندگی و از خون تغذیه خود استفاده می کند، این بیماری در تمامی گروه های سنی وجود دارد اما معمولا در کودکان سنین مدرسه 5 تا 14 سال بیشتر دیده می شود .
وی زمان شیوع بیشتر شپش را فصل پاییز و زمستان عنوان کرد و افزود: گزارش به موقع آلودگی به پدیکولوزیس می تواند در پیشگیری از بروز همه گیری موثر باشد .
وی توصیه کرد: با شست و شوی مرتب سر و بدن و رعایت نکات بهداشتی از آلودگی به شپش پیشگیری کنیم، در صورت مشاهده شپش یا رشک به واحد بهداشتی درمانی مراجعه و همزمان با فرد آلوده باید سایر افراد نیز تحت درمان قرار گیرند .
معاون تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش خراسان شمالی دباره روش های انتقال این بیماری، بیان کرد: تماس مستقیم فرد آلوده با فرد سالم و تماس غیر مستقیم از طریق تماس با اشیا آلوده مثل حوله، برس، کلاه، روسری، مغنعه، لباس، چادر نمازو ...که توسط افراد آلوده استفاده می شود به انتقال بیماری کمک می کند .
لنگری مطرح کرد: آموزش، پیشگیری و غربالگری پدیکولوزیس یکی از شاخص های اداره سلامت و تندرستی است.

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/132229/کنترل-شپش-در-مدارس--پنهان-کاری-انتقال-بیماری-را-شدت-می-بخشد
بستن   چاپ