پیام خراسان
مدیرکل تعزیرات حکومتی خراسان رضوی خبر داد؛
افزایش پرونده‌های وارده و مختومه تعزیرات حکومتی در سال 97
دوشنبه 19 فروردين 1398 - 03:01:03
ایسنا - اقتصادی - خراسان رضوی
پیام خراسان - مدیرکل تعزیرات حکومتی خراسان رضوی گفت: در سال 97، 40 هزار و 672 فقره پرونده وارده و 43 هزار و 263 فقره مختومه داشتیم که نسبت به سال 96، شاهد 2 درصد افزایش وارده و 10 درصد افزایش مختومه بودیم.
به گزارش ایسنا-‌منطقه خراسان، حمیدرضا کریم در نشست خبری خود در خصوص گزارش عملکرد سال 1397 در اداره کل تعزیرات حکومتی خراسان رضوی با بیان این مطلب، اظهار کرد: در حالی که در سال 96، 39هزار و 910 فقره پرونده وارده و 39 هزار و 235 فقره پرونده مختومه بوده است، ما رتبه اول کشوری بعد از تهران را در پرونده وارده و مختومه داریم.
وی با بیان اینکه ما نسبت به سال 96، 60 درصد رشد در وصولی‌ها داشتیم، عنوان کرد: علیرغم کمبود امکانات و نیرو با برنامه‌ریزی‌ها توانستیم این رشد را داشته باشیم، در سال 97، در زمینه کالا و خدمات که تخلفات صنفی هستند، 32 هزار و 347 فقره وارده و 34 هزار و 665 فقره مختومه داشتیم که نسبت به سال 96، 4 درصد کاهش وارده و 5 درصد افزایش مختومه داشته است.
کریم افزود: در بهداشت، دارو و درمان نیز 4 هزار و 791 پرونده وارده و 4 هزار و 998 پرونده مختومه داشتیم که 31 درصد رشد وارده و 50 درصد رشد مختومه را شاهد بودیم، همچنین در زمینه قاچاق کالا و ارز، 3 هزار و 534 پرونده وارده و 35 هزار و 98 پرونده مختومه داشتیم که پرونده وارده 38 درصد و پرونده مختومه 28 درصد رشد داشته است.
مدیرکل تعزیرات حکومتی خراسان رضوی با اشاره به اینکه طرح نوروزی ما همچون سنوات گذشته از 15 اسفند ماه در سراسر کشور شروع ‌شد و تا 16 فروردین سال 98 ادامه داشت، تصریح کرد: ما در خصوص طرح نوروزی دو بحث داریم که یکی سیاست‌های ابلاغی از طرف وزارت دادگستری و سازمان تعزیرات که تکالیف اختصاصی ما بوده و دیگری ارتباط با دبیرخانه خدمات سفر نوروزی یا ستاد خدمات سفر است. تمام کارها در بحث تکالیف سازمانی انجام شده، از جمله همکاری با دبیرخانه ستاد خدمات سفر استان و تشکیل و راه‌اندازی گشت‌های سیار که همگی صورت گرفته است.
وی ادامه داد: در ارتباط با آنچه در استان باید انجام می‌دادیم، تیم‌های مشترک بازرسی و نظارت بود که با همکاری سازمان صمت، اتاق اصناف، اداره کل دامپزشکی، سازمان جهاد کشاورزی، دانشگاه علوم پزشکی، نیروی انتظامی، اداره کل استاندارد و سایر دستگاه‌های متولی با هدایت و حضور میدانی رییس شعبه ویژه گشت سیار ما و بر اساس نیازسنجی مصرف‌کنندگان و اهداف سازمانی و مصوبات ستاد تنظیم بازار کشور به عنوان نقاط هدف به صورت مستمر و روزانه انجام وظیفه شده است.
کریم بیان کرد: ما در اداره کل تعزیرات استان چهار شعبه را در مناطق سیزده‌گانه شهرداری و مناطق پرتردد عمده عرضه کالا و خدمات مستقر کردیم، طبق سنوات گذشته استقرار شعبه سیار در پایانه‌های مسافربری را داشتیم که کمپ غدیر و فرودگاه را پوشش می‌داد. شعبه ویژه سیار در محل ستاد سفر ثامن ابتدای خیابان طبرسی مستقر شد. شعبه ثابتی در اداره کل تعزیرات واقع در قرنی31 و شعبه سیاری در نمایشگاه بین‌المللی داشتیم که از 1200 غرفه بازدید کرد و حدود 200 پرونده تخلف تشکیل شد. ما شعبه گشت ویژه مدیر داشتیم که بنده به طور محسوس و غیر محسوس کشیک بودم.
مدیرکل تعزیرات حکومتی خراسان رضوی اضافه کرد: کشیک ما از 15 اسفند شروع شد اما عملا امسال از 27 بهمن کار خود را در طرح نوروز شروع کردیم، ما هماهنگی مدیران دستگاه‌های نظارتی در مانور مشترک مراکز عمده عرضه کالا و خدمات را داشتیم. همچون سنوات گذشته با همکاری آقای دکتر احتشام، معاون اجرایی دانشگاه علوم پزشکی، آقای دکتر شریعتی و کارشناسان حوزه دامپزشکی از خیابان استقلال بازدید کردیم.
وی خاطرنشان کرد: کار دیگری که امسال اضافه کردیم این بود که طرحی را پایه‌ریزی نمودیم و با وجود اینکه سال اول این طرح بوده اما در بازار اثرگذار بود. مسئولان در کمیسیون تنظیم بازار برای تثبیت قیمت‌ها برنامه‌ریزی می‌کنند و در طول اعیاد به سفر می‌روند، اما امسال این تعهد را کردیم که صرف‌نظر از بحث جلسات، ورود میدانی نیز داشته باشیم. ما هر سال در بحث مرغ معضل عدم ثبات قیمت‌ها را داریم، دو روز مانده به شروع سال جدید، با معاون دادستان و اتحادیه مرغداران هماهنگی کردیم که صرف‌نظر از بحث جلسات ورود میدانی نیز داشته باشیم.
کریم گفت: من با آقای رسولیان هماهنگ کردم و ما ساعت 12 شب چند کشتارگاه را در محور فریمان بازدید کردیم که تا 3 صبح طول کشید و موجب شد فردای آن روز مقدار گوشت بیشتری وارد بازار و کشتارها بیشتر شود که در آن چند روز 800 تن گوشت وارد شبکه توزیع شد. جلسه معاون دادستان با اتحادیه مرغداران و حضور میدانی ما موجب شد که امسال قیمت‌های مرغ تثبیت شود.
مدیرکل تعزیرات حکومتی خراسان رضوی ادامه داد: با ورود دادستان و معاون ایشان در بحث مرغ و ورود به تنطیم بازار، قیمت مصوب تنظیم بازار که امسال 12 هزار و 500 بود اما با تحلیل‌هایی که صورت گرفت، با توجه به وضعیت موجود بازار به قیمت متعارف 14 هزار و 500 تومان رسیدند و اعلام کردند که نباید بالاتر از این قیمت به فروش برسد. قیمت‌ها در همان مقدار تثبیت و از افزایش قیمت جلوگیری شد و قیمت‌های استان نسبت به میانگین سطح کشور پایین‌تر بود.
وی در خصوص طرح‌های دیگر نظارت، گفت: ما طرح نظارت بر رستوران‌ها و آشپزخانه‌ها را برای صیانت از سلامت شهروندان داشتیم. با استفاده از اخبار و اطلاع بسیج و سپاه، چند آدرس را بدست آوردیم که در یکی از آن‌ها شاهد فجیع‌ترین کارهای غیر اخلاقی بودیم. زیرزمینی بود که پوششی کار می‌کرد و تابلو و مشخصه خاصی نداشت که ماموران ما در زمان ورود با مقاومت شدید در باز کردن درب مواجه شدند و ما اذن ورود دادیم. بعد از ورود نزدیک 12 تن انواع کالاهای فاسد و تاریخ مصرف گذشته مانند جگر مرغ، سنگدان‌ها، پی‌ها و چربی‌ها، انواع و اقسام رنگ‌ها و اسانس‌های غیر مجاز که با آن‌ها مخلوط می‌کردند، وجود داشت.
کریم اضافه کرد: تمام این کالاهای فاسد را چرخ کرده، طعم‌دهنده و رنگ می‌ریختند و در قالب گوشت چرخ‌کرده بسته‌بندی 5،6 کیلویی برای رستوران‌ها، هتل‌ها و کبابی‌ها عرضه می‌کردند. مسلما با این قیمت بالای گوشت، کباب 7 هزار تومان جای تامل دارد و مناسب نیست. این پرونده در حال رسیدگی است و متهمان با قرار 6 میلیارد تومان در زندان هستند. متهم در اصل یک نفر است اما 12نفر را در ارتباط با این موضوع دستگیر کردیم که 6 نفر با قرار بازداشت و 3 نفر با قرار کفالت آزاد هستند.
مدیرکل تعزیرات حکومتی خراسان رضوی با بیان اینکه طرح نظارت بر اغذیه‌فروشان، کافی‌شاپ‌ها و فست‌فودها و همچنین طرح نظارت بر آژانس‌های مسافرتی فروش بلیط ریلی، هوایی و زمینی داشتیم، عنوان کرد: ایرلاین‌هایی تخلفاتی داشتند و در حال بررسی هستند که اگر به نتیجه برسد و چند شرکت از حیث گران‌فروشی اعلام شکایت شود، جریمه‌های سنگینی دارند. از غرفه‌های فرودگاه، رستوان، کافی‌شاپ و کترینگ هواپیمایی بازدید کردیم که مواردی در قالب تذکر بود و مواردی نیز باید بررسی شود.
وی بیان کرد: طرح نظارت بر بازار فروش پوشاک، کفش و کیف، قنادی‌ها و آجیل، بازار میوه، مراکز اقامتی و هتل‌ها و بازار مرغ و ماهی را نیز داشتیم. در این طرح یکی از هتل‌های اطراف حرم که به لحاظ بهداشتی وضع بسیار نامناسبی داشت را شناسایی کردیم که منجر به تعطیلی و پلمپ شد.
کریم با اشاره به طرح نظارت بر بازار مرغ و ماهی، تصریح کرد: علاوه بر بحث تثبیت قیمت‌ها، پشتیبانی امور دام نیز روزانه 8 تا 10 تن مرغ منجمد در خیابان استقلال توزیع کرد و دامپزشکی نیز حضور فعال داشت. طرح نظارت بر بازارهای خرید و دام‌ها را نیز داشتیم که دامپزشکی حضور پررنگی در این زمینه داشت. با توجه به اینکه اکثر دام‌ها به غرب کشور می‌رفت، به دستور استاندار خروج دام از استان ممنوع شد که این امر در تثبیت قیمت گوشت تاثیرگذار بود. طرح نظارت بر مراکز تفریحی را داشتیم که در چند مکان در مناطق ییلاقی طرقبه و شاندیز منجر به تشکیل پرونده شد.
مدیرکل تعزیرات حکومتی خراسان رضوی در خصوص عملکرد شعب سیار و کشیک اداره کل تعزیرات در طول طرح از 1 اسفند تا 17 فروردین، خاطرنشان کرد: عملکرد این شعب هزار و 328 فقره پرونده وارده بوده که 454 پرونده مختومه شده، همچنین تعداد گشت‌های سیار در سال 97، 4 هزار و 341 فقره بازرسی با قاضی شعبه سیار تعزیرات بوده که هزار و 533 فقره منجر به تشکیل پرونده تخلف و هزار و 720 فقره منجر به تذکر شده، هزار و 310 مورد نیز بدون تخلف بوده است. تعداد اکیپ‌ها نیز 234 مورد بود، گشت سیار در 17 روز سال 98، 185 فقره بازرسی مشترک داشته که 90 فقره پرونده تخلف و 58 فقره تذکر تشکیل شده و 46 مورد نیز بدون تخلف بوده است.
وی بیان کرد: از مهم‌ترین پرونده‌ها در سال 98، پرونده گوشت‌های فاسد بود که 12 تن در یک انبار و 600 کیلو در یک منزل مسکونی در خیابان کوثر کشف شد، یکی از پرونده‌های مهم سال97، پرونده‌های ارزی است که 600 میلیارد تومان مربوط به یک شرکت بازرگانی بوده که چندین پرونده داشته و بانک‌ها شکایت کردند که منجر به تشکیل پرونده شد. مجموعه ارزهای مکشوفه در سال 97، یک میلیارد و 299 میلیون و 329 هزار و 709 نوع ارز بوده، همچنین در سال 98 نیز 59 میلیون و 124 هزار و 700 نوع ارز کشف شده است، یک پرونده متعلق به روغن بوده که عدم صلاحیت خورده است.
کریم در خصوص پرونده‌های احتکار در سال 97، گفت: این پرونده‌ها شامل 153 مورد کشف انبار، 64 مورد در مشهد و 60 مورد در شهرستان‌ها بوده که 44 مورد در حال رسیدگی است، 85 مورد مختومه، 48 مورد محکوم و 37 مورد تبرئه شده است، در سال 98 نیز 14 فقره انبار احتکار، اخفا و امتناع از عرضه کالا، 8 مورد در مشهد و 6 مورد در شهرستان‌ها بوده که 13 مورد در حال رسیدگی است و یک مورد مختومه و منجر به رای محکومیت شده است.
مدیرکل تعزیرات حکومتی خراسان رضوی بیان کرد: ما طرح صیانت از سلامت شهروندان و حقوق شهروندی را هر سال اجرا می‌کنیم که در سال 97، علاوه بر 11 موردی که بیان کردم، 23 طرح اجرا کردیم که در ارتباط با صیانت از حقوق شهروندان و سلامت آن‌ها بود.
وی با اشاره به اینکه اقدام دیگر در طرح نوروزی سرکشی از واحدهای تولیدی در راستای امنیت غذایی مردم بود، تصریح کرد: یکی از این واحدها، بزرگ‌ترین کارخانه تولید لبنیات در کشور بود که در شهرک صنعتی چناران قرار دارد، واحد دیگر در بحث خوراک دام بود، ما خبر داشتیم که در شهرستان‌ها از نان‌های کپک‌زده استفاده می‌کنند که آثار خوبی هم نداشته و کارخانه خوراک دام اخیرا به عنوان کارخانه بزرگ خاورمیانه در شهرک صنعتی چناران تاسیس شده که خوراک صنعتی می‌دهد و بزرگ‌ترین کارخانه در خاورمیانه بوده و در مشهد راه‌اندازی شده است. قاضی سیار ما از سایر کارخانجات تولیدی بازرسی داشت. امسال مدل بازرسی‌ها را عوض کردیم که مهم‌ترین آن حضور میدانی در سطح مدیران بود که آثار پیشگیرانه و بازدارندگی خوبی داشت، همچنین ورود دادستان به حوزه تنظیم بازار نیز بسیار اثرگذار بود.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/147494/افزایش-پرونده‌های-وارده-و-مختومه-تعزیرات-حکومتی-در-سال-97
بستن   چاپ