پیام خراسان
پژوهشگاه دانشگاه علوم پزشکی مشهد در راستای توسعه علم و فناوری ساخته می‌شود
دوشنبه 19 فروردين 1398 - 03:01:24
ایسنا - علمی - خراسان رضوی
پیام خراسان - معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: ساخت پژوهشگاه یکی از نیازهای دانشگاه در راستای توسعه علم و فناوری محسوب می‌شود و در حال حاضر ساخت این مجموعه آغاز شده است.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان و به نقل از وب دا، دکتر محسن تفقدی با اشاره به اینکه موضوع ساخت پژوهشگاه در پردیس دانشگاه ابتدا در سال 91 در هیات رئیسه و هیات امنا به تصویب رسید، اظهار کرد: در زمان ریاست دکتر مهرابی با تاکید بر انجام پروژه، پیگیری‌های زیادی با مساعدت وی برای جذب منابع لازم برای ساخت انجام شد.
وی در ادامه افزود: بازدیدی که آقای دکتر هاشمی، وزیر وقت بهداشت از پژوهشکده بوعلی داشتند، با ارائه برنامه ساخت پژوهشگاه و نقشه‌های طراحی شده به ایشان، مورد استقبال قرار گرفت و با پرداخت 100 میلیارد ریال اعتبار برای ساخت آن موافقت‌های لازم انجام شد.
تفقدی با بیان اینکه برای جذب مبلغ مذکور، تفاهم‌نامه‌ای با معاونت پژوهشی وزارت بهداشت منعقد و تقریبا از دو سال گذشته بخش عمده هزینه به حساب دانشگاه علوم پزشکی واریز شد، تصریح کرد: تخصیص مابقی اعتبار پژوهشگاه منوط به گزارش پیشرفت کار شد. اما در اواسط سال 95 که دانشگاه برنامه‌ریزی‌ها و مقدمات را برای شروع پروژه فراهم نموده بود، این اتفاق مصادف با تفاهم‌نامه‌ای بین دو دانشگاه علوم پزشکی و فردوسی در مورد پردیس دانشگاه امضا شد و طی آن هرگونه پروژه عمرانی در پردیس دانشگاه منوط به موافقت یک شورای حکمیت بود.
وی با اشاره به اینکه با درخواست رئیس وقت دانشگاه به طور موقت عملیات ساخت پژوهشگاه متوقف شد تا این تفاهم نامه عملیاتی شود، عنوان کرد: متاسفانه علیرغم اخذ موافقت مکتوب با شروع پروژه، در سه نوبت اقدام به شروع عملیات ساختمانی شد، اما به دلایلی، از شروع پروژه ممانعت گردید و در نهایت بهمن سال 97 با تاکید و پیگیری ریاست دانشگاه و پشتیبانی معاونت توسعه، ساخت پژوهشگاه آغاز شد.
وی اضافه کرد: مراکز تحقیقات مستقر در پژوهشکده بوعلی نیز به این ساختمان منتقل خواهد شد تا با تمرکز امکانات تحقیقاتی در پردیس، از تهیه امکانات موازی در دانشکده‌ها و همچنین رفت و آمد اعضای هیات علمی و دانشجویان بین پردیس و پژوهشکده جلوگیری شود.
معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: با توجه به فضای پیش‌بینی شده، این امکان به وجود می‌آید که آزمایشگاه‌های تخصصی و فرا دانشکده‌ای جدیدی در راستای ماموریت‌های دانشگاه و بر اساس اسناد بالادستی مانند نقشه جامع علمی کشور تاسیس شود و در این راستا در زمینه فناوری‌های همگرا می‌توان آزمایشگاه‌های مشترکی با دانشگاه فردوسی یا سایر دانشگاه‌ها ایجاد نمود. همچنین یک فضای نگهداری و پرورش حیوانات آزمایشگاهی جامع و استاندارد برای تمرکز مطالعات حیوانی در این ساختمان پیش‌بینی شده است.
تفقدی بیان کرد: در حال حاضر با نیازهایی از سوی دانشکده‌ها مواجه هستیم که در پژوهشکده احساس می‌شود و در واقع درخواست خرید تکراری دارند، اما با ساخت پژوهشگاه در پردیس دانشگاه از این موارد جلوگیری خواهد شد و امکان تاسیس فضاهای جدید بر اساس ماموریت‌ها و افق‌های پژوهشی جدید فراهم می‌شود.
معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در حال حاضر شرکت‌های دانش بنیان بسیاری وجود دارد که درخواست مکان دارند و باید شرکت‌های نوپا و بسیار مهم برای آینده، کشور را تحت حمایت قرار دهند و با دادن فضاهای کاری به این شرکت‌ها از آن‌ها حمایت و محافظت کرد.
وی با تاکید بر اینکه برای ساخت پژوهشگاه صرفا از منابع خارج دانشگاه بهره خواهیم برد، عنوان کرد: با همکاری‌هایی که صورت گرفت، مجمع خیرین پژوهش و فناوری را تشکیل دادیم تا خیرین را وارد عرصه کنیم و باید متذکر شد تنها حمایت یک خیر حدود یک میلیارد تومان است.
معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اضافه کرد: هزینه‌هایی که برای این پروژه انجام می‌شود در قالب یک تفاهم‌نامه با امضا شخص وزیر و برای انجام این پروژه منعقد شده است و در واقع این بودجه‌ای نیست که بتوان در جای دیگری هزینه کرد.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/147500/پژوهشگاه-دانشگاه-علوم-پزشکی-مشهد-در-راستای-توسعه-علم-و-فناوری-ساخته-می‌شود
بستن   چاپ