پیام خراسان
نحوه بانکداری در کشور، ما را به رونق تولید نمی‌رساند
یکشنبه 18 فروردین 1398 - 11:14:47 AM
ایسنا
پیام خراسان- سعید باستانی در خصوص شعار"رونق تولید"، اظهار کرد: این شعار دو جنبه دارد، یک جنبه ادامه شعارهای اقتصادی چند سال اخیر و جنبه دیگر نیز کلیدواژه مقابله با تحریم در سال 98 است.

وی افزود: از دو منظر می‌توان به این شعار نگاه کرد، یک بحث این است که این شعار در ادامه شعارهای مربوط به حوزه اقتصادی، حمایت از کالای ایرانی و شعار اقتصاد مقاومتی بوده که جزئی از مجموعه شعارهای 5، 6 سال اخیر در این حوزه اقتصادی است.

این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تنها راه برون‌رفت از تحریم، رونق تولید است، عنوان کرد: این امر بدین دلیل است که تولید را باید در سه بخش صنعت و معدن، کشاورزی و خدمات بررسی کرد که طبیعتا هر کدام از این موارد زیرشاخه‌هایی خواهد داشت و بار اصلی در مجلس بر عهده کمیسیون صنایع و معادن و کشاورزی خواهد بود و بحث تجارت نیز در کمیسیون اقتصاد است.

باستانی گفت: برای اینکه این طرح جامع عمل بپوشاند و این شعار محقق شود، چند مورد را باید در سال 98 در مجلس و دولت پیگیری کرد. برخی کارها پیگیری مجدانه قانونی در مجلس را می‌طلبد و بخشی نیز نیاز به حوزه اجرا دارد. در حوزه مجلس وظیفه اصلی اصلاح نظام بانکی است که این نحوه بانکداری ما را به رونق تولید نمی‌رساند. پول‌ها باید برای حوزه تولید به بازار سرمایه سوق داده شود و بانک‌ها نیز کار بانکداری اصلی خود را انجام دهند، این یکی از موارد ویژه و خاص است.

نماینده مردم تربت حیدریه در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: نکته بعدی مباحثی چون یارانه‌های پنهان است که باید در کشور سروسامان داده شود. این یارانه‌های پنهان بخش عمده‌ای از موانع تولید هستند. اگر این یارانه‌ها به درستی به سمت تولید سوق داده شوند، بسیار مثمر ثمر خواهد بود.

وی اضافه کرد: نکته بعدی در زمینه تولید که در بهبود وضعیت نقش موثری ایفا می‌کند، ایجاد سیستم است، به ویژه سیستم‌هایی که به حوزه‌هایی چون مالیات و گمرکات کمک می‌کند و در ذیل سیستم واحدی چون سامانه جامع تجارت الکترونیک بحث اصلی زیربنایی این حوزه است. به این حوزه بسیار کم توجهی شده و این تصمیم دولت در قانون برنامه پنجم بوده که اجرا نشده است.

این نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در حوزه اجرایی باید سامانه جامع تجارت الکترونیک نیز عملیاتی شود، تصریح کرد: 13 زیرسامانه به این سامانه متصل بوده که شامل گمرکات، راهداری، انبارها و صندوق‌های مکانیزه فروش است که این اتفاق باید در حوزه تولید و عرضه رخ دهد.

باستانی بیان کرد: این موارد الزامات رونق تولید است یعنی برای اینکه تولیدی در کشور اتفاق افتاده و رونق بگیرد، این زیرمجموعه‌ها باید اصلاح شود که یا در مجلس نیاز به قانون‌گذاری دارد، مانند طرح اصلاح نظام بانکی و یا اجرایی است مانند سامانه جامع تجارت الکترونیک که در حوزه دولت قرار دارد. اگر بخواهیم این شعار تحقق پیدا کند، این موارد الزاماتی است که باید اجرا شود.

نماینده مردم تربت حیدریه در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: بدون اصلاح این موارد به رونق تولید دسترسی پیدا نمی‌کنیم و نگرانی ما این است که بار دیگر تمام بنرها در ادارات مختلف و همچنین پیام تبریک‌ها در خصوص رونق تولید باشد اما کارهای اساسی که باید انجام شود تا تولیدکننده‌های راحت‌تر تولید را انجام دهند، مغفول بماند و سال تمام شود. 

وی با بیان اینکه تولیدکنندگان عامل اصلی مولد هستند، عنوان کرد: دولت‌ها، مجلس و حاکمیت نقش تسهیلگر دارند و باید برای حوزه تسهیلگری این اقدامات را انجام دهد زیرا تولیدکننده با تولید، وظیفه خود را انجام می‌دهد اما اگر برای تولید کردن، اصلاح نظام بانکی صورت نگیرد، باید تسهیلاتی را به تولیدکننده با نرخ تسهیلات 20 درصدی دهد. زمانی که در کشوری چون ترکیه نرخ تسهیلات 1.7 است، به صورت عادی تولیدکننده ترکیه‌ای، 18.2 درصد از ما جلوتر بوده و بازار نیز بازار رقابتی بر اساس کیفیت و قیمت است. حتی اگر ما از نظر کیفیت برابری کنیم، به دلیل نظام بانکی، 18.2 درصد از ما جلوتر است. 

این نماینده مجلس شورای اسلامی افزود: اگر دولت‌ها بخواهند تسهیلگری کنند، باید قانون کار را اصلاح و مالیات‌ها را شفاف‌تر و دقیق‌ترکنند که به سامانه جامع تجارت الکترونیک مربوط می‌شود. اگر دولت‌ها این وظیفه تسهیلگری خود را انجام دهند، تولیدکننده قادر است تولید خود را به درستی به انجام برساند.

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/147362/نحوه-بانکداری-در-کشور،-ما-را-به-رونق-تولید-نمی‌رساند
بستن   چاپ