پیام خراسان
رئیس مرکز نوآوری شهری:
ایده‌پردازان در حل مشکلات شهری، حمایت می‌شوند
چهارشنبه 1 اسفند 1397 - 16:10:43
ایسنا - اجتماعی - خراسان رضوی
پیام خراسان - رئیس مرکز نوآوری شهری گفت: ایده‌های گوناگون در حل مشکلات شهری از طریق فراخوان‌های مختلف و ... شناسایی می‌شود که از این میان ایده‌هایی که قابلیت کسب‌وکار دارند شناسایی شده و در کانال شتاب‌هنده‌ها قرار می‌گیرند و حمایت می‌شوند.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان، عباس‌زاده در تور خبری «ویژه معرفی فعالیت‌ها و اقدامات» معاونت برنامه‌ریزی و توسعه سرمایه‌داری انسانی شهر مشهد در مرکز نوآوری شهری مشهد برگزار شد، اظهار کرد: این مرکز به‌منظور بهره‌مندی از ایده‌های خلاقانه ایجاد شده و ما در این مرکز چند هدف عمده را دنبال می‌کنیم ازجمله ایجاد بستر خلاقیت و نوآوری در فضای شهری به‌منظور بهره‌مندی از ایده‌های افراد جامعه برای حل مشکلات، حمایت از توسعه کسب و کار نوپا که مربوط به مدیریت شهری است. همچنین ما تلاش داریم تنگ‌ناهای شهری را رفع کنیم و مهمترین هدف ما کمک به مدیریت شهری برای رفع مشکلات است. درواقع وظیفه اصلی ما کمک به مدیریت شهری در راستای تسهیلگری است.
عباس‌زاده ادامه داد: برای ایجاد این بستر، نیازمند فراهم کردن چند زیرساخت هستیم یکی از آن‌ها بستر و فضای فیزیکی برای کار استریال زیرساخت دیگر شرکت‌های شتابدهنده هستند که به استارتاپ‌ها کمک می‌کنند تا ایده‌های خود را عملی کنند. در حال حاضر سه شرکت در حال فعالیت در این مرکز برای ایجاد بستر کمک به استارتاپ ها هستند. 
رئیس مرکز نوآوری شهری با اشاره به استفاده اندک از آمار و اطلاعات موجود گفت: تاکنون کمتر توانسته‌ایم از آمارها و اطلاعات موجود به نحو بهینه استفاده کنیم، بنابراین در این مرکز بستری را فراهم کردیم تا آمار را به‌صورت ای. پی. ار در اختیار شرکت‌ها قرار دهیم و براساس ان کسب و کار جدید ایجادکنند. همچنین دفاتر ارتباط شهرداری با دانشگاه را در دانشگاه‌ها ایجاد کردیم تا از توانایی آ‌ن‌ها در توسعه کسب و کار استفاده کنیم. 
عباس‌زاده تشریح کرد: بعد دیگری که بدان توجه داریم تامین سرمایه‌گذاری و منابع مالی و ارتباط با سرمایه‌داران و جذب و توجیه آن‌ها است، همچنین صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر شهرداری در حال راه‌اندازی است که وظیفه آن کار در استارتاپ‌هاست. برای شروع کار استارتاپی بایستی به بحث مساله یابی و نیازهای سطح شهر توجه کرد، بنابراین اگر بخواهیم به‌دنبال کسب و کار جدید باشیم باید مسایل خود را در حوزه شهری دنبال کنیم و به نوآورها ارائه دهیم.
رئیس مرکز نوآوری شهری خاطرنشان کرد: مساله‌یابی از دو درگاه اصلی دنبال می‌شود یا مسائل درون سازمانی است به این شکل که هر کدام از حوزه‌های سازمانی مشکلات خود را در کارگروه‌های حل مساله ارائه می‌دهند یا بیرون سازمان است و بازخوردهایی است که از شهروندان دریافت می‌کنیم چون اطلاعاتی که از سامانه 137، شورای محلات و .... دریافت می‌کنیم. درواقع یکسری موضوعات شهری هستند که برای حل آن نیازمند وجود افرادی خلاق است. در مرکز نوآوری زمانی که مساله‌یابی انجام شد، وارد مرحله ایده‌پردازی می‌شویم.
وی با بیان اینکه «ایده‌های گوناگون از طریق فراخوان‌های مختلف و ... شناسایی می‌شود که از این میان ایده‌هایی که قابلیت کسب‌وکار دارند شناسایی شده و در کانال شتاب‌هنده‌ها قرار می‌گیرند» گفت: این شتاب‌دهنده‌ها ارتباط لازم را با سازمان‌ها برقرار می‌کنند و شتاب‌دهنده منابع اولیه و آموزش‌های لازم را به افراد خلاق ارائه می‌دهد. مرحله بعدی، توسعه و تجاری‌سازی است و معرفی محصول برای سرمایه‌گذاران و ارتباط با آن‌ها برای به‌دست آوردن منابع مالی است. از وظایف ما در این سازمان، ارائه آمار و اطلاعات، پشتیبانی‌ها، تسهیلگری و نظارات بر عملکرد شتاب‌دهنده است.
عباس‌زاده اظهار کرد: یکسری کانال‌های گوناگون سازمانی با نام کارگروه‌های حل مساله داریم که نیاز است افراد خبره و متخصص کار، در آن شناسایی شوند و ایده‌های خود را در این زمینه ارائه دهند. برای شناسایی این افراد نوآور، یکسری رویدادهای همافرینی برگزار می‌کنیم و یکی از مسائل و مشکلات شهری را فراخوان می‌کنیم تا افرادی که ایده‌ای در راستای این مشکلات دارند، ایده‌ خود را ارایه دهند. از سویی دیگر ایده‌های خوب تیم‌سازی می‌شود و درنهایت در بخش پایانی ایده‌های گوناگون ارزیابی و شناسایی و وارد شتاب‌دهنده می‌شوند. ما تلاش داریم در اردیبهشت ماه سال آینده، رویدادی را با حضور سرمایه‌گذاران برگزار کنیم تا کسانی که تمایل داشته باشند در این طرح‌ها مشارکت‌ کنند. 
وی با بیان اینکه «در حال حاضر چهار همافرینی برگزار کردیم» تصریح کرد: همافرینی بعدی ما در 8 و 9 اسفندماه سال جاری برگزار می‌شود که با موضوع مدیریت بحران است. تلاش داریم برای دانشجویان آگاه‌سازی لازم را انجام دهیم و از مشارکت آن‌ها نیز بهره‌مند شویم. تاکنون در سه دانشکده گوناگون دفاتر خود را راه‌اندازی کردیم در دانشکده ریاضی، علوم اداری و اقتصاد و دانشکده مهندسی. در دانشکده ریاضی دو محور داشتیم و در ارائه ای. پی. ارها به شرکت‌ها با دانشگاه فردوسی همکاری داشتیم. در دانشکده مهندسی دانشگاه فردوسی، بحث آسفالت و مهندسی معکوس قطعات قطارشهری را مطرح کردیم.
رئیس مرکز نوآوری شهری ادامه داد: در دانشکده علوم اداری و اقتصاد، بحث اقتصاد رفتاری و حسابداری مسئولیت اجتماعی همایشی را برگزار کردیم تا معنا و مفهوم اقتصاد رفتاری را برای ما باز کنند. از سویی دیگر رویدادهای ایده‌پردازی در مسائل مختلف نیز برگزار می‌شود.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/139757/ایده‌پردازان-در-حل-مشکلات-شهری،-حمایت-می‌شوند
بستن   چاپ