پیام خراسان
رئیس مرکز مطالعات برنامه‌ریزی شهری و روستایی شهرداری‌های کشور:
از تجارب کشور ژاپن در حوزه مدیریت پسماند استفاده کرده‌ایم
شنبه 27 بهمن 1397 - 21:00:15
ایسنا - اجتماعی - خراسان رضوی
پیام خراسان - رییس مرکز مطالعات برنامه‌ریزی شهری و روستایی شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور گفت: مهم‌ترین سیاست انتقال تجارب از کشورهای پیشرو است؛ همچنین ما از تجارب کشور ژاپن در حوزه مدیریت پسماند استفاده کردیم.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان، مجید عبداللهی در برنامه آموزشی ظرفیت‌سازی مدیریت پسماند ویژه مدیران عامل سازمان‌های مدیریت پسماند کشور که در سازمان مدیریت پسماند شهرداری مشهد برگزار شد، اظهار کرد: 73 درصد از جمعیت ایران در مناطق شهری زندگی می‌کنند که حدود 60 میلیون نفر است. حدود 25 درصد جمعیت در روستاها زندگی می‌کنند که حدود 65 هزار نقطه سکونتی را در بر می‌گیرد.
وی ادامه داد: یکی از اثرات جمعیت زیاد بر حوزه محیط زیست، تولید زباله است. تاکنون اقدامات خوبی برای جمع‌آوری زباله در ایران انجام شده است. نکته قابل توجه این است که بخش عمده جمعیت که حدود 36 درصد است در 8 کلان شهر کشور زندگی می‌کنند.
رییس مرکز مطالعات برنامه‌ریزی شهری و روستایی شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور افزود: شهرهای کوچک نیز باید مورد توجه قرار گیرند. از هزار و 290 شهر کشور حدود هزار و 100 شهر با جمعیت زیر 100 هزار نفر و هزار و 50 شهر با جمعیت زیر 50 هزار نفر وجود دارد. این آمار نشان‌دهنده وجود طبقات مختلف جمعیتی در کشور است.
عبداللهی با اشاره به اینکه «شهرداری‌ها در حال حاضر مدیریت واحدهای سکونتی را برعهده دارند»، تصریح کرد: یکی از مهم‌ترین مسئولیت شهرداری‌ها مدیریت پسماند است. وظایف و مسئولیت‌های شهرداری چند ویژگی دارد. این وظایف دائمی و روزمره هستند و به صورت یک پیوستار و چارچوب به شهروندان خدمات خاصی را ارائه می‌دهند.
وی عنوان کرد: خصلت دومی که شهرداری در ایران دارد این است که یک نهاد شبه نظامی است. شبه نظامی به این معنا است که خدماتی همچون ایمنی در شهر را ارائه می‌دهد. چارچوب‌های شبه قضایی نیز بر شهرداری حاکم است. مدیریت شهرداری به دلیل داشتن ویژگی‌های متعدد باید مد نظر قرار گیرد.
رییس مرکز مطالعات برنامه‌ریزی شهری و روستایی شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور خاطرنشان کرد: شهرداری‌ها حداقل 55 وظیفه را در کشور عهدار هستند. شهرداری در چند سال اخیر پیشرفت‌های قابل توجهی در حوزه مدیریت پسماند داشته است. یکی از سیاست‌های کاری در وزارت کشور سازمان شهرداری‌ها ارتباط با نهادهای بین‌المللی است.
عبداللهی اظهار کرد: مهم‌ترین سیاست انتقال تجارب از کشورهای پیشرو است. همچنین ما از تجارب کشور ژاپن در حوزه مدیریت پسماند استفاده کردیم. ما غیر از ارتباطات بین‌المللی نشریاتی داریم که می‌تواند زمینه‌ای باشد برای انتقال تجارب بین شهرهای کوچک و بزرگ.
وی تصریح کرد: مشارکت فعال مردم در خصوص تفکیک زباله و همکاری با سازمان مدیریت پسماند امری است که از سال 83 قابل توجه است. 
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/138099/از-تجارب-کشور-ژاپن-در-حوزه-مدیریت-پسماند-استفاده-کرده‌ایم
بستن   چاپ