پیام خراسان
/گزارش/ بازار خرید هفت سین در خراسان شمالی رونقی ندارد
دوشنبه 27 اسفند 1397 - 10:38:02 AM
ایسنا
پیام خراسان - هر ساله با نزدیک شدن فصل بهار و عید نوروز ایرانیان با انجام اقداماتی همچون خانه تکانی به استقبال این عید باستانی و فصل زیبا می‌آیند.
  خرید سین‌های سفره هفت سین یکی دیگر از اقداماتی است که مردم در روزهای آخر سال برای استقبال از عید نوروز انجام می‌دهند.
اگر 10روز قبل از فرا رسیدن عید نوروز به خیابان‌های شهر بجنورد مرکز استان خراسان‌شمالی سری بزنید شور و شوق مردم برای خرید و نو شدن و از سوی دیگر تلاش دست فروشان برای فروش سین‌های هفت سین و ماهی قرمز و رقابت آن‌ها با یکدیگر برای فروش بیشتر شهر را به وجد می آورد.
بهار با تمامی زیبایی‌هایی که به همراه دارد موجب رونق گرفتن معیشت تعدادی از دست فروشان و یا تعدادی از کودکان به دلیل فروش سین‌های هفت سین و ماهی قرمز می شود اما بسیاری از دست فروشان امسال از دشت نداشته خود نگران و گلایه مند بودند و انگار گرانی و تورم نیز بر روی کار آن ها تاثیر گذاشته است.
رمضانی یکی از شهروندان بجنوردی است که در نبش یکی از کوچه های پرتردد این شهر بساط خود را پهن کرده و مشغول فروش سبزه است، در گفت و گو با ایسنا گفت: حدود 12 سالی است که هر ساله 10 روز باقی مانده پایان سال در خیابان بساط پهن کرده و سبزه می فروشم.
وی با اشاره به اینکه همیشه از طریق فروش سبزه درآمد خوبی عایدم می شد، افزود: آنقدر درآمدم خوب بود که چند سالی بر روی پشت بام خانه ام گلخانه ای کوچکی را ساخته ام و در آنجا سبزه برای فروش عید نوروز کشت می کنم.
وی ادامه داد: در این گلخانه 300 تا 400 سبزه تولید می کنم که در سال های گذشته تمامی سبزه های تولیدی را برای سفره هفت سین عید می فروختم اما بازار امسال بسیار راکد است و موفق نشده ام تعداد زیادی از سبزه ها را به فروش برسانم.
رمضانی با بیان اینکه امسال برای کاشتن سبزه ها حدود یک میلیون 500 تومان برای خرید دانه های عدس، گندم، پلاستیک گلخانه، ظرف و کوزه هزینه کرده ام، اظهار کرد: امیدم به سه روز پایانی سال است شاید بتوانم فروش بیشتری داشته باشم.
وی در ادامه توضیح داد: سبزه های کاشته شده را بسته به اندازه و نوع ظرف استفاده شده با قیمت های پنج، 10، و 30 هزار تومان به فروش می رسانم و در سال گذشته موفق شدم 450 سبزه را به فروش برسانم اما تعداد سبزه های فروخته شده در این روزها بسیار کم بوده است.
مجرد یکی دیگر از افرادی است که مشغول فروختن سبزه عید بود و در گفت و گو با ایسنا بیان کرد: برای اینکه بتوانم سبزه بیشتری را به فروش برسانم سبزه ها را بر روی گاری چوبی قرار می دهم و از این خیابان به آن خیابان و در محل هایی که جمعیت زیادتری است، می برم.
وی افزود: اما امسال میزان فروشم نسبت به سال های گذشته خیلی کم شده است و بیشتر مردم فقط قیمت می گیرند و رد می شوند و انگار توان پرداخت همین 10 هزار تومان را نیز ندارند.
مکبر که هفت هشت سالی است با فرا رسیدن عید نوروز، ماهی قرمز در کنار خیابان می فروشد نیز در گفت و گو با ایسنا گفت: از 10سالگی در این موقع از سال ماهی قرمز می‌فروشم.
وی با اشاره به اینکه فقط در روز پایانی سال گذشته دو سه میلیون تومان به دلیل فروش ماهی قرمز در سال های قبل سود کرده است، افزود: اما در این چند روز بازارم سود چندانی نداشته است.
مکبر ادامه داد: اگه بچه‌ها نباشند، پدر و مادرها برای بچه‌هایشان ماهی قرمز نمی‌خرند، آن‌ها به اصرار بچه‌هایشان ماهی قرمز می‌خرند.
مکبر توضیح داد: هر چه قدر ماهی بزرگتر و قرمز تر باشد خواهان بیشتری دارد، به همین دلیل تعدادی از ماهی فروشان ماهی‌هایی که لکه‌های سیاه دارند، رنگ قرمز می‌کنند تا به فروش برسد.
صارمی که تنگ ماهی می فروشد نیز گفت: از ابتدا فروش تنگ خوب نیست و مردم سعی می‌کنند تا از تنگ‌های قدیمی خود استفاده کنند.
وی افزود: آن‌هایی که تنگ نیز می‌خرند سعی می‌کنند تا تنگ‌های ارزان قیمت را انتخاب کند.
یکی دیگر از دست فروشان ماهی قرمز در ادامه در گفت و گو با ایسنا، ادامه داد: بازار فروش ماهی طی چند روز گذشته خیلی بد بوده و برای اینکه بتوانم تمامی ماهی خود را به فروش برسانم از ابتدا اقدام به خرید تعداد ماهی های خیلی کمی کرده ام.
وی اظهار کرد: در سال های گذشته حدود دو هزار قطعه ماهی قرمز می فروختم اما امسال فقط حدود 400 قطعه ماهی خریداری کرده ام که اگر بتوانم همین تعداد را نیز به فروش برسانم، خیلی خوشحال هستم.


http://www.khorasan-online.ir/fa/News/143457/-گزارش--بازار-خرید-هفت-سین-در-خراسان-شمالی-رونقی-ندارد
بستن   چاپ