پیام خراسان
چگونه هوش مصنوعی و کوانتوم آینده بشر را متحول می‌کند؟
پنجشنبه 4 بهمن 1397 - 16:37:34
ایسنا - علمی - خراسان رضوی
پیام خراسان - محاسبات کوانتومی و هوش مصنوعی دو فناوری مدرن عصر جدید محسوب می‌شوند که در آینده نزدیک وارد فاز تجاری خواهند شد.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان و به نقل از سایکولوژی تودی، شرکت IBM در نمایشگاه CES 2019 از یک سیستم پردازشگر مستقل کوانتومی برای اهداف علمی و اقتصادی رونمایی کرد.
دانشمندان معتقدند که به دنبال عرضه پردازشگرهای کوانتوم به صورت تجاری، زمینه فعالیت و رشد سایر فناوری‌های نوین از جمله هوش مصنوعی و یادگیری عمیق محیا خواهد شد.
یکی از دستاوردهای ملموس پردازشگرهای کوانتوم، تولید کارت گرافیک‌های جدید با قابلیت پردازش موازی است. به کمک پردازش موازی، فناوری یادگیری عمیق و هوش مصنوعی قدرت تازه‌ای پیدا خواهند کرد.
پردازشگر کوانتومی نوعی فناوری جدید برگرفته از شاخه کوانتوم علم فیزیک است. فناوری کوانتوم از پدیده‌ها و قوانین مکانیک کوانتوم برای انجام محاسبات استفاده می‌کند.
کامپیوترهای کوانتومی با کامپیوترهای فعلی که با ترانزیستورها کار می‌کنند تفاوت اساسی دارند.
ایده اصلی در معماری کامپیوترهای کوانتومی این است که می‌توان از خواص و قوانین فیزیک کوانتوم برای ذخیره‌سازی و انجام عملیات روی داده‌ها استفاده کرد.
فرایند پردازش اطلاعات در رایانه‌های فعلی به کمک اعداد باینری یا مقادیر صفر و یک است. واحد پردازش اطلاعات در رایانه‌های کوانتومی علاوه بر صفر و یک می‌تواند هر واحد برهم نهی کوانتومی باشد.
دانشمندان معتقدند که پس از عرضه تجاری رایانه‌های کوانتومی باید منتظر عصر شکوفایی هوش مصنوعی باشیم، چرا که با ترکیب پردازشگرهای کوانتومی و فناوری هوش مصنوعی، توانایی یادگیری عمیق یا Deep Learning هوش مصنوعی وارد مرحله جدیدی خواهد شد.
ساتیا نادلا مدیر اجرایی شرکت مایکروسافت در مصاحبه با مجله WSJ عنوان کرد: مهمترین دستاورد پردازشگرهای کوانتومی رسیدن به توانایی حل مسائل در کنار پردازش اطلاعات است، چرا که در سیستم‌های فعلی صرفا محاسبات در راس امور است، اما در پردازشگرهای آینده علاوه بر افزایش توان محاسباتی، توانایی حل مسائل نیز به رایانه‌ها محول خواهد شد.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/133407/چگونه-هوش-مصنوعی-و-کوانتوم-آینده-بشر-را-متحول-می‌کند؟
بستن   چاپ