پیام خراسان
کمبود کود شیمیایی در قطب کشاورزی خراسان شمالی
شنبه 17 فروردين 1398 - 13:33:48
ایرنا - اقتصادی - خراسان شمالی
پیام خراسان - بجنورد- کشاورزان شهرستان 110 هزار نفری مانه و سملقان با داشتن 85 هزار هکتار اراضی امروزها با کمبود انواع کودشیمیایی روبه رو هستند که این مساله موجب نگرانی آنها شده است.
به گزارش ایرنا این شهرستان با توجه به خاک حاصلخیز و وجود چشمه ها و رودخانه های دایمی و فصلی در بخش کشاورزی و باغداری و وجود 54 نوع محصول باغی و زراعی در استان و حتی کشور مورد توجه است.
نیاز محصولات زراعی و باغی به کود شیمیایی در این شهرستان این روزها داد کشاورزان این خطه سرسبز را درآورده نگرانی آن ها را چندین برابر کرده است.
به همین علت سری زدیم به مرکز خدمات روستای عشق آباد واقع در بخش مانه این شهرستان تا از حال و روز کشاورزان و مشکلات آنان بیشتر جویا شویم.
یکی از کشاورزان روستای آغمزار که برای گرفتن کود به مرکز روستای عشق آباد مراجعه کرده است گفت: چند روز است که برای گرفتن کود به مرکز خدمات روستای عشق آباد مراجعه می کنم اما هر بار دست خالی برمی گردم.
مهدی دولتی افزود: 15 هکتار اراضی کشاورزی دارم و محصولاتی چون گندم، جو و پنبه کشت می کنم، هر کدام با توجه به نیاز مصرفی خود کود نیاز دارد و اگر در این هفته نتوانم کود مورد نیاز را تهیه کنم دیگر به دردم نمی خورد و از وقت کوددهی می گذرد.
یکی دیگر از کشاورزان روستای کوشکی ترکمن نیز گفت: 10 هکتار زمین دارم و با توجه به اینکه حواله دریافت کود را دارم ولی خیلی وقت است که موفق نشده ام کود دریافت کنم.
حسن حاتمی افزود: عده ای هستند که با روش های مختلف بیش از مصرف مورد نیاز کود تهیه و انبار می کنند و این امر باعث می شود که به بقیه کشاورزان کود نرسد.
یکی دیگر ار کشاورزان روستای عشق آباد گفت: متاسفانه مدتی است که کشاورزان با کمبود کود شیمیایی روبه رو هستند و هر روز هم برای دریافت کود مراجعه می کنیم و در صف های طولانی برای دریافت کود منتظر می مانیم اما کود به ما نمی رسد و تمام می شود.
محمدمراد یزدانی افزود: اگر به همه کشاورزان طبق یک قانون درست کود بدهند و برخی بیشتر از نیاز خود کود نگیرند این مشکلات پیش نمی آید و به همه به اندازه نیازی که دارند کود خواهد رسید.
وی مدعی شد: برخی ها، کود زیادتری را می خرند و با قیمت گران تری به استان های همجوار می برند و دو برابر قیمت به فروش می رسانند در حالی که بسیاری از کشاورزان در این بخش نیاز شدیدی به کود دارند.
وی تصریح کرد: الان زمان کوددهی به اراضی زیر کشت است و اگر نتوانیم در این مدت کود بدهیم دیگر فایده ای ندارد و محصولات ما از بین می روند.
مدیر جهاد کشاورزی مانه و سملقان گفت: کل سهمیه کود شیمیایی برای کشت بهاره و پاییز این شهرستان اوره 9 هزار تن، فسفات سه هزار و700 تن، پتاس 1.2 هزار تن است.
هادی قهرمانیان افزود: کود توزیع شده از اول سال تاکنون اوره 8 هزار تن، فسفات سه هزار و 200 تن و پتاس 480 تن بوده است.
وی اظهار داشت: کودهای شیمیایی در 2 نوبت پاییزه و بهاره در شهرستان اعلام شده اما بصورت مستمر توسط کارگزاری های مجاز خریداری و حمل و توزیع می شود.
وی خاطرنشان کرد: ارسال و توزیع کودهای شیمیایی بخصوص کود اوره که هم اکنون زمان مصرف آن در کشت های پاییزه شروع شده است بصورت مستمر توزیع می شود.
وی بیان کرد: از نظر اجرایی کمبود کود از نظر زمانی وجود ندارد اما نگرانی بخش زیادی از کشاورزان باعث شده که تجمعات در مراکز فروش صورت بگیرد .
وی با اشاره به اینکه هنوز زمان زیادی برای کود دهی به اراضی باقی مانده است افزود: کشاورزان نگران نباشند و تا پایان فروردین ما ه تمامی کودهای مورد نیاز مصرف محصولات گندم، جو، کلزا توسط مراکز سزده گانه مجاز توزیع خواهد شد.
وی گفت: با توجه به یارانه ای بودن کودهای شیمایی که برای مصرف محصولات کشاورزان توزیع می شود در این میان دلالان این شهرستان و دیگر جاهای استان بیکار ننشسته اند و سعی دارند که کودها را از استان خراج کنند و با قیمت گزافی در جای دیگر به فروش برسانند که با همکاری های صورت گرفته با پلیس راه چمن بید و گرماب، هفت محموله قاچاق کودازت، فسفات و... به مقدار 26 هزار تن که قصد خارج شدن از شهرستان را داشته است توقیف کرده ایم.
وی تصریح کرد: کود اوره در 2 نوبت در اراضی نیمه آبی در مزارع گندم و درمزارع دیم نیز بین یک تا 2 نوبت مصرف می شود.
مدیر جهادکشاورزی گفت: مشکلات موجود در تامین کود در زراعت پنبه در تیر ماه سال جاری موجب شده است تا تعداد زیادی از کشاورزان بخش مانه از هم اکنون کود اوره را در انبارهای خود ذخیره کنند و این مسئله موجب تجمع کشاورزان در مراکز فروش کود شیمیایی شده است.
در شهرستان مانه و سملقان تعداد 13 کارگزاری مجاز فروش کودهای شیمیایی یارانه ای مشغول به فعالیت هستند.
7183/ 6042

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/147198/کمبود-کود-شیمیایی-در-قطب-کشاورزی-خراسان-شمالی
بستن   چاپ