پیام خراسان
هشتمین جشنواره منطقه‌ای قصه‌گویی نفرات برتر خود را شناخت
سه شنبه 14 اسفند 1397 - 18:18:31
پیام خراسان - هشتمین جشنواره منطقه‌ای قصه‌گویی نهاد در خراسان رضوی با معرفی نفرات برگزیده به کار خود پایان داد.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان و به نقل از روابط عمومی اداره کل کتابخانه‌های عمومی خراسان رضوی؛هشتمین جشنواره منطقه‌ای قصه‌گویی نهاد در خراسان رضوی با حضور مهدی رمضانی، معاون توسعه کتاب‌خوانی و ترویج کتابخوانی؛ هادی آشتیانی، مدیرکل فرهنگی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور و مدیران کل کتابخانه‌های عمومی استان‌های خراسان جنوبی، شمالی، استان سیستان و بلوچستان، یزد و مازندران و جمعی از قصه‌گویان و قصه‌دوستان چهار استان کشور، با معرفی قصه‌گویان برگزیده به کار خود پایان داد.
حجت‌الاسلام و المسلمین علی‌اکبر سبزیان، مدیر کل کتابخانه‌های عمومی خراسان رضوی در اختتامیه این مراسم در خصوص برگزاری این جشنواره اظهار کرد: در این جشنواره 40 نفر از کتابداران قصه‌گو از استان‌های خراسان شمالی، رضوی، جنوبی و استان سیستان و بلوچستان حضور داشتند.
وی افزود: کتابداران قصه‌گو در این جشنواره طی دو روز به قصه‌گویی پرداختند و در نهایت با داوری توسط سه داور منتخب نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور برگزیدگان مشخص و معرفی شدند.
مدیر کل کتابخانه‌های عمومی خراسان رضوی ادامه داد: قصه‌گویی یک فن و هنر است و این فن و هنر از مناسب‌ترین راهکارها برای مانوس کردن کودکان با کتاب و کتاب‌خوانی است.
سبزیان یادآور شد: یکی از ثمرات و نتایج برگزاری این جشنواره آموزش کتابدارانی است که مهارت قصه‌گویی را آموخته‌اند و در کتابخانه‌ها از این هنر خود استفاده خواهند کرد.
مهدی رمضانی، معاون توسعه کتاب‌خوانی و ترویج کتاب‌خوانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور نیز در این مراسم با اشاره به استقبال کتابداران کتابخانه‌های عمومی کشور از جشنواره قصه‌گویی گفت: این جشنواره زمینه بروز و شکوفایی هنر کتابداران کتابخانه‌های عمومی کشور را در زمینه قصه و قصه‌گویی فراهم کرد.
وی ادامه داد: در همین راستا در سال جاری مقدمات برگزاری جشنواره نمایش‌خوانی آماده و در سال آینده برگزار خواهد شد.
معاون توسعه کتاب‌خوانی و ترویج کتاب‌خوانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور یادآور شد: نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با برنامه‌ریزی و بررسی ایده‌های مناسب، تلاش کرده است تا با استفاده از خلاقیت‌ها و هنر کتابداران، کتابخانه‌های عمومی کشور زمینه ارتقا میزان مطالعه و ترویج فرهنگ کتاب و کتاب‌خوانی را فراهم کند.
در ادامه این مراسم بهرام شاه محمدلو با نام هنری"آقای حکایتی" به عنوان مهمان ویژه مراسم با اشاره به تغییرات زمانه و شرایط اجتماعی و نفوذ فناوری‌های روز و ابزارهای ارتباطی و سرگرمی بر لزوم به روز کردن قصه‌ها و استفاده از شیوه‌های کاربردی، نوین و اثرگذارتر برای ایجاد جذابیت و اثرگذاری بهتر قصه بر کودکان تاکید کرد.
شاه محمدلو گفت: پایین بودن سرانه کتاب‌خوانی و عدم آشنایی کافی کودکان و بزرگسالان با کتاب و مطالعه از مشکلات امروز جامعه است.
وی تاکید کرد: متولیان کتاب‌خوانی در جامعه باید راه‌هایی را پیدا کنند که از طریق قصه‌ها، کودکان، نوجوانان و جوانان را با ادبیات، سنت‌ها و آیین‌ها، هنر، تاریخ و حتی علم آشنا کنند.
همچنین این قصه‌گوی محبوب مردم به تاثیرگذاری قصه‌ها بر فرهنگ جامعه تاکید کرد و به کتابداران قصه‌گوی کتابخانه‌های عمومی گفت: مطالعه و کتاب‌خوانی رمز موفقیت قصه‌گو است.
وی بیان کرد: بچه‌ها در هر لحظه و هر جا با شنیدن قصه ابراز احساسات می‌کنند و در واقع قصه‌هایی که برای بچه‌ها تعریف می‌شود قصه زندگی است؛ به خاطر این‌که آنچه می‌گوییم در زندگی ما اتفاق افتاده و همه ما تا به حال هزاران هزار قصه گفته‌ایم.
شاه محمدلو ادامه داد: بر اساس زندگی روزمره و تحولات و دگرگونی‌ها این قصه‌گو است که باید انرژی خوب قصه گفتن را داشته باشد.
همچنین در ادامه این مراسم، غلامعلی کیومرثی، داور جشنواره قصه‌گویی یادآور شد: هنر قصه‌گویی قدرت شگرفی دارد و به همین دلیل در حافظه ملت‌ها به جا مانده است.
وی افزود: قصه‌گو با ابزار وجودی خود چون لحن و کلام، قصه‌اش را نقل قول می‌کند و مخاطب تحت تاثیر قصه قرار می‌گیرد.
کیومرثی تاکید کرد: قصه‌گوها باید در تعریف قصه خود به این نکته توجه داشته باشند که ساختار قصه جابجا نشود و با توجه به قومیت‌های محلی برای همه مخاطبان قابل فهم باشد و به راحتی از زبان بدن خود استفاده کنند.
شایان ذکر است جشنواره قصه‌گویی کتابداران، با اهدافی چون توسعه کمّی و کیفی قصه‌گویی به عنوان ابزاری تربیتی و فرهنگی در کتابخانه‌ها، شناسایی کتابداران قصه‌گو و ارزیابی میزان توانمندی و مهارت‌های آنان، سنجش مهارت‌ها و کارآمدی کتابداران در امر قصه‌گویی و همچنین توسعه و ترویج فرهنگ قصه‌گویی به عنوان واسطه تربیتی، برای مخاطبان هدف خود، کتابداران علاقه‌مند سایر دستگاه‌ها و مربیان فرهنگی، هنری، ادبی، تربیتی برگزار شد.
در پایان این مراسم قصه‌گویان برتر هشتمین جشنواره منطقه‌ای نهاد از چهار استان خراسان شمالی، رضوی، جنوبی و استان سیستان و بلوچستان معرفی و به مرحله کشوری جشنواره که اردیبهشت ماه در یزد برگزار می شود، معرفی شدند.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/141682/هشتمین-جشنواره-منطقه‌ای-قصه‌گویی-نفرات-برتر-خود-را-شناخت
بستن   چاپ