پیام خراسان
تصویر برداری مجموعه مستند غذاهای محلی گناباد آغاز شد
سه شنبه 14 اسفند 1397 - 10:32:05
ایرنا - فرهنگی - خراسان رضوی
پیام خراسان - گناباد- رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گناباد از آغاز تصویر برداری فیلم مستند با موضوع معرفی غذاهای سنتی و محلی این شهرستان از روز دوشنبه خبر داد.
علیرضا شناسایی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: گروه مستند ساز ترنج شبکه مستند سیما در قالب تولید مجموعه ای با عنوان "فرهنگ خوراک و سنتهای سفره ایرانی" با توجه به اهمیت و پیشینه فرهنگی و تاریخی گناباد از جمله قنات جهانی قصبه با سفر به این شهرستان ساخت این فیلم 13 قسمتی را به معرفی غذاهای سنتی آن اختصاص داده است.
وی اظهار داشت: این گروه در طول اقامت خود به مستند سازی تهیه نان سنتی و انواع خوراکهای محلی گناباد از جمله آش جوش پره می پردازد.
وی گفت: این مجموعه تلویزیونی 13 قسمتی با همکاری صدا و سیمای جمهوری اسلامی و اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی و اداره تابعه در گناباد و همچنین پایگاه میراث فرهنگی قنات جهانی قصبه در دست تهیه است که تابستان سال 1398 از شبکه مستند سیما پخش خواهد شد.
گناباد علاوه بر جاذبه ها و آثار تاریخی بسیار دارای غذاهای محلی و سنتی بسیار است که ریشه در تاریخ، فرهنگ و آداب و رسوم مردم این منطقه دارد و از جمله آنها می توان به جوش پره، آش لخشک، گندم پلو، توگی و نان سنتی تافتون و شیرنی هایی مانند کلمبه زنجبیلی، روورکرده، قطاب و لچکی اشاره کرد.
از مجموع 250 اثر تاریخی شناسایی شده گناباد 142 اثر در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده و 17 اثر در انتظار ثبت است.
شهرستان گناباد در 287 کیلومتری جنوب مشهد واقع است.
2095/ 6053

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/141588/تصویر-برداری-مجموعه-مستند-غذاهای-محلی-گناباد-آغاز-شد
بستن   چاپ