پیام خراسان
چهارشنبه سوری؛ نمادی از سلامتی و شادی یا مجالی برای رفتارهای ماجراجویانه؟
سه شنبه 28 اسفند 1397 - 11:43:32
پیام خراسان - در سال‌های اخیر با هیجانات کاذب و بی احتیاطی چهارشنبه سوری تبدیل به چهارشنبه سوزی شده و متاسفانه افراد این سنت شاد قدیمی‌ها را به خطرناک‌ترین شکل برگزار می‌کنند.
به گزارش ایسنا منطقه خراسان جنوبی، چهارشنبه سوری یکی از سنت‌های قدیمی و آیین‌های سالانه ایرانیان است که هر ساله در آخرین سه شنبه سال برگزار می‌شود و ایرانیان با افروختن آتش و پریدن از روی آن به استقبال نوروز می‌روند.
مردم با پریدن از روی آتش ترانه‌های «زردی من از تو و سرخی تو از من»، «غم برو شادی بیا، محنت برو روزی بیا» و «ای شب چهارشنبه، ای کلیه جار دنده، بده مراد بنده» می‌خوانند تا مگر ضعف و زردی ناشی از بیماری و غم و محنت را از خود بزدایند و سلامت، سرخی و شادی به هستی خود بخشند.
اما متاسفانه در سال‌های اخیر با هیجانات کاذب و بی احتیاطی چهارشنبه سوری تبدیل به چهارشنبه سوزی شده و متاسفانه افراد این سنت شاد قدیمی‌ها را به خطرناک‌ترین شکل برگزار می‌کنند.
می‌توان گفت کسانی که با منفجر کردن ترقه و پراکندن آتش سلامتی مردم را هدف می‌گیرند، با تن دادن به رفتاری آمیخته به هرج و مرج روحی، آیین چهارشنبه سوری را تحریف کرده‌اند.
سنت غلط چهارشنبه سوری آسیب‌های جبران ناپذیری دارد
حجت‌الاسلام احمد رضایی، مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: چهارشنبه سوری یکی از سنت‌های غلط است که هر ساله برگزار می‌شود.
رضایی تصریح کرد: این سنت در پایان سال در ارکان برخی از مردم ماندگار شده و هر ساله این چهارشنبه سوری با آسیب‌های جبران‌ناپذیری همراه است.
وی افزود: برخی‌ها این تصور را دارند که چهارشنبه سوری یک فضای شادی آفرین را ایجاد می‌کند اما این اشتباه است و حوادث تلخی هر ساله رقم می‌خورد و تعدادی از جوانان با آسیب شدیدی روبرو می‌شوند.
مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی گفت: خانواده‌ها باید فضا را به گونه‌ای برنامه ریزی کنند که این آسیب‌ها را نداشته باشیم و فضای شادی جایگزین ایجاد کنیم.
رضایی با بیان اینکه چهارشنبه سوری تحمل یک خسارت بزرگ است، بیان کرد: خانواده‌ها و جوانان به این سنت غلط که هیچ ریشه‌ای ندارد اهتمام نداشته باشند و مراقب فرزندان خود باشند.
آماده باش 175 نیروی هلال احمر در 41 نقطه خراسان جنوبی
محمدرحیم شهریاری، مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی نیز به ایسنا گفت: برای چهارشنبه آخر سال 22 پایگاه امداد و نجات ثابت، هفت پایگاه موقت، تیم واکنش سریع و 11 شعبه جمعیت هلال احمر در 41 نقطه استان در حال آماده‌باش هستند.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی اظهار کرد: در مجموع بالغ بر 175 نفر از نیروهای هلال احمر استان در این پایگاه‌ها آماده خدمت‌رسانی به هم استانی‌ها هستند.
شهریاری با بیان اینکه 42 دستگاه آمبولانس و خودروی نجات در استان آماده‌باش خواهند بود، گفت: همچنین در قالب طرح مروجین سلامت با هدف پیشگیری تعدادی از دانش‌آموزان و جوانان در استان آموزش دیدند و مهار آتش و آشنایی به حوادث چهارشنبه سوری فرا گرفتند.
آماده باش 113 نیروی عملیاتی آتش نشانی در چهارشنبه سوری
علی حسینی، رئیس سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری بیرجند در گفت‌وگو با ایسنا تصریح کرد: در چهارشنبه سوری امسال 113 نیروی عملیاتی آتش نشانی آماده‌باش هستند .
رئیس سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری بیرجند گفت: همچنین 20 تیم عملیاتی به صورت ناوگان سبک موتوری و خودروهای سنگین در حوزه استحفاظی و متناسب با شرایط تجمع در بخش‌های مختلف مستقر می‌شوند.
حسینی از مستقر بودن نیروهای عملیاتی آتش نشانی در شش نقطه از شهرستان بیرجند خبر داد و افزود: شهروندان از ریختن مایعات قابل اشتعال بر روی آتش، ایجاد آتش‌های بزرگ که موجب گرفتن آتش درختان، کابل‌ها و بالکن‌های ساختمان‌ها می‌شود، خودداری کنند.
وی بیان کرد: شهروندان هرگونه حادثه را به سامانه 125 و یا نیروهای آتش‌نشانی مستقر در سطح شهر اطلاع دهند و مسیرها را برای تردد خودروهای آتش نشانی باز نگه دارند.
رئیس سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری بیرجند گفت: خانواده‌ها در این روز مراقب فرزندان خود باشند که این شادی برای جوانان به عزا تبدیل نشود.
هنجارشکنان چهارشنبه آخر سال، مهمان پلیس می ‌شوند
سردار مجید شجاع، فرمانده انتظامی خراسان جنوبی نیز به هنجارشکنان در چهارشنبه سوری هشدار داد و گفت: افرادی که قصد هنجارشکنی دارند پلیس به شدت با آن‌ها برخورد می‌کند و هنجارشکنان آخر سال مهمان پلیس خواهند بود.
فرمانده انتظامی خراسان جنوبی با بیان اینکه خودروهای افراد هنجارشکن با هماهنگی مراجع قضایی در پارکینگ متوقف می‌شود، تصریح کرد: هم‌استانی‌ها توصیه‌های پلیس را جدی بگیرند.
شجاع بیان کرد: نگهداری و ساخت مواد منفجره در منازل و فضاهای بسته پرخطر است و خانواده‌‌ها بر رفتار فرزندان خود نظارت بیشتری داشته باشند.
سخن آخر ...
استفاده از مواد آتش بازی هرگز به طور کامل ایمن نیست، حتی در صورتی که کاملا مراقبت صورت گیرد؛ همه ساله هشدار بر این است که مواد محترقه و بازی با آتش در چهارشنبه آخر سال علاوه بر خسارت مالی ممکن است خسارت‌های جانی جبران‌ناپذیری به دنبال داشته باشد.
با فرا رسیدن چهارشنبه آخر سال باید حواسمان باشد تا مبادا با سهل‌انگاری یا خوشی لحظه‌ای، غمی به وسعت یک سال را بر دل‌ها بگذاریم، غمی که با سوختن یا از دست دادن جان عزیزی تجربه می‌شود.
تهیه و تنظیم از منصور کلاته نایبی
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/143620/چهارشنبه-سوری؛-نمادی-از-سلامتی-و-شادی-یا-مجالی-برای-رفتارهای-ماجراجویانه؟
بستن   چاپ