پیام خراسان
به جوانان اعتماد کنید
یکشنبه 5 اسفند 1397 - 11:49:38 AM
ایسنا

پیام خراسان- سعید محسنی نیک، ایده پردازی که مدت 17 سال است در زمینه پرورش زنبور عسل فعالیت دارد و در حال حاظر دانشجوی رشته پرورش زنبور عسل است، اظهار کرد: در آذرماه سال 1396 ایده خود را تحت عنوان "تولید خوراک فصلی زنبور عسل" در پارک علم و فناوری خراسان جنوبی ثبت کردم و به دوره پیش رشد وارد شدم و سپس شرکت فرآورده‌های کندوی چوبی کویر را تاسیس کردم و در حال حاظر در مرحله رشد پارک علم و فناوری هستم.

این جوان بیرجندی بیان کرد: کار تحقیقاتی خود را در مدت هشت سال بر روی تولید و بررسی تاثیر خوراک  زنبور عسل انجام داده و با مطالعه مقالات مختلف و بررسی عملکرد و تجربه عملی به نتایجی در زمینه تولید خوراک زنبور عسل با ترکیبات طبیعی با فرمولاسیون جدید دست پیدا کردم.

محسنی نیک اظهار کرد: مدت چهار سال به صورت کارگاه خانگی کار تولید خوراک زنبور عسل را انجام دادم و بعد از آن با تاسیس شرکت و ارائه ایده خود به پارک علم و فناوری در پارک مستقر شدم.

وی با بیان اینکه اولین و تنها دارنده مدرک اصلاح نژاد در استان هستم، افزود: همواره در حال جستجوی نقاط قوت و ضعف صنعت پرورش زنبور عسل بوده‌ام و همیشه راهکارهای مدیریتی و آسان با بازدهی بالا را بر روش‌های سخت و نفس گیر ترجیح داده‌ام.

این ایده پرداز با بیان اینکه اگر مدیریت صحیح باشد هر شخص می‌تواند به تنهایی دویست کلنی زنبور عسل را مدیریت کند، تصریح کرد: مدیریت در هر کاری در کنار تخصص می‌تواند به نتیجه برسد و اگر هر کدام از این دو نباشند، کار و یا استارتاپ رشد نخواهد کرد.

محسنی نیک اظهار کرد: انگیزه من تولید خوراکی است که براساس پوشش گیاهی و هر فصل بتواند نیازهای زنبور را تامین کند و در عین حال وارد سیستم هضم و جذب زنبور شده و عسل تولیدی دستخوش تغییرات نشود.

وی افزود: انگیزه‌های مثبت دیگری نیز در زمینه زنبور عسل دارم که فقط به جنبه معنوی آن فکر می‌کنم و دوست دارم از این طریق منبع درآمدی ایجاد کرده و هم به افراد بسیاری کمک کنم.

این ایده پرداز بیان کرد: کارآفرینان و افراد نوآور در ابتدا باید در خود اعتماد به نفس ایجاد کنند و از هیچ تلاش و کوششی دست نکشند و با تمام قدرت هر روز برای شاخ و برگ دادن به ایده خود پرداخته و زمان و انرژی بگذارند تا همیشه برگ برنده برای پیشبرد اهداف خود داشته باشند.

محسنی نیک خاطرنشان کرد: اولین مشکلی که در خصوص کارآفرینان و ایده پردازان وجود دارد این است که نمی‌دانند برای آغاز کار و ایده خود از چه راهی باید اقدام کنند و  به کجا باید مراجعه کنند و این امر به این علت است که واحدهای حمایتی در کشور ما معرفی نشده‌اند در حالی که ایران، چندین واحد حمایتی دارد.

وی ادامه داد: تبلیغ در رسانه‌های جمعی و سطح شهر برای جذب و معرفی افراد نوآور می‌تواند بسیار موثر باشند که متاسفانه وجود ندارد.

این ایده پرداز بیان کرد: فرآیند ثبت اختراع و طرح صنعتی برای کارآفرینان و صاحبان ایده بسیار سخت و پر هزینه تصویرسازی شده است و شرکت‌های خصوصی هزینه بسیاری برای ثبت اختراع و طرح دریافت می‌کنند و همچنین بی اعتمادی به حق کپی که در ایران وجود دارد بسیاری شده خیلی از ایده‌ها در ذهن باقی بماند و یا اینکه به کلی فراموش شود.

محسنی نیک خاطرنشان کرد: می ‌توان با ایجاد دوره‌های آموزشی و ایجاد کارگاه‌های ثبت اختراع به صاحبان ایده جرات و جسارت ثبت اختراع را داد که من نیز می‌توانم خود ایده خودم را ثبت کنم و این کار را می‌توانم با حداقل هزینه در ابتدای کار انجام بدهم.

وی افزود: وجود حس رقابتی و یا حسادت در سازمان‌ها و اداراتی که با کارآفرینان و ایده پردازان رابطه دارند، نیز یکی دیگر از مشکلات است.

این ایده پرداز تصریح کرد: صحبت ‌ها و جملاتی با انرژی منفی که بر دل و جان کارآفرینان و جوان‌های خلاق جامعه می‌نشیند، چیزی جز دلسردی با خود به همراه نمی ‌آورد.

محسنی نیک ادامه داد: این در حالی است که هزاران شرکت معتبر در دنیا در ابتدا فقط یک ایده بوده‌اند و در سال‌های اول فروش کمی داشته‌اند.

ایده ‌هایی که خاموش می‌شوند

وی افزود: تسهیلاتی که برای تولید نمونه اولیه داده می‌شود بسیار اندک است و فاصله زمانی برای پرداخت تسهیلات بعدی بسیار طولانی است که این امر باعث می‌شود کسب و کار و یا ایده در همان ابتدا خاموش شود و شاخ و برگ نگیرد.

این ایده پرداز تصریح کرد: تا زمانی که افراد نوآور از نظر مالی حمایت نشوند، نمی‌توان انتظار داشت آن ها بتوانند با خیال آسوده کسب و کار خود را گسترش دهند، این جوانان باید حمایت شوند تا بتوانند ثابت کنند این کسب و کار جواب داده و زمینه تولید ملی و صادرات را فراهم می‌آورد.

محسنی نیک با اشاره به پتانسیل ثروت آوری خراسان جنوبی، یادآور شد: این ظرفیت ‌ها بدون استفاده رها شده و از سویی دیگر جوانان بیکار هستند، بنابراین باید به جوئانان اعتماد کرد تا از این ظرفیت ‌ها به بهترین صورت بهره برداری کنند.


http://www.khorasan-online.ir/fa/News/140207/به-جوانان-اعتماد-کنید
بستن   چاپ