پیام خراسان
دستگاه‌های برتر خراسان رضوی در شاخص مدیریت سبز معرفی شدند
پنجشنبه 25 بهمن 1397 - 11:36:12
ایسنا - اجتماعی - خراسان رضوی
پیام خراسان - مسئول تیم ارزیابی مدیریت سبز خراسان رضوی گفت: 5 رتبه نخست در موضوع اجرای موفق شاخص‌های مدیریت سبز استان، به ترتیب به اداره‌کل راه و شهرسازی، شرکت عمران شهر جدید بینالود، شرکت آب منطقه‌ای، اداره‌کل امور اقتصادی و دارایی و اداره‌کل حفاظت محیط زیست استان اختصاص یافت.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان، محمد مهدی توکلی در همایش آموزشی مدیریت سبز که صبح امروز در سالن همایش‌های این اداره‌کل برگزار شد، ضمن تاکید بر اینکه «نباید به موضوع مدیریت سبز از نگاه امتیاز و رتبه‌بندی نگاه کرد»، گفت: این مهم، آغاز یک فرهنگ‌پروری در زمینه حفظ محیط زیست است که از بدنه دولت شروع شده و انتظار می‌رود، تمام آحاد جامعه را در بر گیرد.
وی طی سخنانی از مصادیق و فرایند اجرای شیوه‌نامه مدیریت سبز سخن گفت و به منافع محیط زیستی، جایگاه اجتماعی و اثرات مثبت اقتصادی به‌عنوان سه مزیت استقرار مدیریت سبز اشاره کرد.
مسئول تیم ارزیابی مدیریت سبز استان ضمن مروری بر اقدامات مهم شاخص ارزیابی مدیریت سبز در سال جاری گفت: حسب نمره نهایی در ارزیابی ادارات در موضوع مدیریت سبز و رتبه‌بندی دستگاه‌های اجرایی، سال گذشته، 5 رتبه نخست در موضوع اجرای موفق شاخص‌های مدیریت سبز استان، به ترتیب به اداره‌کل راه و شهرسازی، شرکت عمران شهر جدید بینالود، شرکت آب منطقه‌ای، اداره‌کل امور اقتصادی و دارایی و اداره‌کل حفاظت محیط زیست استان اختصاص یافت.
رئیس گروه ارزیابی عملکرد سازمان حفاظت محیط زیست کشور نیز در ادامه از پیشینه استقرار نظام مدیریت سبز در کشور سخن گفت و افزود: از آنجا که برنامه‌ریزی مستلزم آگاهی از فرصت‌ها و تهدیدهای آتی و پیش‌بینی شیوه مواجهه با آن‌هاست و ارزیابی عملکرد نیز موجب هوشمندی سیستم و برانگیختن افراد در جهت رفتار مطلوب است، لذا ارزیابی دستگاه‌های اجرایی در موضوع استقرار مدیریت سبز، خود نوعی محرک برای اجرای آن در کشور به حساب می‌آید.
علیرضا اعجازی ادامه داد: با عنایت به اهمیت موضوع مدیریت سبز، پیگیری‌های لازم از سوی ستاد مرکزی به منظور افزایش سطح امتیاز مدیریت سبز از 30 امتیاز کنونی به حداقل 70 امتیاز از امتیازات شاخص‌های عمومی ارزیابی عملکرد صورت گرفته است.
این مقام مسئول همچنین افزود: پیش‌بینی‌های لازم برای تجلیل از دستگاه‌های اجرایی برتر در حوزه مدیریت سبز در جشنواره شهید رجایی در دستور کار قرار گرفته است و این برنامه در سال آینده مورد بازبینی قرار خواهد گرفت و بر اساس آن دستگاه‌های اجرایی رتبه‌بندی خواهند شد.
20 دستگاه اجرایی هیچ امتیازی دریافت نکردند
مهدی نوروززاده نیز در ادامه از نحوه امتیازدهی شاخص مدیریت پسماند در محور مدیریت سبز سخن گفت و افزود: این شاخص 7 امتیاز از 30 امتیاز کل را به خود اختصاص داده است.
این عضو تیم ارزیابی مدیریت سبز دستگاه‌های اجرایی استان ادامه داد: اداره‌کل امور اقتصاد و دارایی استان، صدرنشین جدول امتیاز اجرای شاخص مدیریت پسماند در این خصوص بوده و قریب 20 دستگاه اجرایی هیچ امتیازی در این خصوص دریافت نکردند.
تورج همتی، مدیرکل حفاظت محیط‌زیست خراسان رضوی نیز ضمن اشاره به اینکه «مدیریت سبز یکی از ملاک‌ها و شاخص‌های ارزیابی عملکرد دوایر دولتی است»، گفت: امتیاز کسب‌شده توسط دستگاه‌ها در زمینه مدیریت سبز در امتیاز ارزیابی این دستگاه‌ها وارد می‌شود و به همین دلیل برنامه‌محوری سازمان‌ها بسیار مؤثر خواهد بود.
وی ادامه داد: ایجاد بسترهای مناسب جهت ارتقاء بهره‌وری، کیفیت، رقابت‌پذیری، خلاقیت و نوآوری در مصرف بهینه مواد و بهره‌مندی از محیط‌زیست مطلوب در کنار شاخص‌های رشد اقتصادی و اجتماعی می‌تواند از طریق استقرار نظام مدیریت سبز در سطح کشور و در نهایت پیاده‌سازی و اجرای دولت سبز امکان‌پذیر شود.
این مقام مسئول افزود: برای دستیابی به اهداف توسعه پایدار، لزوم دقت در مصرف منابع طبیعی کشور مورد تاکید قرار می‌گیرد و از آن‌جایی که رعایت الگوی مصرف یکی از مهم‌ترین راهبردهای نیل به اهداف توسعه پایدار است، اهمیت تدوین و رعایت الگوهای مصرف در برنامه‌های توسعه در کانون توجه قرار گرفته است.
وی همچنین به ضرورت برنامه‌ریزی هدفمند دستگاه‌های اجرایی برای اجرای قانون مدیریت سبز اشاره کرد و گفت: استقرار نظام دولت سبز در نهادها و ارگان‌ها به جدیت پیگیری نشده و لزوم اعمال آن و ارایه راهکارهای مدیریتی صحیح، در سطح خرد و کلان، نیازمند توجه بیشتری است.
همتی ادامه داد: از نظر فنی، فقدان دانش مورد نیاز در زمینه‌های بهینه‌سازی مصرف مواد و انرژی به ویژه در بخش اجرا و همچنین نبود متخصصان کافی در این زمینه از جمله محدودیت‌های مهم استقرار مدیریت سبز به‌شمار می‌رود و از طرفی فقدان دید و مسئولیت‌پذیری مدیران در رابطه با لزوم حفظ منابع و ذخائر و نیز ناکافی‌بودن آگاهی‌ها و آموزش‌های ضروری از مهم‌ترین موانع تحقق اهداف مورد انتظار بوده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان برگزاری این همایش آموزشی را گامی در جهت ارتقاء سطح آگاهی سفیران اجرایی مدیریت سبز در دستگاه‌های اجرایی استان برشمرد و ادامه داد: تحقق اهداف مدیریت سبز با نهادینه‌ساختن نگاه خردمندانه و پایدار به فعالیت‌ها در ابعاد مختلف اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی از جمله توجه به پایداری برنامه‌ریزی در بخش محیط‌زیست در پرتو مصرف بهینه منابع و حفاظت محیط‌زیست واقعیت می‌یابد.
وی در ادامه اظهار کرد: اجرای مدیریت سبز در دستگاه‌های اجرایی نیازمند پیوستگی و یکپارچگی وظایف اجتماعی، اقتصادی و زیست‌محیطی است و به همین دلیل، همه دستگاه‌های اجرایی باید در این خصوص برنامه داشته و پیش‌نیازهای لازم اجرایی را فراهم سازند.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/137814/دستگاه‌های-برتر-خراسان-رضوی-در-شاخص-مدیریت-سبز-معرفی-شدند
بستن   چاپ