پیام خراسان
وقتی دانشگاه در پژوهش‌های ورزشی پای کار می‌آید
چهارشنبه 22 اسفند 1397 - 10:42:55 AM
ایسنا

پیام خراسان- وی با بیان اینکه آزمایشگاه‌های دانشکده را تا حد امکان ساماندهی کردیم تا بتوانیم از این قابلیت‌ها برای ارائه خدمات مناسب پژوهشی بهره ببریم، اظهار کرد: به حمایت جدی دانشگاه برای تجهیز فضاهای آزمایشگاهی در راستای کسب درآمد نیاز داریم.

  رشته تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه بیرجند از سال 1374 با گزینش 30 دانشجو در دوره روزانه در دل دانشکده ادبیات و علوم انسانی تاسیس شد. در سال 1386 طرح تفکیک دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی از دانشکده ادبیات و علوم انسانی به شورای گسترش آموزش عالی ارائه و موافقت اصولی آن در شورای گسترش آموزش عالی گرفته شد.

به دنبال این مصوبه، در 5 خردادماه 86 دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی به طور کامل از دانشکده ادبیات و علوم انسانی منفک شد و در حال حاضر 5 دانشیار رسمی، سه استادیار و سه کارشناس آموزشی تمام وقت مشغول انجام خدمات آموزشی و پژوهشی در دانشکده هستند.

علاوه بر این به‌دلیل وجود نیروهای بومی متخصص و تعامل با دانشگاه‌های همجوار در حدود 35 نفر از متخصصین و دانش‌آموختگان رشته علوم ورزشی در گرایش‌ها و مقاطع مختلف تحصیلی نیز با دانشکده علوم ورزشی همکاری نزدیک و پیوسته دارند.

در راستای گسترش فعالیت‌های پژوهشی، کمک به توسعه علمی رشته علوم ورزشی و انتشار جدید یافته‌های علمی، دانشکده علوم ورزشی دانشگاه بیرجند توانست مجوز چاپ نشریه "مطالعات کاربردی علوم زیستی در ورزش" را از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و کمیسیون بررسی نشریات کشور اخذ کند.

ایسنا در نشستی برنامه‌های داشکده علوم ورزشی دانشگاه بیرجند را بررسی کرد.

تحصیل 400 دانشجو در دانشکده علوم ورزشی دانشگاه بیرجند

 مرضیه ثاقب‌جو، رییس دانشکده علوم ورزشی دانشگاه بیرجند، در این نشست با بیان اینکه این دانشکده در حال حاضر حدود 400 دانشجو دارد، افزود: این دانشکده نزدیک به 35 نفر استاد مدعو و 8 عضو هیئت علمی دارد و امیدواریم در آینده نزدیک طبق برنامه‌ریزی‌ها، 4 عضو هیئت علمی دیگر به جمع همکاران دانشکده بپیوندند.

وی اظهار کرد: دغدغه مهم دانشکده این است که بتوانیم ارتباط قوی‌تر و موثرتری با جامعه و دستگاه‌های اجرایی استان برای ارائه خدمات مناسب ورزشی و حل مشکلات مرتبط با حوزه ورزش و تندرستی جامعه بر مبنای اصول علمی داشته باشیم.

وی با اشاره به انعقاد تفاهم‌نامه همکاری بین دانشگاه بیرجند و اداره کل ورزش و جوانان، تصریح کرد:  در راستای برقراری ارتباط مناسب‌تر بین دانشگاه و جامعه و دستگاه‌های اجرایی، این تفاهم‌نامه همکاری منعقد شده است و امیدواریم نتایج خوبی حاصل شود.

رییس دانشکده علوم ورزشی دانشگاه بیرجند اظهارکرد: قرار است که در چارچوب این تفاهم‌نامه با همکاری اداره کل ورزش و جوانان، به بحث سامان بخشی به ورزش استان در دو قالب خدمت تندرستی و قهرمانی ورود کنیم.

ضرورت بهره گیری از توانمندی اساتید در ارائه خدمات به جامعه

ثاقب‌جو با بیان اینکه لازم است از پتانسیل علمی و توانمندی اساتید دانشکده برای کسب درآمد در قبال ارائه خدمات مناسب علمی - ورزشی بهره ببریم، افزود: در تدوین برنامه پنج ساله پیش رو در دانشگاه، ورود بیشتر فارغ‌التحصیلان مقاطع تحصیلات تکمیلی دانشکده در تدریس دروس عملی و آزمایشگاهی مقطع کارشناسی به منظور افزایش تجربه و زمینه اشتغال موقت آن‌ها، دایر کردن برخی رشته‌های تحصیلی در مقطع کارشناسی ارشد متناسب با نیاز منطقه و ارتباط با دستگاه‌های اجرایی به منظور ارائه خدمات تندرستی و ورزشی مد نظر قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه آزمایشگاه‌های دانشکده را تا حد امکان ساماندهی کردیم تا بتوانیم از این قابلیت‌ها برای ارائه خدمات مناسب پژوهشی بهره ببریم، اظهار کرد: به حمایت جدی دانشگاه برای تجهیز فضاهای آزمایشگاهی در راستای کسب درآمد نیاز داریم.

ثاقب‌جو با بیان اینکه برخی هیئت‌های ورزشی استان به دانشکده مراجعاتی داشته‌اند و متقاضی انجام طرح‌های پژوهشی برای حل مشکلات مربوطه در آن رشته‌های ورزشی شده‌اند، خاطرنشان کرد: برای اولین بار است که یک هیئت ورزشی برای انجام کار پژوهشی به دانشگاه درخواست و سفارش می‌دهد.

وی ابراز امیدواری کرد: این موارد به طور جدی از سوی هیات‌ها و دانشکده پیگیری شود.

رییس دانشکده علوم ورزشی دانشگاه بیرجند با تاکید بر حفظ حرمت و کرامت همکاران و دانشجویان، تصریح کرد: همواره منتظر ارائه گزارشات، پیشنهادات و انتقادات همکاران و دانشجویان عزیز برای حل نقاط ضعف و تقویت نقاط قوت هستیم.

بودجه مناسبی برای تحقیق در حوزه ورزش در استان وجود ندارد

جعفر خوشبختی، مدیر گروه علوم ورزشی دانشگاه بیرجند نیز در این نشست اظهار کرد: ورزش استان باید مرکزی داشته باشد که همه‌ مجموعه‌ها را به هم پیوند دهد.

وی با بیان اینکه تعامل لازم در حوزه ورزش وجود ندارد، افزود: اولویت‌های تحقیق در حوزه ورزش باید مبتنی بر مشکلات استان باشد.

مدیر گروه علوم ورزشی با بیان این‌که بودجه مناسبی برای تحقیق در حوزه ورزش در استان وجود ندارد، تصریح کرد: بودجه بیشتری باید به مباحث مدیریتی در حوزه ورزش اختصاص داده شود.

وی با بیان اینکه متاسفانه پژوهش‌ها کاربردی نمی‌شود، اظهار کرد: باید ورزش استان به جایگاه واقعی خود برسد.

مدیر گروه علوم ورزشی با اشاره به برنامه ریزی برای تدریس اساتید این دانشکده، بیان کرد: تمام اساتید دانشکده علوم ورزشی با طرح درس وارد کلاس‌ها می‌شوند.

مدیرگروه علوم ورزشی برگزاری جلسات مداوم با اعضای هیئت علمی را از دیگر فعالیت‌ها برشمرد و یادآورشد: عملکرد دانشکده در سطح مطلوب است و به سمت بهتر شدن پیش می‌رود.


http://www.khorasan-online.ir/fa/News/142826/وقتی-دانشگاه-در-پژوهش‌های-ورزشی-پای-کار-می‌آید
بستن   چاپ