پیام خراسان
مسؤول نهاد مقام معظم رهبری دانشگاه فردوسی مشهد مطرح کرد:
نقش پررنگ وحدت حوزه و دانشگاه در پیروزی انقلاب اسلامی
يکشنبه 21 بهمن 1397 - 15:56:30
ایسنا - علمی - خراسان رضوی
پیام خراسان - مسؤول نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه فردوسی مشهد گفت: یکی از نقاط قوت انقلاب، پیوند نیروهای مبارز با دانشگاه‌ها و حوزه ها و ایجاد پیوند میان این دو بود. 
حجت الاسلام و المسلمین سید مهدی حسینی‌مطلق در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا- منطقه خراسان، در رابطه با نقش دانشگاهیان در پیروزی انقلاب اسلامی اظهار کرد: پیش از انقلاب در دانشگاه‌ها افرادی تحصیل می‌کردند که با شنیدن پیام‌‎های امام، متحد شدند و پیام‌های وی را در میان مردم پخش می‌کردند. درواقع قشردانشجو و اساتید دانشگاه‌های ما در به ثمر رساندن انقلاب نقش مهمی داشتند. زمانی که رژیم شاه، امام خمینی (ره) را از ترس به ترکیه، عراق و درنهایت پاریس تبعید کرد، جنبشی در دانشگاه‌ها ایجاد شد که سخنان امام را تحلیل می‌کردند و منجر به تأثیرگذاری مثبت در به نتیجه رساندن انقلاب شدند. درواقع یکی از نقاط قوت انقلاب، پیوند نیروهای مبارز با دانشگاه‌ها و حوزه ها و ایجاد پیوند میان این دو بود. 
وی افزود: هنگامی که امام دوران تبعید خود را در پاریس می‌گذراندند بارها تماس‌هایی با شهید مطهری داشتند که اقدامات وی منجر به ایجاد پیوند بین امام و جوانان بود. در آن دوران شاید روحانیونی که مشغول به تحصیل در قم بودند زیاد به فکر حضور در دانشگاه‌ها و تدریس در آنجا نبودند، اما کسانی چون شهید مطهری، شهید بهشتی و شهید مفتح با ورود خود به عرصه دانشگاه‌ها حلقه واسطی میان امام، دانشگاه‌ها و بدنه مردم در راستای پیروزی انقلاب شدند.
یکی از اشتباهات رژیم طاغوتی شاه، بی‌توجهی به قدرت جوانان بود
حسینی‌مطلق ادامه داد: هنگامی که امام خمینی (ره) نهضت خود را آغاز کردند، معتقد بودند یکی از قشرهایی که می‌تواند به پیروزی انقلاب کمک کند جوان‌های دیندار و مشغول به تحصیل در دانشگاه‌ها هستند. ایشان بارها اعلام کردند طرفداران من جوان‌ها و حتی نوزادان در گهواره هستند و همین اعتقاد امام، منجر به اتحاد جوانان با انقلاب شد. در واقع یکی از اشتباهات رژیم سابق، عدم توجه و اهمیت دادن به قدرت این قشر از جامعه بود.
مسؤول نهاد مقام معظم رهبری دانشگاه فردوسی مشهد گفت: دربرخی از کشورهای دنیا حرکت‌های آزادی‌خواهی چون بیداری اسلامی در کشورهایی چون لیبی و مصر صورت گرفت، نشأت گرفته از دریافت پیام انقلاب اسلامی ایران بود، که درانتقال این اندیشه ، نقش روحانیون و دانشگاهیان، بسیار به‌چشم می‌خورد.
وی با بیان اینکه «یکی از برنامه‌های دشمن قطع کردن ارتباط بین حوزه و دانشگاه‌ها در کشور است»، خاطرنشان کرد: درواقع این اتحاد چراغ خطری برای دشمن است. از آنجا که انقلاب اسلامی ایدئولوژیک بود برای تکمیل آن و رسیدن به قله نیاز است تا جوانان دانشجوی ما با برخی از عرصه‌های دینی آشنا شوند. همچنین با ژرف‌نگری حوزه در علوم عقلی و نقلی ارتباط این دو قشر بسیار حائز اهمیت است. 
وحدت حوزه و دانشگاه از شاهکارهای امام (ره) بود
حسینی‌مطلق تصریح کرد: دانشجو زمانی که با عمق دین آشنا شده و با منابع وحیانی پیوند برقرار کند در اندیشه، منش و دیدگاهش نسبت به دنیا تغییری اساسی ایجاد می‌شود و اسلام این انتظار و تأثیرگذاری را از روحانیت دارد، همانطور که امام خمینی نگرش انسان‌هایی که در دوران طاغوت زندگی می‌کردند را تغییر دادند. هر چند که پس از 40 سال مردم ما دارای مشکلات مادی و... بسیاری هستند و ما این مشکلات را نفی نمی‌کنیم، اما تغییر نگرش مردم ایران، اینکه ما می‌توانیم جلوی آمریکا بایستیم و اسرائیل را شکست دهیم، اقدامی مهم بود. درواقع این تفکر و ایده از شاهکارهای امام بود که با وحدت میان حوزه و دانشگاه شکل گرفت.
مسؤول نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به دست‌آوردهای انقلاب گفت: به اعتراف دشمن انقلابی که چهار دهه در تحریم بوده، چطور می‌تواند به پیشرفت‌های گوناگون علمی و هسته‌ای و... دست یابد؟ تقریبا همه دنیا دست به دست هم داد تا ما را تحریم کند، اما به لطف ایمان دانشجویان و اعتقاد راسخشان که همگی به برکت انفاس مقدس امام راحل بود، امروز توانستیم به‌عنوان کشوری مستقل در مسیر دانش حرکت کنیم و دشمنان به این موضوع اعتراف می‌کنند.
مشکلات اقتصادی امروز به‌دلیل تفکر مدیران به دراز کردن دست، جلوی استکبار جهانی است
وی با اشاره به وضع اقتصادی مردم تشریح کرد: شاید می‌توانستیم در طول این 40 سال با برنامه‌ریزی بهتر مدیران شایسته‌ای را برای کشور تربیت کنیم تا در عرصه اقتصادی کارها را بهتر جلو ببرند. مشکلات و دغدغه‌های اقتصادی مردم به سیستم مدیریتی بازمی‌گردد. درواقع اگر مدیرانی داشتیم که با برنامه‌ریزی صحیح کشور را از این بحران عبور می‌دادند دچار آسیب‌ نمی‌شدیم. امروز برخی از کمبودها و آسیب‌های اجتماعی که متأسفانه در داخل و بیرون دانشگاه‌ها وجود دارد به‌دلیل ضعف مدیریتی است.
حسینی‌مطلق افزود: هرجا مدیر امور، انقلابی و جهادی باشد کارها پیش می‌رود، اما زمانی که مدیر روحیه ناامیدی داشته باشد کار پیش نخواهد رفت. متأسفانه برخی از مدیران ما این تفکر را دارند که بایستی همیشه دستمان جلوی استکبار دراز باشد و به کدخدا سلام کنیم. امروز باید با کسانی که در حوزه اقتصاد می‌خواهند اختلال ایجاد کنند مقابله جدی کرد، همچنین جوان‌گرایی نیز می‌تواند برخی از مشکلات را حل کند. 
حضور روحانیان در دانشگاه، به دانشجویان و اساتید معنویت می‌بخشد
وی با اشاره به خدمات و اقدامت نهاد نقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها توضیح داد: ما براساس آیین‌نامه نهاد رهبری، خود را نماینده حوزه علمیه در دانشگاه می‌دانیم؛ بنابراین روحانی که وارد دانشگاه شده و در نهاد رهبری مشغول به کار می‌شود باید بتواند معنویت حوزه و رسالت خود را در دانشگاه‌ها پیاده کند. گاهی اوقات دوستان دانشگاهی در حوزه های آکادمیک، علوم فنی، مهندسی و... به درجات بالای علمی می‌رسند، اما حضور یک روحانی که دارای معنویت و سادگی است در کنار آن‌ها می‌تواند، چراغ راهی برای سیر معنوی اساتید و دانشجویان در دانشگاه‌ها باشد. البته این امر بدان معنا نیست کسانی که در دانشگاه‌ها هستند از معنویت، به دور هستند. درواقع زمانی که معنویت و ژرف‌نگری حوزه وارد دانشگاه شده و به دانشجو منتقل می‌شود یک شیرینی خاصی دارد و رسالت ما در دانشگاه، عمق‌بخشی به آگاهی‌های دینی و فرهنگی دانشگاهیان است.
حسینی‌مطلق اظهار کرد: اخیرا نهاد مقام معظم رهبری در حوزه آسیب‌های اجتماعی وارد شده، مانند ورود نهاد به ازدواج آسان و پایدار که انتظار داریم با اقداماتی که در زمینه ازدواج انجام دادیم، آمار طلاق به‌صورت معناداری کاهش پیدا کند. 
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/137233/نقش-پررنگ-وحدت-حوزه-و-دانشگاه-در-پیروزی-انقلاب-اسلامی
بستن   چاپ