پیام خراسان
در عید نوروز چه بخوریم، چه نخوریم؟
پنجشنبه 8 فروردين 1398 - 21:27:59
ایسنا - اجتماعی - خراسان رضوی
پیام خراسان - در ایام نوروز مصرف بیش از حد آجیل و شیرینی‌ علی‌رغم وجود مواد مغذی می‌تواند عوارض و پیامدهایی را به‌خصوص برای کودکان به‌دنبال داشته باشد. به اعتقاد کارشناسان و متخصصان تغذیه مصرف هر نوع ماده غذایی ‌باید با رعایت اصل تعادل همراه باشد.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان، متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند افراد در ایام نوروز از مصرف بیش از حد آجیل و شیرینی پرهیز کنند. نتایج مطالعات اخیر نشان می‌دهد که مصرف آجیل اثرات مثبتی بر سلامت بدن دارد و چربی موجود در انواع آجیل باعث کاهش اختلالات قلبی- عروقی می‌شود. با این حال باید توجه داشت که مصرف بی‌رویه آجیل می‌تواند موجب بروز مشکلات جدی شود.
معمولا در تهیه انواع آجیل‌ها از مقادیر زیادی نمک استفاده می‌شود. مصرف زیاد آجیل به ویژه در صورتی که میزان نمک آن بیش از حد متعارف باشد ممکن است عوارضی را به خصوص در بیماران قلبی- عروقی یا افراد دارای فشار خون به‌همراه داشته باشد. برخی از ترکیبات موجود در آجیل مانند بادام‌زمینی در بعضی افراد آلرژن است و با مصرف این دسته مواد دچار عکس‌العمل‌های آلرژیک می‌شوند لذا توصیه می‌شود افراد تا حد امکان از مصرف مواد آلرژی‌زا بپرهیزند.
زیاده‌روی در مصرف شیرینی‌جات عوارض بیش‌تری را در مقایسه با مصرف بی‌رویه آجیل به همراه دارد. متخصصان معتقدند شیرینی‌‌ها به لحاظ دارا بودن انرژی زیاد در چاقی و افزایش وزن نسبت به آجیل از اثرگذاری بیشتری دارند. به‌دلیل این‌که در تهیه این شیرینی‌ها از روغن جامد استفاده می‌شود خوردن بیش از حد آن‌ها صدمات جبران‌ناپذیری را به همراه خواهد داشت.
مصرف بی‌رویه شیرینی در اطفال به دلیل کاهش اشتها و سیری کاذبی که به همراه دارد سبب کمبود سایر مواد مغذی مورد نیاز جهت رشد این گروه می‌شود. همچنین استفاده از برخی ترکیبات نظیر رنگ‌ها، کاکائو و سایر موارد در تهیه و تزئین شیرینی‌ها بر عوارض آن می‌افزاید.
تغییر دیگری که در ایام تعطیلات نوروز به طور معمول در تغذیه افراد رخ می‌دهد کاهش چشمگیر مصرف آب است. در حقیقت به علت دید و بازدید و گذراندن زمان طولانی در خارج از خانه مصرف آب در افراد کاهش می‌یابد. این امر می‌تواند مشکلاتی را برای سلامتی انسان ایجاد کند که بارزترین آن‌ها، بروز یبوست است. آب یکی از مهم‌ترین و مفیدترین موادی است که از بروز یبوست پیشگیری می‌کند و با کاهش مصرف آن، این عارضه به‌خصوص در کسانی که مستعد ابتلا به آن هستند ناراحتی ایجاد می‌کند.
مصرف آب همچنین برای تعدیل واکنش‌های داخلی بدن، حفظ شادابی و سلامتی پوست نیز ضروری است. توصیه می‌شود برای نوشیدن آب برنامه‌ریزی منظم داشته باشید و این ماده حیاتبخش را در ایام نوروز فراموش نکنید.
برای وعدع‌های غذایی خود ساندویچ های کوچک تهیه و درون آن را با پروتئین‌های سالم و بدون سس پر کنید. از پروتئین‌های کم کالری برای وعده شام و نهارتان استفاده کنید. پروتئین‌هایی نظیر تخم مرغ، ماهی آب‌پز و البته فیله مرغ آب‌پز جزو خوراکی‌هایی هستند که می‌توان از آن‌ها زیاد استفاده کرد. البته به شرطی که نمک، ادویه، سس مایونز و طعم دهنده غذا در آن نباشد.
سالاد را پیش از غذا استفاده کنید، این کار باعث می‌شود که زودتر سیر شوید. تا می‌توانید فیبرهای خوراکی استفاده کنید، این فیبرها می‌توانند تا حد زیادی شما را سیر نگهدارند و فضاهای خالی معده شما را پر کنند.کاهو بخورید. متخصصان تغذیه معتقدند که کاهو یکی از مهم‌ترین منابع دارای فیبر است.
سعی کنید نان سبوس‌دار را فقط هنگام صبحانه بخورید. برخی غذاها به تنهایی هم می‌توانند طعم لذیذ و منحصربه‌فردی داشته باشند. خوردن غذاها در کنار نان می‌تواند سبب ورم معده شود. تا حد امکان غذاهایی که همراه نان صرف می‌شوند را در وعده ناهار و شام بدون نان بخورید.
اگر می‌خواهید وزنتان متعادل بماند، باید کالری ورودی به بدنتان را در حد ثابت نگهدارید. انجام دادن این کار آسان نیست، اما می‌توان به جای آن میزان کالری مصرف شده در هر وعده غذایی را کاهش داد. میوه‌ها اغلب کم کالری هستند، شاید بد نباشد برای شام از سالاد میوه استفاده کنید. همچنین میوه ها قند زیادی دارند، باید در مصرف آن‌ها به میزان قند آن‌ها توجه کرد.
برنج آبکش و بدون روغن زیاد هم ما را سیر نگه می‌دارد. برنج را نمی‌توانیم از لیست خوراکی‌های موجود در سفره ایرانی خط بزنیم. مهم‌ترین راهکار برای استفاده از برنج این است که برنج را با حجم مختصر و دفعات بیش‌تر بخوریم.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/144687/در-عید-نوروز-چه-بخوریم،-چه-نخوریم؟
بستن   چاپ