پیام خراسان
رئیس مرکز آثار مفاخر و اسناد دانشگاه فردوسی:
تکریم عالمان و اساتید برجسته به یک گفتمان رایج در دانشگاه تبدیل شده است
چهارشنبه 8 اسفند 1397 - 10:07:56
ایسنا - علمی - خراسان رضوی
پیام خراسان - رئیس مرکز آثار مفاخر و اسناد دانشگاه فردوسی مشهد گفت: خوشبختانه گفتمان تکریم عالمان و استادان برجسته، امروز به یک گفتمان رایج در این دانشگاه تبدیل شده است.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان، سلمان ساکت روز گذشته در مراسم نکوداشت دکتر علی سیلانیان طوسی که در دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: 
استاد سیلانیان طوسی از ویژگی‌های اخلاقی بارز مانند ادب، نظم، احترام به دیگران، قدرشناسی و خوشحالی از کامیابی و موفقیت دیگران برخوردار است و خود و سرمایه زندگی‌شان، حتی استعدادهای علمی و پژوهشی را وقف دانشگاه کردند که این امر می‌تواند برای استادیاران جوان الگو باشد.
وی تصریح کرد: دکتر سیلانیان طوسی فردی با استعدادهای متنوع است و متاسفانه رویکردهای ما در سال‌های اخیر در دانشگاه‌ها به ویژه افراد نخبه را به سمت یک بعدی شدن سوق می‌دهد و ما در دانشگاه و بنیاد ملی نخبگان مایل نیستیم که دانشجویان نخبه ما تک بعدی باشند.
رئیس مرکز آثار مفاخر و اسناد دانشگاه فردوسی مشهد عنوان کرد: دکتر سیلانیان طوسی تمام زندگی خود را وقف دانشگاه کردند و در تمام دوره‌ها و سلایق کار کردند و بهتر است بگویم که همه سلایق از استاد کمک گرفتند که نشان می‌دهد وی فراتر از سلایق جناحی، گروهی و فردی رفتار می‌کرده است.
ساکت افزود: متاسفانه امروز در دانشگاه بعضا مشاهده می‌کنیم عده‌ای قصد دارند سلایق سیاسی، جناحی و گروهی خود را در یک موضوع ترویج کنند. همه مدیران پیش از انقلاب و در دوره‌های بعد از انقلابکوشیدند تا از وجود‌دکتر سیلانیان طوسی به‌عنوان یک الگو و‌ به دلیل اینکه خود را وقف بالندگی و شکوفایی دانشگاه نمود، بهره ببرند.
وی خاطر نشان کرد: دکتر سیلانیان طوسی از هوش مدیریتی بالایی برخوردار است، چیزی که امروز کمتر با آن مواجهه هستیم و اگر فردی در دوره‌های مختلف قصد داشت فعالیتی را در دانشگاه راه‌اندازی کند به ایشان می‌سپرد و با خیال راحت آن کار انجام می‌شد.
رئیس مرکز آثار مفاخر و اسناد دانشگاه فردوسی مشهد با بیان اینکه استاد سیلانیان طوسی تمام امور را جدی می‌گیرند، اضافه کرد: خطاب به دانشجویان می‌گویم که یکی از مهم‌ترین معضلات امروز ما این است که هیچ کاری را جدی نمی‌گیریم ولی دکتر سیلانیان طوسی کوچک‌ترین کارها و به ظاهر بی اهمیت را کاملا جدی می‌گرفت و می‌گیرد.
ساکت بیان کرد: دکتر طوسی برای هر کاری وقت می‌گذارند و ما برای بسیاری از فعالیت‌ها وقت نمی‌گذاریم، زمانی در کشور پیشرفت خواهیم کرد که حتی ساده‌ترین کارها را به تمام و کمال انجام دهیم. 
وی یادآور شد: رویکردهای بنیاد ملی نخبگان استان براساسی است که ملاک‌ها‌یشان برای انتخاب تکریم استادان تنها ملاک‌های علمی نیست و علاوه بر آن‌ها تاثیرات اجتماعی و مسائل آموزشی و تاثیرگذاری در محیط پیرامون به همان اندازه دارای اهمیت است.
دکتر سعید رضا احمدی‌زاده، رئیس بنیاد ملی نخبگان خراسان رضوی در ادامه مراسم طی سخنانی، اظهار کرد: معتقد هستیم فعالیت‌های تکریمی یک عقبه و آینده‌ای دارد و عقبه آن این است که فیلم و مستنداتی تهیه می‌شود و دانشجویان در خانه استاد حضور پیدا می‌کنند و ارتباط بیشتری با آن‌ها گرفته می‌شود در نتیجه جامعه با چنین افرادی آشنا می‌گردد و در آینده هم ما در بنیاد سعی می‌کنیم از اساتید به عنوان چهره‌هایی که راهنمای دانشجویان نخبه‌ای که تحت پوشش ما هستند، استفاده کنیم. 
وی خاطر نشان کرد: لذا در این زمینه فعالیت‌ها و برنامه‌هایی را شکل می‌دهیم و خوشحال هستیم با برگزاری این مراسمات بتوانیم قدری از فعالیت‌ها و زحماتی که اساتید طی سال‌ها بر دوش داشتند و انجام دادند را جبران کنیم. در حقیقت دانشگاه فردوسی در این گونه برنامه‌ها در سطح کشور به نام است.
احمدی‌زاده اذعان کرد: علما هر چه علم‌شان بیشتر می‌شود سعی می‌کنند اثرگذاری‌شان بیشتری داشته باشند تا اینکه در فضاهایی مانند فضای مجازی خود را مطرح کنند.
رئیس بنیاد ملی نخبگان خراسان رضوی تصریح کرد:
برنامه‌هایی برای آینده در نظر داریم که سعی می‌کنیم با کیفیت بهتر و معرفی قوی‌تر از آن عزیزان، فعالیت‌هایی را داشته باشیم و لازم است که در این حوزه‌ها رسانه‌ کمک کند و وظیفه ماست که برنامه‌های تکریمی منظمی برای اساتید و علما داشته باشیم و آنان را معرفی کنیم.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/140730/تکریم-عالمان-و-اساتید-برجسته-به-یک-گفتمان-رایج-در-دانشگاه-تبدیل-شده-است
بستن   چاپ