پیام خراسان
مدیر انجمن نجوم مشهد خبر داد
دیدار «ماه» و «زهره» در آسمان امشب
پنجشنبه 11 بهمن 1397 - 09:57:04
ایسنا - علمی - خراسان رضوی
پیام خراسان - مدیر انجمن نجوم مشهد گفت: مقارنه ماه با سیاره زهره امشب رخ خواهد داد.
احمد نظام در گفت‌وگو با ایسنا- منطقه خراسان، در خصوص پدیده مقارنه کره ماه و سیاره زهره اظهارکرد: در نجوم به نزدیکی دو یا چند جرم آسمانی مقارنه گفته می‌شود. ممکن است ماه با سیارات یا سیارات با یکدیگر این نزدیک شدن را انجام دهند. این پدیده بارها و بارها در طول سال و ماه رخ می‌دهد و می توان گفت نزدیکی و مقارنه ماه و سیارات را هر ماه داریم. ممکن است در برخی از این موارد مقارنه کامل تر و بهتر انجام شود و فاصله کمتری از یکدیگر پیدا می‌کنند.
وی در خصوص زمان مقارنه سیاره زهره با ماه تصریح کرد: ماه در مسیر حرکتش با سیاره مشتری مقارنه انجام می‌دهد و سپس از آن فاصله گرفته و به سیاره زهره نزدیک می‌شود که مقارنه آن حدود ساعت 21 امشب، 11 بهمن ماه انجام خواهد شد. در ایران این مقارنه قابل مشاهده نیست و باید تا طلوع کره ماه در روز بعد یعنی بامداد جمعه صبرکنیم.
مدیر انجمن نجوم مشهد اضافه کرد: در ابتدا این اتفاق برای مردم ایران قابل مشاهده نخواهدبود، چراکه در این ساعت هنوز ماه و سیاره زهره در سطح پایین صرار دارند و زمانی که ماه طلوع کرد و فاصله‌شان از یکدیگر بیشتر می‌شود و امکان دیدن آن ها خواهد بود.
نظام گفت: در مقارنه امروز صبح نیز سیاره مشتری در کنار هلال ماه دیده شد. این دو حدود 2.2 درجه از یکدیگر فاصله داشتند. این پدیده نزدیکترین مقارنه این دو جرم بود که حدود ساعت 1 و پنجاه و پنج دقیقه بامداد روز پنجشنبه رخ داد. 
وی اضافه کرد: در زمانی که ماه طلوع کرده علاوه بر مشتری، سیاره زهره هم با فاصله حدود 7 درجه از ماه قرار داشت.
مدیر انجمن نجوم مشهد بیان کرد: ممکن است مردم اجسام نورانی درآسمان را با ستاره‌ها اشتباه بگیرند اما باید دانست که بسیاری از اجسام پر نور سیاراتی هستند که به دور خورشید حرکت می‌کنند. 
نظام خاطرنشان کرد: نکته دیگر که این مقارنه را جذاب‌تر می‌کند، قرارگیری کره ماه در صورت فلکه عقرب است و اصطلاحا می‌گوییم قمر در عقرب شده. قمر در عقرب به این معنا است که قمر به معنی ماه در صورت فلکی عقرب قرار می‌گیرد. اتفاق عجیبی نیست چراکه هر ماه این موضوع روی می‌دهد. نحس بودن قمر در عقرب پایه علمی ندارد، ماه در مسیر حرکتش ممکن است در صور فلکی خاصی قرار گیرد که یکی از آن‌ها عقرب است.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/135392/دیدار-«ماه»-و-«زهره»-در-آسمان-امشب
بستن   چاپ