پیام خراسان
غلبه بر ترس از حشرات به کمک واقعیت مجازی
يکشنبه 7 بهمن 1397 - 13:44:34
ایسنا - علمی - خراسان رضوی
پیام خراسان - گروهی از محققان دانشگاه تگزاس در ایالات متحده برای اولین‌بار موفق شدند با استفاده از فناوری واقعیت مجازی، سندروم ترس از حشرات را در بیماران درمان کنند.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان و به نقل از اسپکتروم، ریشه ترس از حشرات از جمله عنکبوت‌ها هنوز مشخص نیست. یکی از رایج‌ترین نظریه‌ها در توضیح این عارضه توسط روانشناسان تکاملی مطرح شده ‌است.
این دیدگاه نشان می‌دهد که ترس از عنکبوت یک روش بقا برای اجداد انسان بوده است. علی‌رغم اینکه اغلب عنکبوت‌ها سمی هستند، با این حال اکثر آنها برای انسان تهدید نیستند. ترس از عنکبوت احتمالا در بقا و تولید مثل انسان موثر بوده است.
اثرات این روش درمانی exposure therapyیا درمان با روش مجاورت نامیده می‌شود، بسیار موثر بوده و به بیماران کمک می‌کند که در کمترین زمان ممکن بر فوبیای خود غلبه کنند.
در این روش درمانی، افراد دارای فوبیای حشرات، هدست واقعیت مجازی را بر روی صورت خود نصب می‌کنند، سپس پزشک یا درمانگر یک فیلم پنج دقیقه‌ای از حضور و تکاپوی یک عنکبوت بزرگ بر روی دستان مجازی را به نمایش می‌گذارد.
طبق تحقیقات مشخص شد که که این روش درمانی که در آن شخص با ترس‌ خود در فضای ایمن مواجه می‌شود، بهترین روش برای غلبه بر فوبیا است.
روش سنتی درمان ترس از حشرات به این صورت است که شخص را در شرایط معمولی اما کنترل شده قرار می‌دهند، مثلا یک عنکبوت واقعی اما فاقد نیش را به بدن شخص نزدیک و یا برای کسانی‌که از خون می‌ترسند نیز شرایط مشابه را در حالت واقعی ایجاد می‌کنند.
محققان بر این باورند که روش سنتی اغلب برای افراد دارای فوبیا غیر قابل تحمل بوده و به همین دلیل تعداد مراجعان برای درمان بسیار کمتر از روش نوین واقعیت مجازی است.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/134810/غلبه-بر-ترس-از-حشرات-به-کمک-واقعیت-مجازی
بستن   چاپ