پیام خراسان
مدیر مرکز رشد فناوری‌های فرهنگی و زیارت پارک علم و فناوری خراسان خبر داد؛
برگزاری همایش کارآفرینی اجتماعی فروردین ماه در دانشگاه فردوسی
يکشنبه 26 اسفند 1397 - 17:45:10
ایسنا - علمی - خراسان رضوی
پیام خراسان - مدیر مرکز رشد فناوری‌های فرهنگی و زیارت پارک علم و فناوری خراسان گفت: همایش کارآفرینی اجتماعی در 21 الی 23 فروردین ماه در دانشگاه فردوسی مشهد برگزاری می‌شود.
به گزارش ایسنا-‌منطقه خراسان، علیرضا جاوید عرب‌شاهی امروز در نشست خبری خود با موضوع پیش‌رویداد برگزاری همایش کارآفرینی اجتماعی با محوریت کنترل و کاهش طلاق، تکدی‌گری، حاشیه‌نشینی و کودکان کار و ارائه گزارش عملکرد سالانه پارک علم و فناوری خراسان، اظهار کرد: پیش‌رویداد همایش کارآفرینی اجتماعی با حمایت وزارت کشور، شورای اجتماعی کشور، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، معاونت فرهنگی، استانداری خراسان، پارک علم و فناوری، دانشگاه فردوسی و با حمایت سایر حوزه‌ها در حال انجام است.
وی افزود: روز به روز به حامیان این رویداد مانند بهزیستی، شهرداری و شتاب‌دهنده‌ها افزوده می‌شود. این رویداد در تاریخ 21 الی 23 فروردین در دانشگاه فردوسی برگزار خواهد شد.
جاوید عرب‌شاهی با بیان اینکه کارآفرینی اجتماعی مفهومی است که بیش از 30 سال از عمر آن نمی‌گذرد، عنوان کرد: این مفهوم در ادبیات جامع آمده و از طرف دیگر لغت کارآفرینی با ریشه فرانسوی، بیش از 200 سال سابقه دارد که دو مفهوم کاملا متفاوت است. کارآفرینی اجتماعی تعاریف متعددی دارد. به هرگونه فعالیت اقتصادی و اجتماعی که منجر به اثربخشی و سودآوری می‌شود، کارآفرینی می‌گویند که این سود می‌تواند ایجاد ارزش یا پول باشد.
مدیر مرکز رشد فناوری‌های فرهنگی و زیارت پارک علم و فناوری خراسان ادامه داد: کارآفرین با هدف کسب سود به حل نیازهای مردم از طریق یک راه حل خلاقانه می‌پردازد. هدف کارآفرین کسب سود است. دیدگاه کارآفرین اجتماعی این بوده که یک سری مسایل اجتماعی و مشکلاتی در جامعه وجود دارد که برای حل آن نیازها تلاش می‌کند و هدفش حل مشکلات مردم، ایجاد جامعه بهتر و کاهش آسیب‌های اجتماعی است و الزاما هدفش کسب سود نیست.
وی بیان کرد: برای این کارها و فعالیت‌ها باید NGO، خیریه یا استارت‌آپ ایجاد کند که نیاز به هزینه دارد و آن هزینه‌ها را از روش‌هایی تامین مالی کرده و این پول را صرف راه‌اندازی آن کسب و کار با نیت خیرخواهانه می‎کند. اگر سودی کرد، آن را در بستر توسعه کسب و کار خرج می‌کند و سود را برای خودش بر نمی‌دارد، برخلاف کارآفرین که هدف اصلی او کسب سود است.
جاوید عرب‌‍شاهی اضافه کرد: ادبیات کارآفرینی اجتماعی از هزاران سال پیش وجود داشته و ایرانی‌ها و خانواده‌هایشان در حل مشکلات نقش داشتند. کارآفرینی اجتماعی کلمه جدیدی است، اما خود این نقش و مسئولیت اجتماعی از قدیم بین ما ایرانیان رایج بوده و اکنون دسته‌بندی و روش‌های مختلف تقسیم‌بندی و وارد ادبیات آکادمیک دانشگاهی شده است.
مدیر مرکز رشد فناوری‌های فرهنگی و زیارت پارک علم و فناوری خراسان گفت: در تمام تعاریف کارآفرینی اجتماعی موضوع ماموریت بسیار اهمیت دارد که کارآفرین اجتماعی باید حتما ماموریت داشته باشد، این فراتر از کسب سود است که برای مشهور شدن و کسب جایگاه انجام نمی‌دهد. کارآفرین اجتماعی برای حل یک نیاز و مساله، دغدغه دارد، وقت می‌گذارد و کار می‌کند. کارآفرینی صرفا به معنای ایجاد شغل نیست، می‌تواند شغل نیز ایجاد کند اما الزاما به معنی ایجاد ارزش و فعالیت اثربخش در جامعه است.
وی بیان کرد: این رویداد به صورت ملی و بین 13 استان برگزار می‌شود و اولین رویداد در این سطح است. 5 هدف عمده این رویداد شامل شناسایی افراد مستعد و خلاق که می‌توانند به کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی کمک کنند، ایجاد روش‌های نوآورانه و خلاقانه‌ای که برای پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی می‌توانیم پیشنهاد دهیم، ایجاد زمینه اشتغال پایدار و نوین برای دانش‌آموختگانی که می‌توانند با تکیه بر توسعه کارآفرینی اجتماعی کار کنند، تقویت روحیه مسوولیت‌پذیری دانشجویان و سایر عموم افراد به منظور حل مسایل و مشکلات جامعه و ایجاد فضای نشاط و پویایی در میان دانشجویان و آفرینش انگیزه فعالیت‌های اجتماعی موثر است.
جاوید عرب‌شاهی با اشاره به اینکه ما 5 محور اصلی برای این رویداد در نظر گرفتیم و یک بخش ویژه نیز داریم، تصریح کرد: 5 حوزه اصلی کنترل و کاهش طلاق که یکی از آسیب‌های اصلی جامعه بوده و در 10 سال اخیر طلاق نسبت به ازدواج افزایش پیدا کرده است، اعتیاد که فارغ از خود فرد برای خانواده نیز مشکل ایجاد می‌کند، آسیب‌های روانشناختی مانند خشونت، نزاع و افسردگی که بیشتر فردی است، تکدی‌گری، حاشیه‌نشینی و کودکان کار که حداقل یک میلیون حاشیه‌نشین در مشهد داریم و این رقم بسیار بالاست و در آخر مفاسد اخلاقی، اجتماعی و اقتصادی است.
مدیر مرکز رشد فناوری‌های فرهنگی و زیارت پارک علم و فناوری خراسان افزود: یک بخش ویژه تحت عنوان آسیب‌های نوپدید نیز داریم که با توسعه اینترنت، این فناوری‌های ارتباطی آسیب‌هایی را پدید آورده که قبلا وجود نداشته است. یکی از موضوعات اصلی خانواده اعتیاد کودکان به اینترنت است که جدای از آسیب‌های اخلاقی، اعتیاد کودکان در سنی که باید به دنبال خلاقیت، بازی و نشاط باشند، مشکلاتی از جمله مشکل حرکتی نیز ایجاد خواهد کرد.
وی با بیان اینکه این رویداد با مشارکت پارک علم و فناوری، دانشگاه فردوسی و سایر حوزه‌ها جوایزی را به افراد با ایده‌های خلاقانه‌تر اهدا خواهد نمود، عنوان کرد: جوایز نفرات اول، دوم و سوم به ترتیب 7، 5 و 3 میلیون بوده و 10 جایزه 1 میلیون تومانی برای منتخبین نیز داریم. رویداد در سه روز برگزار می‌شود. فرصت ارسال ایده‌ها تا 28 اسفند است که به دو صورت فردی و گروهی انجام می‌شود. داوری ایده‌ها در اول فروردین انجام می‌شود و اگر گروهی ایده‌ای را ارسال می‌کند، بعد از قبول شدن، هزینه اسکان رایگان خواهند داشت و سه روز مهمان ما هستند و تنها هزینه رفت و آمد با خود تیم است. گروه‌ها بین 5 تا 10 نفر هستند.
جاوید عرب‌شاهی ادامه داد: ممکن است ایده‌ای فردی باشد اما برای تجاری‌سازی و تبدیل به محصول نیاز به تیم دارد. اگر ایده پذیرفته شد، ما در روز اول رویداد امکان تیم‌سازی را فراهم کردیم، به این صورت که ما 10 تا 15 ایده را اعلام می‌کنیم، در روز اول خود را معرفی کرده و اعلام می‌کنند که به چه تخصص‌هایی نیاز دارند. افرادی که در رویداد شرکت کردند و ایده آن‌ها رد شده می‌توانند به این تیم اضافه شوند. فردی که ایده‌ای ندارد و شرکت نکرده نمی‌تواند وارد رویداد شود.
مدیر مرکز رشد فناوری‌های فرهنگی و زیارت پارک علم و فناوری خراسان بیان کرد: سقف دانشجویان را برداشتیم و تنها دانشجویان مجاز به شرکت در این رویداد نیستند، افراد دانش‌آموز و دانش‌آموخته دانشگاهی نیز شانس حضور دارند اما محور دانشجویان هستند.
وی اضافه کرد: نصف روز اول از چهارشنبه بعدازظهر ارائه ایده‌های منتخب است. در بخش دوم تیم‌سازی صورت می‌گیرد و پایان روز اول هر فردی به تیمی پیوسته و ایده انسجام خود را ایجاد کرده است. در ابتدای روز دوم ماموریت اصلی طراحی و ‌تکمیل بوم کسب و کار این ایده‌ها است که مشاوران و مربیان کمک می‌کنند تا این بوم کسب و کار تکمیل شود. در بوم کسب و کار اجتماعی، ارزش پیشنهادی نه الزاما مدل درآمدی، مهم‌تر است. از ابتدای روز دوم تا انتهای آن بوم کسب و کار تکمیل می‌شود.
جاوید عرب‌شاهی خاطرنشان کرد: دو تا سه کارگاه را پیش‌بینی کردیم که مهارت‌هایی را به افراد آموزش می‌دهند تا به ارائه آن‌ها در روز بعد کمک کند. یک یا دو نفر از کارآفرین‌های برتر اجتماعی را نیز دعوت کردیم تا روز دوم حضور داشته باشند و بین جوانان انگیزه ایجاد شود. تامین مالی کسب و کار اجتماعی بسیار مهم بوده و ممکن است سرمایه‌گذاران به کسب و کار سودمحور کمک کنند اما سرمایه‌گذاران کمی هستند که به کسب و کارهایی که نیازهای جامعه را حل می‎‌نماید، کمک می‌کنند.
مدیر مرکز رشد فناوری‌های فرهنگی و زیارت پارک علم و فناوری خراسان بیان کرد: آغاز روز سوم، روز ارایه است که در نصفه اول افراد دارای ایده هستند و گروه شدند که روی ارایه کار می‌کنند. در نصف دیگر روز ارایه تیم‌ها را داریم. هر تیم 5 دقیقه ارائه و 3 دقیقه پرسش و پاسخ داوران را دارد یعنی هر تیم 8 دقیقه روی سن خواهد بود. این یک رویداد آموزشی است. در اختتامیه چند سخنران محوری کشوری از مقامات و مسئولان و کارآفرینان برتر اجتماعی کشور خواهیم داشت و بعد مراسم اهداء جوایز را داریم.
وی با اشاره به اینکه ما از تمام سرمایه‌گذاران و شتاب‌دهندگان که علاقه‌مند به فعالیت در کارآفرینی اجتماعی هستند، دعوت کردیم، تصریح کرد: چند مورد نیز جزو حامیان هستند. ایده‌هایی که حتی جزو سه نفر منتخب نمی‌شوند نیز این شانس را دارند که مورد حمایت یکی از شتاب‌دهنده‌ها قرار بگیرند. این شانس برای 10 تا 15 ایده که به مرحله نهایی راه یافتند، وجود دارد که فرصت تامین مالی و اتصال به یک سرمایه گذار را داشته باشند.
جاوید عرب‌شاهی افزود: یکی از اهداف اصلی ما فرهنگ‌سازی حوزه کارآفرینی اجتماعی است که این ادبیات باید در کشور نهادینه شود. وزارت کشور حامی، دانشگاه فردوسی و پارک علم و فناوری مجری رویداد، آقای دکتر کرمانی، مدیر فرهنگی دانشگاه فردوسی دبیر رویداد و من مدیر اجرایی رویداد هستم. ایده‌های برتر شانس ورود به مرکز رشد را دارند.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/143368/برگزاری-همایش-کارآفرینی-اجتماعی-فروردین-ماه-در-دانشگاه-فردوسی
بستن   چاپ